Арт клуб „Вълшебства“

СТАРТИРА АРТ КЛУБ „ВЪЛШЕБСТВА“

По проект BG05M20P001-2.004 „РАЗВИТИЕ НА СПОСОБНОСТИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ И ПОВИШАВАНЕ НА МОТИВАЦИЯТА ИМ ЗА УЧЕНЕ ЧРЕЗ ДЕЙНОСТИ, РАЗВИВАЩИ СПЕЦИФИЧНИ ЗНАНИЯ, УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНТНОСТИ (ТВОЯТ ЧАС) – ФАЗА 1“ през м.Ноември 2016г. в СУ „Христо Ботев“ стартира нов клуб за творчески занимания – Арт клуб „Вълшебства“ с ръководител – г-жа Галина Дингилева и с целева група-учениците от начален етап. Чрез заниманията в него , малките творци ще опознаят много нови техники и изразни средства, ще развия въображението и таланта си, ще се научат да работят в екип и да си бъдат взаимно полезни. През 2017/2018 учебна година клубът продължава работа по проекта във Фаза 2.

2017/2018

02.04.2018-„ВЕЛИКДЕНСКИ КОШНИЧКИ“

Учениците от Арт клуб “Вълшебства“ с ръководител г-жа Мария Баева изработиха кошнички за Великден, с които направиха изложба пред класната стая. Браво!

11.01.2018г.-КУКЕРСКИ МАСКИ

Едно от първите занимания на участниците в Арт клуб „Вълшебства“  с ръководител г-жа Дингилева за новата 2018 година беше Проект на кукерска маска. Първоначално учениците се запознаха с народната традиция и разгледаха варианти на маски. След това изработиха графични модели със собствен дизайн. Накрая финализираха проекта с изработването на триизмерни модели на кукерски маски – индивидуално и по групи,  като използваха различни материали и техники. Поздравления!

19.12.2017-КОЛЕДНИ  АРТ ИЗНЕНАДИ

Вълшебниците от Арт клуб „Вълшебства“ с ръководител г-жа Галина Дингилева също се включиха в традиционния Коледен базар на града с изящни картички, късмети, коледни сувенири. Браво! Прекрасни и изящни!

06.12.2017-РАБОТИЛНИЧКА ЗА КОЛЕДНИ КАРТИЧКИ

На 6 декември 2017г.  в заниманията на Арт клуб „Вълшебства“ се проведе „Работилничка за коледни картички“ с участието на родители. Участниците в клуба и техните близки твориха и се забавляваха. Коледният дух изцяло е завладял заниманията на клуба и малките вълшебници не спират да творят коледни чудеса от седмици. Всички те ще бъдат показани на предстоящата коледна изложба на клуба. Клубът реализира чудесни проекти з автора поредна година по проект „Твоят час-Фаза 2“ с ръководител г-жа Галина Дингилева и ученици от начален етап на СУ „Христо Ботев“-град Съединение. Браво!

21.11.2017-„ЛЮБИМИ МОМЕНТИ С МОЕТО СЕМЕЙСТВО“

По случай 21 ноември – Ден на християнското семейство, участниците в Арт клуб „Вълшебства“ изработиха картички, посветени на семейството. Творческото занимание неусетно премина и в  беседа на тема: „Любими моменти с моето семейство“. Клубът е сформиран по проект „Твоят час“ с ръководител г-жа Галина Дингилева и ученици от начален етап.

Поздравления!

26.10.2017- ЕСЕННИ ЗАНИМАНИЯ В НАШИТЕ КЛУБОВЕ ПО ИНТЕРЕСИ

Заниманията в клубовете по интереси в начален етап на СУ „Христо Ботев“ по проект „Твоят час“ – клуб „Екология“ и Арт клуб „Вълшебства“ през изминалите дни бяха посветени на есента. Младите еколози изработиха пана от природни материали, а малките вълшебници – декоративни есенни венци. Освен, че работят с природни материали и овладяват нови техники, участниците работят в екип и на групи, като по този начин се учат на взаимопомощ, толерантност и уважение. Поздравления за учениците и ръководителите им- г-жа Милена Семерджиева и г-жа Галина Дингилева!

20.10.2017-МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЧЕРНО МОРЕ

За втора учебна година по Проект „Твоят час“ стартира клуб за творчески занимания към СУ „Христо Ботев“-град Съединение – Арт клуб „Вълшебства“ с ръководител г-жа Галина Дингилева. В първите няколко занимания учениците си припомниха изучени техники и материали, и изработиха колажи от текстил и хартия на тема „Морско дъно“. Творбите на участниците са подредени в изложба, която децата посвещават на  Международния ден на Черно море – 31 октомври.

Поздравления!2016/2017

13.06.2017-ЗАКЛЮЧИТЕЛНА ИЗЛОЖБА НА АРТ КЛУБ „ВЪЛШЕБСТВА“

На 13.06.2017 година в Градски парк се състоя заключителната изложба за тази учебна година на Арт клуб „Вълшебства“, сформиран по Проект „Твоят час“. Участниците в клуба, бяха ентусиазирани от публичната изява, а ръководителят на клуба за творчески занимания – г-жа Галина Дингилева отчете пред всички постигнатите резултати. Сред тях са усъвършенстване на творческите способности на учениците, повишаване на мотивацията им, научените нови техники и начини на себеизразяване и други.

Изложбата стана и повод за включването на присъстващите в благотворителна кауза.

На събитието присъстваха кметът на гр. Съединение – г-н Балкански, директорът на училището – г-жа Кичукова, зам.директорът – г-жа Тодорова, много учители, родители и гости.

До нови срещи в клуб „Вълшебства“!

09.05.2017- „ПЪСТРИ МОЗАЙКИ“

Участниците от арт клуб „Вълшебства“ по Проект „Твоят час“ изработиха пъстри мозайки от глина. Децата работиха по групи и за пореден път се увериха, че работата в екип е по-лесна и интересна. Браво на малките вълшебници!

19.04.2017- „ПРОЛЕТНИ ВЪЛШЕБСТВА“

На 19 април 2017г. в сградата на начален етап на СУ „Христо Ботев“-град Съединение беше открита поредната изложба на Арт клуб „Вълшебства“, сформиран по проект „Твоят час“ с ръководител г-жа Галина Дингилева, под надслов „Пролетни вълшебства“. На нея малките вълшебници показаха всички изделия, посветени на пролетта и пролетните празници, които са изработили в клуба. Сред тях са групови и индивидуални проекти, изработени с техниките отпечатък, декупаж, колаж, смесена техника.
Учениците – участници в клуба, бяха изключително горди от своето представяне и наученото.
Изложбата ще бъде достъпна за всички , които желаят да я посетят, в ПГ – начален етап, където се провеждат заниманията на клуба до края на седмицата.
Поздравления!

05.04.2017-ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЧКА В АРТ КЛУБ „ВЪЛШЕБСТВА“

На 5 април 2017 г. в Арт клуб „Вълшебства“, сформиран по Проект „Твоят час“ с ръководител г-жа Г. Дингилева, се състоя творческа работилничка с участието на родители, посветена на Великден. Децата и техните близки изработиха великденски картички за предстоящия празник и демонстрираха сръчност и креативност. Всички си тръгнаха позитивно заредени и въодушевени от наближаващите пролетни празници!

Освен близки на децата, на събитието присъства и директорът на СУ „Христо Ботев“ – г-жа Кичукова.

Участниците от клуба и техният ръководител благодарят на всички гости, които уважиха събитието!

Уважаеми родители на участниците в Арт клуб „Вълшебства“,

Каним Ви да се включите в нашата РАБОТИЛНИЧКА ЗА ВЕЛИКДЕНСКИ КАРТИЧКИ на 5 април 2017г. в заниманията на клуба в сградата на начален етап на СУ „Христо Ботев“-град Съединение на ул.“Васил Левски“№3!

Сръчните ръчички пригответе и скъпи гости ни бъдете!

„ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!“

За днешния празник- 1 март- в Арт клуб „Вълшебства“ (сформиран по проект „Твоят час“) с ръководител г-жа Галина Дингилева днес тематично се състоя работилничка за мартеници. В нея се включиха учители и ученици от ПИГ – начален етап. Всички те изработиха мартенички и картички за празника.

02.02.2017-Проект „Зимен град“

Участниците от Арт клуб „Вълшебства“ по Проект „Твоят час“ към МОН изработиха своя първи общ триизмерен проект, наречен „Зимен град“. Те изработиха макети на своите домове и ги подредиха в приятната зимна атмосфера на един мини-град. Изработиха и макет на своето училище – СУ „Христо Ботев“, на дървета, светофари, автомобили и други.

Браво!

31.01.2017-„Нови творчески техники в Арт клуб „Вълшебства“

След като се запознаха с техниките витраж, декупаж и работа с глина, малките вълшебници изработиха макети на ябълки с техниката папие-маше.  Освен , че приложиха изрязване, лепене и боядисване, те изпробваха и своето търпение, концентрация и съобразителност.

Арт клуб «Вълшебства» е сформиран по проект «Твоят час» с ръководител г-жа Галина Дингилева и с целева група-ученици в начален етап на СУ «Христо Ботев»-град Съединение.

19.12.2016-КОЛЕДЕН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР

На 19.12.2016г. СУ „ХРИСТО БОТЕВ“-град Съединение инициира КОЛЕДНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ –
„ДА ПОМОГНЕМ НА ДЕЦАТА НА ХИТРИНО“, като организира КОЛЕДЕН БАЗАР.
Ние всички се присъединихме към много училища в България, които ще помогнат на Хитрино именно чрез традиционните коледни базари. Събраните средства от коледния базар и дарителска кампания ще бъдат преведени по сметката на СУ „Д-р Петър Берон“ в Хитрино.
Благодарим на всички, които подадоха ръка, показаха своята добрина, човечност и съпричастност и се включиха в базара и благотворителната кампания!

10.12.2016-Коледен дух в Арт клуб „Вълшебства“

Предколедното вълнение и емоции трайно се настаниха в заниманията на Арт клуб „Вълшебства“, които се превърнаха в работилница за коледни изненади. Малките вълшебници твориха и се забавляваха. За първи път работиха с глина и изпробваха техниката декупаж. Те създадоха прекрасни коледни декорации, играчки, фенери, късмети, картички и други. Браво!

„СПОМЕНИ ОТ ЛЯТОТО“

Първото практическо занимание  върна учениците в горещите  дни на безгрижното лято. „Вълшебниците“ изработиха витраж от хартия, наречен „Спомени от лятото“.