„Екология“

 

2017/2018

06.06.2018- ЧАЕНО ПАРТИ

Учениците от клуб „Екология“ с ръководител г-жа Милена Семерджиева в продължение на няколко дни затвърдиха знанията си за билките и полезните им свойства чрез презентация на тема- Лечебните растeния (билки), беседи и чаено парти. Полезно, прияно, вкусно! Браво!

20.04.2018-„АКЦИЯ: ЧИСТО УЧИЛИЩЕ“

Учениците от клуб “Екология“ при СУ „Христо Ботев“-град Съединение с ръководител г-жа Милена Семерджиева организираха акция “Чисто училище“, посветена на 22 Април – Ден на Земята. Инициативата завърши с презентация, която беше представена пред учениците от IV клас. Гост на събитието беше директорът на училището – г-жа Спаска Ненчева. Секретарят на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и общинска комисия по наркотични вещества – г-жа Галя Средева и експерт “Екология“ – Таня Танкова подариха на учениците от клуб “Екология“ храсти, които ще бъдат засадени в двора на училището.

Браво, млади еколози! Пазете училището си чисто-то е ваш втори дом!

13.04.2018-НАГРАДИ ЗА ЕКОЛОЗИТЕ НИ!

Учениците от клуб “Екология“ към СУ „Христо Ботев“-град Съединение с ръководител г-жа Милена Семерджиева участваха в провелия се конкурс на община Съединение – “Великден през моите очи“. Спечелиха две първи места в направленията великденско яйце и илюстрация за втора възрастова група. Браво!

01.03.2018-МАРТЕНИЦИ В КЛУБ „ЕКОЛОГИЯ“

Учениците от клуб  “Екология“ с ръководител г-жа Милена Семерджиева изработиха мартеници, които ще участват в ежегодния конкурс, организиран в начален етап за 1 март. Браво!

18.12.2017-МАЛКИТЕ ЕКОЛОЗИ С УЧАСТИЕ В КОЛЕДНИЯ БАЗАР

Учениците от клуб “Екология“ с ръководител г-жа Милена Семерджиева изработиха с голяма сръчност картички, сувенири и сурвачки, с които ще участват в Благотворителния Коледен базар. Браво, чудесни са!

26.10.2017- ЕСЕННИ ЗАНИМАНИЯ В НАШИТЕ КЛУБОВЕ ПО ИНТЕРЕСИ

Заниманията в клубовете по интереси в начален етап на СУ „Христо Ботев“ по проект „Твоят час“ – клуб „Екология“ и Арт клуб „Вълшебства“ през изминалите дни бяха посветени на есента. Младите еколози изработиха пана от природни материали, а малките вълшебници – декоративни есенни венци. Освен, че работят с природни материали и овладяват нови техники, участниците работят в екип и на групи, като по този начин се учат на взаимопомощ, толерантност и уважение. Поздравления за учениците и ръководителите им- г-жа Милена Семерджиева и г-жа Галина Дингилева!

10.10.2017-СТАРТИРА КЛУБ „ЕКОЛОГИЯ“

На 10.10.2017 год. стартира за втора година клуб „Екология” по проект „Твоят час”  с ръководител г-жа Милена Семерджиева. Учениците изгледаха презентация,свързана с насоките на науката „Екология”.
2016/2017

09.06.2017-ДЕЙНОСТТА НА ЕКОЛОЗИТЕ ПРЕЗ ГОДИНАТА

На 9 юни 2017 год. г-жа Милена Семерджиева представи годишна презентация на клуб „Екология“, сформиран по проект „Твоят час“. В нея бяха показани реализираните цели и очаквани резултати от клуба. Пред Директора  на училището- г-жа Йорданка Кичукова и колеги – начални учители бяха представени всички дейности, осъществени в клуба. Малко по-късно еколозите засадиха две овощни дръвчета (вишни) в двора на училището.

Г-жа Семерджиева изказва огромна благодарност на учениците от клуба и всички, които по някакъв начин са подпомагали дейността им. Предстоят нови възможности през следващата година!

08.06.2017- „С АРОМАТ НА БИЛКИ…“

Учениците от клуб „Екология“ с ръководител г–жа Милена  Семерджиева се запознаха с ползата от билките и усетиха аромата им с вкусен чай. По–късно почерпиха с него и учителите.

30.05.2017-“ДА СИ НАПРАВИМ ХЕРБАРИЙ“

Учениците от клуб „Екология“ с ръководител г–жа Милена Семерджиева, като истински еколози, се запознаха с представители на дървета, храсти и тревисти растения. Припомниха изученото по учебния предмет Човекът и природата , а по–късно направиха изложба от предварително направен хербарий.

09.05.2017- „ТАБЕЛАТА ПОГЛЕДНИ И СЕ ЗАМИСЛИ!“

На 9 май 2017г. учениците от клуб “Екология“ с ръководител г-жа Милена Семерджиева старателно изработиха и поставиха табели в двора на училището, с които продължават инициативата за красиво и чисто училище. След това засадиха цветя в двора на училището. Браво!

25.04.2017-„ЗА ЧИСТО И КРАСИВО УЧИЛИЩЕ“

Продължава инициативата на клуб „Екология“ с ръководител г-жа М. Семерджиева за почистване сградата на начален етап. Включиха се ученици от I до IV клас. Браво! Нека нашето училище бъде чисто, приветливо и красиво- то е ваш втори дом! Пазете го!

Ден на Земята!
Сред безкрайната вселена,
сред звезди и тъмнина,
грее нашата планета-
синеоката Земя!
Земята е наша къщурка зелена
и нека е чиста-добре проветрена,
и нека е топла и нека да свети,
снежецът през зимата, слънцето-лете.
Мили хора, спрете!
Планетата пазете!
Стига огън! Стига дим!
Цветя, птици и животни да спасим!
Нека я пазим- за мене, за тебе!
Нека растем на чиста и мирна Земя!
Заедно да я опазим, да е вечно жива тя!

Изминала седмица в СУ „Христо Ботев“-град Съединение беше посветена на 22 април – Деня на Земята.
Участниците в Клуб „Екология“ инициираха кампания за почистване на училищния двор. Те получиха и подарък-лимонов храст от МКБППМН, за който ще полагат грижи. Te подготвиха табло по темата и макет от природни материали. Всички ученици от начален етап изгледаха презентации, любезно предоставени от Експерт «Екология» – г-жа Таня Танкова.
Участниците в Арт клуб „Вълшебства“ направиха пролетна изложба от пъстроцветни изделия, свързани с пролетта.
В централната сграда на училището е подредена изложба от рисунки на ученици, изработени в часовете по Изобразително изкуство.
Учениците от IX клас създадоха в профилираните часове по ИТ презентации и видеоклипове, които са качени в сайта на училището на адрес: www.sou-saedinenie.com и бяха прожектирани в часовете по Човек и природа и по Биология.

22.04.2017-ЕКОЛОЗИТЕ НИ ОТБЕЛЯЗВАТ ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

Учениците от клуб „Екология“ с ръководител г-жа М.Семерджиева се подготвиха за Деня на Земята с табло по темата и макет от природни материали. Всички ученици от начален етап изгледаха презентации, любезно предоставени от Експерт «Екология» – г-жа Таня Танкова. Благодарим за подкрепата!

19.04.2017- МКБППМН С ПОДАРЪК ЗА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

Mестната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в град Съединение подари на учениците от начален етап  на СУ „Христо Ботев“-град Съединение  лимонен кипарис по повод 22 април-Световен ден на Земята. Учениците от клуб „Екология“ с удоволствие приеха подаръка и засадиха храста, за който ще полагат грижи.

Благодарим за подаръка!

18.04.2017-„ЗАЕДНО ЗА ПО-ЧИСТО УЧИЛИЩЕ“

Учениците от клуб „Екология“, сформиран по проект „Твоят час“  с ръководител г-жа Милена Семерджиева започнаха с инициативите, посветени на 22 април – Световен ден на Земята. Те инициираха почистване на училището и така ще продължат цялата седмица. Браво!

07.04.2017-ЕКОЛОЗИТЕ ПОСРЕЩАТ ВЕЛИКДЕН

Учениците от клуб „Екология“ с ръководител г-жа М.Семерджиева изработиха красиви пролетни цветя и с различни техники боядисаха Великденски яйца. С тях участваха на тържеството на 06.04.2017 година, посветено на Великден. Браво

22.03.2017- СВЕТОВЕН ДЕН НА ВОДАТА

Учениците от клуб ,,Екология“ с ръководител г-жа Милена Семерджиева отбелязаха Световния ден на водата- 22 Март с предварително подготвени табло и беседа. Клубът е сформиран по проект „Твоят час“. Поздравления!

15.03.2017- ЕКОЛОЗИТЕ ЗАСЯВАТ СЕМЕНА

Учениците от клуб „Екология“ с ръководител г-жа Милена Семерджиева се запознаха с технологията по засяване на семена, от които с постоянна грижа ще получат млади растения. Клубът е сформиран по проект „Твоят час“.
Добро дело от добри деца! Браво!

09.03.2017-„РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ“

Учениците от клуб „Екология“ с ръководител г-жа Милена Семерджиева задълбочиха своите знания за разделното събиране на отпадъци. Клубът е създаден по проект „Твоят час“ с целева група-ученици от начален етап в СУ „Христо Ботев“-град Съединение.

14.02.2017- „МЛАДИТЕ ЕКОЛОЗИ В АКЦИЯ ЗА ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА“

Учениците от клуб „Екология“ в СУ „Христо Ботев“-град Съединение пребоядисаха кошчетата за разделно събиране на отпадъци и ги подготвиха за нова експлоатация. За Деня на Земята те изработиха цветя от пластмасови бутилки, които ще бъдат част от изложба.

Клубът е част от проект „Твоят час“ с целева група-ученици от начален етап и с ръководител- г-жа Милена Семерджиева.

17.01.-2017-“МЛАДИТЕ ЕКОЛОЗИ ИЗУЧАВАТ СВЕТА НА ПРИРОДНИТЕ БЕДСТВИЯ“

На 17.01.2017г. г-жа Милена Семерджиева представи пред учениците от клуб „Екология“ презентация на тема: „Природни бедствия“. Клубът е част от проект „Твоят час“ с целева група-ученици от начален етап в СУ „Христо Ботев“-град Съединение.

19.12.2016-КОЛЕДЕН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР

На 19.12.2016г. СУ „ХРИСТО БОТЕВ“-град Съединение инициира КОЛЕДНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ –
„ДА ПОМОГНЕМ НА ДЕЦАТА НА ХИТРИНО“, като организира КОЛЕДЕН БАЗАР.
Ние всички се присъединихме към много училища в България, които ще помогнат на Хитрино именно чрез традиционните коледни базари. Събраните средства от коледния базар и дарителска кампания ще бъдат преведени по сметката на СУ „Д-р Петър Берон“ в Хитрино.
Благодарим на всички, които подадоха ръка, показаха своята добрина, човечност и съпричастност и се включиха в базара и благотворителната кампания!

СТАРТИРА КЛУБ „ЕКОЛОГИЯ“

В началото на м.Ноември 2016г. стартира клуб “Екология”-част от проект „Твоят час“ с целева група-ученици от начален етап в СУ „Христо Ботев“-град Съединение. Г-жа Милена Семерджиева представи пред учениците въвеждаща презентация на тема „Екология“. Учениците се докоснаха до тази сравнително млада, но много актуална в днешно време наука. Пред младите еколози предстоят много цели и задачи, които трябва да постигнат- развитие на творческите им способности и превръщане на училището в по-привлекателно място; развитие на въображението и творческото мислене и работа в екип; грижи за растенията и чистота на природата, изработване на предмети от отпадъчни материали.