Детско полицейско управление

police18102016

Детско полицейско управление

2016/2017

РИСУНКИ „АЗ И ДПУ“

Младите полицаи от Детското полицейско управление при СУ „Христо Ботев“-град Съединение участваха в Конкурс за рисунка на тема „Аз и ДПУ“. В състезанието се включиха пет участници, които получиха пооощрителни грамоти за своето добро представяне. Поздравления!

20.04.2017-„СЪСТЕЗАНИЕ ПО БДП“

На 20 април 2017г. пол.инспектор Христо Драганов проведе  занимание с младите полицаи на тема „Безопасност на движението по пътищата-преговор и обобщение“. Целта беше да се обобщи и преговори наученото от децата през изминалата година. В оспорваното състезание младите полицаи се разделиха на два отбора и отговаряха на въпроси, свързани със ЗДвП. Участниците получиха грамоти и се заредиха с много положителни емоции. Браво!

06.04.2017-„УДАРНИ ТЕХНИКИ С РЪЦЕ И КРАКА“

На 6 април 2017г. в поредното занятие за усвояване на умения по „Карате“ от поредицата „Детска полицейска лична защита“, пол.инсп. Георги Генов запозна младите полицаи от ДПУ към СУ „Христо Ботев“-град Съединение с различни ударни техники с ръце и крака . Целта бе децата да осъзнаят правилните и точни движения на всеки удар, да изпълняват ударите контролирано с цел да не травмират противника.

30.03.2017-ПРАКТИЧЕСКО ЗАНИМАНИЕ ЗА СПАЗВАНЕ НА ЗДвП

На 30 март 2017г. мл.пол. инспектор Господарски от Полицейски участък-град Съединение представи на младите полицаи темата „Нарушители. Видове нарушители на Закона за движението по пътищата.“.  В практическото занимание беше разиграна ситуация, в която беше спрян автомобил за проверка. Полицаите назоваха всички извършени нарушения и дискутираха какви парични наказания трябва да се наложат за тях. Основна цел на занятието беше младите полицаи да разберат какво е нарушител на Закона за движението по пътищата (ЗДвП), да се научат да определят видовете нарушители на ЗДвП – водачи, пътници, пешеходци, да научат кое е правилното поведение на пешеходците на пътя, да разберат, че за всяко нарушение на ЗДвП е предвидено наказание, а за някои от нарушенията на децата отговорност носят родителите им.

23.03.2017-СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ

На 23 март 2017г. единадесетокласничките на СУ „Христо Ботев“-град Съединение – Николета Трахнова и Николета Чомашка, които са доброволци в Клуб „Единство“-Съединение към БМЧК, проведоха занимание с младите полицаи на тема „Оказване на първа долекарска помощ-преговор и обобщение“. Целта беше да се обобщи и преговори наученото от децата през изминалата година. В оспорваното състезание младите полицаи се разделиха на два отбора и участваха в четири игри-отговаряха на въпроси и правиха превръзки при силно кръвотечение и изгаряне. Участниците получиха грамоти и се заредиха с много положителни емоции. Браво!

16.03.2017-ПРОФЕСИЯ ПОЖАРНИКАР

На 16 март 2017г. се проведе занятие на младите полицаи на тема „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Гости на СУ „Христо Ботев“-град Съединение бяха инспектор на I-ва Районна служба пожарна безопасност и защита на населението – инспектор Борис Канагрохов, началникът на Пожарна служба – град Съединение – Ангел Дребчев и пожарникар Георги Карабелов. В теоретичната част те запознаха учениците с: характерните за страната бедствия и често срещаните извънредни ситуации; правилата за намаляване риска от бедствия, пожари и извънредни ситуации и правилата за безопасно поведение. Показаха им елементите на пожарникарския костюм, разказаха им детайли по техниката и оборудването. Най-интересна част от срещата беше практическата демонстрация и възможността на обучаемите да се качат на пожарната и да пръскат вода с маркуча. Младите полицаи останаха изключително впечатлени от работата на пожарникарите, която те пресъздадоха в интересното занимание.

02.03.2017-„ТЕХНИКИ ЗА КОНТРОЛ“

На 2 март 2017г. в поредното занятие за усвояване на умения по „Карате“ от поредицата „Детска полицейска лична защита“, пол.инсп. Георги Генов запозна младите полицаи от ДПУ към СУ „Христо Ботев“-град Съединение с различни техники за контрол. Целта бе децата да се научат да поставят противника под пълен контрол без възможност да противодейства.

23.02.2017- „ПЪРВА ПОМОЩ ПРИ КРЪВОТЕЧЕНИЕ“

На 23 февруари 2017г. единадесетокласничките на СУ „Христо Ботев“-град Съединение – Николета Трахнова и Николета Чомашка, които са доброволци в Клуб „Единство“-Съединение към БМЧК, проведоха занимание с младите полицаи на тема „Оказване на първа долекарска помощ-Силно кръвотечение“. Доброволците подготвиха полицаите за реакция при инциденти, съпроводени с кръвотечение и как да окажат първа помощ в случай на нужда. Чрез практическо занимание учениците се научиха как да правят подходящата за целта превръзка на нараненото място.

16.02.2017 -“Събиране на следи и веществени доказателства”

На 16 февруари 2017г. мл.пол. инспектор Драганов и експерт БНТЛ Галин Панайотов от Криминална полиция към РУ Труд  представиха на младите полицаи темата „ Събиране на следи и веществени доказателства “. Основна цел на занятието беше да се представят действията на експертния състав от МВР по време на първия етап от разследване на престъпление – изследване на местопроизшествие (оглед на местопроизшествие). Експерт-криминалистът показа на учениците универсалния комплект за оглед на местопроизшествие, който съдържа дълъг списък от принадлежности. Беше показана техниката на снемане на отпечатъци от предмет. Учениците снеха свои отпечатъци, използвайки специално мастило, след което с помощта на лупа те ги разгледаха. Младите полицаи задаваха много въпроси, а експерт-криминалистът им разказа реални случаи от своята практика.

09.02.2017г. – „УЯЗВИМИ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА“

На 9 февруари 2017г. мл.пол. инспектор Господарски от Полицейски участък-град Съединение представи на младите полицаи темата „Уязвими участници в движението по пътищата“. Основна цел на занятието беше да се определят уязвимите участници в движението по пътищата; учениците да затвърдят знанията си за участниците в движението по пътищата, да научат кой е „уязвим човек“ и кой е „уязвим участник в движението по пътищата“ и  да ги разпознават.  Младите полицаи разказаха много ситуации от живота си-когато са пешеходци, велосипедисти или просто пътници в колите на родителите си. Беше разигран и конкретен казус от младите полицаи- майка с две деца пресича пешеходна пътека и реакцията на приближаващата кола.

02.02.2017- „ЗДРАВНА ЛЕКЦИЯ ЗА МЛАДИТЕ ПОЛИЦАИ“

На 2 февруари 2017г. с младите полицаи се проведе занятие на тема „Вредата от алкохол и тютюнопушене“ от раздела „Здраве, етика и право“. Целта беше учениците да придобият знания и умения за вредата от алкохола и тютюна, както и умения за справяне с натиска от страна на връстници за употреба на алкохол. Децата описаха някои от ефектите, които предизвиква употребата на алкохол върху мозъка и тялото. Пол.инспектори Драганов и Ловчева запознаха младите полицаи с вредата от тютюнопушенето особено когато то започва в ранна възраст, с рисковете за здравето и за развитието на младия организъм при тютюнопушене. Учениците се разделиха на групи и попълваха въпросника „Колко знаете за алкохола?“, а после заедно всички дискутираха отговорите.

26.01.2017-„ПОМОЩ ПРИ ФРАКТУРИ И ТЕРМИЧНО ИЗГАРЯНЕ“

На 26 януари 2017г. единадесетокласничките на СУ „Христо Ботев“-град Съединение – Николета Трахнова и Николета Чомашка, които са доброволци в Клуб „Единство“-Съединение към БМЧК, проведоха занимание с младите полицаи на тема „Оказване на първа долекарска помощ-Фрактури/Изгаряне“. Доброволците подготвиха полицаите за реакция при инциденти, съпроводени със счупвания и изгаряния и как да окажат първа помощ в случай на нужда.  Разказаха им историите  „Внимание, заледено е!” и „Изгаряне в кухнята”, след което заедно ги обсъдиха. Чрез практическо занимание учениците се научиха как да правят подходящата за целта превръзка на нараненото място.

19.01.2017-„ТЕХНИКИ НА ЗАЩИТА В КАРАТЕ“

На 19 януари 2017г. в поредното занятие за усвояване на умения по „Карате“ от поредицата „Детска полицейска лична защита“, пол.инсп. Георги Генов запозна младите полицаи от ДПУ към СУ „Христо Ботев“-град Съединение с различни техники на защита- горен блок – аге уке, гедан барае – долен блок и други. Целта бе да се научат децата да се защитават от удари с ръце и крака, захвати и душене, както и да да изградят правилна техника, позволяваща бърза реакция при защита.

22.12.2016г.- “ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИЦИ“

На 22 декември 2016г. се проведе занятие на младите полицаи от СУ „Христо Ботев“-град Съединение на тема „Християнски празници“. За целта полицаите посетиха църквата „Свети Атанасий“ в град Съединение, където отец Атанас им разказа за Рождество Христово. Той им пожела здраве и благополучие за тях и семействата им през новата 2017 година.

15.12.2016Г.- „ТЕХНИКИ НА ПРИДВИЖВАНЕ“

На 15 декември 2016г. се проведе поредното занятие  за младите полицаи от поредицата „ДЕТСКА ПОЛИЦЕЙСКА ЛИЧНА ЗАЩИТА“ на тема „Позиции“. В залата по Физическо възпитание и спорт в СУ „Христо Ботев“ мл.пол. инспектор Георги Генов показа основни техники на придвижване от „Карате“. Целта на заниманието беше  учениците да усвоят умения за преминаване от една към друга позиция и придвижвания с половин стъпка-цуги аши. Младите полицаи успяха да  се научат да контролират общия център на тежестта на тялото по време на движение.

8.12.2016-„ПЪРВА ПОМОЩ ПРИ ИЗМРЪЗВАНЕ“

На 8 декември 2016г. единадесетокласничките на СУ „Христо Ботев“-град Съединение – Николета Трахнова и Николета Чомашка, които са доброволци в Клуб „Единство“-Съединение към БМЧК, проведоха занимание с младите полицаи на тема „Оказване на първа долекарска помощ-Измръзване“. Доброволците подготвиха децата как да реагират при инцидент, съпроводен с измръзване, как да предотвратяват подобни инциденти, как да окажат първа помощ в случай на нужда, как да направят правилна превръзка на измръзналата част на тялото. Занятието приключи със забавни игри.

1.12.2016-„ЕТИКА И ПРАВИЛА ПРИ СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ“

На 1 декември 2016г. с младите полицаи се проведе занятие на тема „Спортно хулиганство“ от раздела „Здраве, етика и право“. Целта  беше да се формира устойчива нагласа у целевата група за спазване на правилата на законосъобразно поведение по време на спортни мероприятия. Пол.инспектори Драганов и Ловчева запознаха със спецификата на спортното хулиганство; с функциите и ролята на полицейските органи по време на спортни мероприятия; правилата за безопасно поведение по време на спортни прояви, кои са забранените предмети за внасяне; как се извършва проверка от полицията; какви са наказанията за нарушителите. Учениците споделиха лични преживявания от посещения на спортни мероприятия.

17.11.2016-„КАК ДА ПОМОГНА ПРИ УХАПВАНЕ ОТ КУЧЕ?“

На 17 ноември 2016г. се проведе плануваното по график занимание на полицаите от Детското полицейско управление на тема: „Първа долекарска помощ: Ухапване от куче“. Гости на шестокласниците бяха доброволците от Клуб „Единство“ – Съединение при Български Младежки Червен Кръст, които са ученички в XI клас на СУ «Христо Ботев»-град Съединение – Николета Трахнова и Николета Чомашка. В заниманието полицаите започнаха с представяне за любимото хоби на всеки един, след това чуха приказката за «Елфи, Тимба и техните приятели», дискутираха важността на телефонен номер 112, разказаха за лично преживяни инциденти с ухапване от куче, научиха се какво трябва да направят, за да окажат първа долекарска помощ на пострадал-ухапан от куче, и накрая завършиха с енергийни и емоционални игри. Целта на лекцията днес беше подготовка на  децата да реагират при инцидент, съпроводен с нараняване от ухапване и придобиване на умения за предотвратяване на подобни наранявания и оказване първа помощ в случай на нужда.

10.11.2016-„ДЕЙНОСТТА НА ПЪТНА ПОЛИЦИЯ“

На 10 ноември 2016г. мл.пол. инспектори Драганов и Господарски от Полицейски участък-град Съединение представиха на младите полицаи темата „ПЪТНА ПОЛИЦИЯ“. Основна цел на занятието беше учениците да затвърдят знанията си и да получат нови за структурата на полицията като цяло и конкретно за пътна полиция; да затвърдят знанията си и да получат нови за важността на законите на страната и за Закона за движението по пътищата; за основната дейност на пътна полиция; за използваните от пътните полицаи помощни средства и атрибути (шапка с чохъл; стоп-палка; светлоотразителна жилетка; полицейска карта; бадж; радиостанция; работна станция за отдалечен достъп (РСОД)); за допустимите максимални скорости по пътищата съгласно ЗДвП; за сигналите, които пътния полицай показва на водачите на ППС.

Полицейските инспектори разказаха много ситуации от дейността си и като пътни полицаи. Учениците разгледаха бланките за съставяне на АКТ и ФИШ, както и при какви нарушения на ЗДвП се съставят. Беше разигран и конкретен казус от младите полицаи- пътен полицаи спира нарушител  на пътя с превишена скорост, изисква документите, проверява в управлението има ли наложени глоби и съставяне на акт.

03.11.2016г. – МЛАДИТЕ ПОЛИЦАИ С ПЪРВИ СТЪПКИ В БОЙНОТО ИЗКУСТВО «КАРАТЕ»

На 3 ноември 2016г. се проведе първото занятие  за младите полицаи от поредицата „ДЕТСКА ПОЛИЦЕЙСКА ЛИЧНА ЗАЩИТА“ на тема „Позиции“. В залата по Физическо възпитание и спорт в СУ „Христо Ботев“ мл.пол. инспектор Георги Генов показа основни позиции от „Карате“. Целта на заниманието беше  учениците да усвоят основния технически елемент, върху който се изграждат последващите защитни и атакуващи действия, да разберат при каква ситуация се използва всяка позиция и да се научат да контролират общия център на тежестта на тялото. Младите полицаи успяха да научат основните позиции – хейко дачи, зенкуцу дачи, кокуцу дачи и други, дори помагаха на своя учител и сами даваха команди за изпълняване на позициите.

27.10.2016г.- „КАК ДА ПОМАГАМЕ НА ОХРАНИТЕЛНАТА ПОЛИЦИЯ?“

На 27 октомври 2016г. се проведе по график поредното занятие на младите полицаи към Първото детско полицейско управление при СУ „Христо Ботев“-град Съединение. Темата беше: „ПРЕДСТАВЯНЕ ДЕЙНОСТТА НА „ОХРАНИТЕЛНА ПОЛИЦИЯ“. Полицейските инспектори Драганов и Господарски представиха и запознаха учениците с дейността на „Охранителна полиция“ и по-конкретно – ежедневно изпълняваните задачи и функции на служителите от „Патрулно-постова дейност“, „Териториално обслужване“, „Контрол на общоопасните средства“ и оперативните дежурни части; обясниха разликата между кражба и грабеж, показаха различното униформено облекло на полицаите както и помощни средства (белезници, палка, каска, бронежилетка, щит, значка, светлоотразителна жилетка), съпътстващи ежедневната им работа. Полицейските служители разказаха за осъществяваните от тях дейности по: Опазване на обществения ред; Превенция на правонарушенията; Предотвратяване и участие в разкриването на престъпления; Осигуряване на сигурността при провеждане на масови мероприятия; Контрол на безопасността на движението по пътищата, на техническата изправност и регистрацията на моторните превозни средства, на водачите на моторни превозни средства и на пътнотранспортните произшествия; Разрешение и контрол за ползване на общоопасни средства; Контрол на частната охранителна дейност. Учениците разиграха и конкретен казус със случай на грабеж и позвъняване на телефона на полиция-какво точно трябва да се предаде като информация и какви са последващите действия на оперативната група, свидетели и жертви. Специален гост на заниманието беше и Началникът на Полицейски участък в град Съединение старши инспектор Атанас Юсев.

21.10.2016г.-„СРЕЩА НА МЛАДИТЕ ПОЛИЦАИ С ПОЛИЦЕЙСКИТЕ КУЧЕТА РИКО И ШОН“

На 21 октомври 2016г. гости на шестокласниците от Първото детско полицейско управление при СУ „Христо Ботев“-град Съединение бяха 3-годишната белгийска овчарка Рико и 8-годишната немска овчарка Шон заедно със своите водачи-полицаи. Темата на днешното занимание беше “ИЗПОЛЗВАНЕ НА СЛУЖЕБНИ КУЧЕТА В ПОЛИЦЕЙСКАТА ДЕЙНОСТ“. Водачите запознаха децата с качествата на служебните кучета, използвани в МВР, разясниха какво означава „служебно куче”, как се отглежда; как стартира дресировъчният процес за придобиване на умения от служебното куче с цел използването му в полицейската дейност; какви породи кучета се използват най-често в служебната дейност. Полицаите-водачи на кучета направиха практическо онагледяване на възможностите на Рико-обща дресировка с команди за сядане, „добре“, „не“ и обясниха как всичко се свежда до игра и награда с любимата им играчка. Рико е обучен в откриване на бомби. Демонстрираха и задържане на престъпник, с което Шон се справи чудесно. Учениците придобиха първоначални познания относно възможностите на служебните кучета за изпълнение на специфични задачи в полицейската дейност, както и за помощта, която оказва служебното куче на полицая в ежедневната му работа (откриване на наркотични или взривни вещества, опазване на обществения ред, задържане на правонарушители, откриване на хора по миризми-одорологичен способ, търсене на хора по следи). Полицаите-водачи разказаха за участия в мисии със своите кучета, а младите полицаи задаваха въпроси и останаха много развълнувани от интересната среща.

13.10.2016г.-ПЪРВИ СТЪПКИ НА ПОЛИЦАИТЕ В ОКАЗВАНЕ НА ПЪРВА ПОМОЩ

На 13 октомври 2016г. се проведе първото занятие от модул „ОКАЗВАНЕ НА ПЪРВА ДОЛЕКАРСКА ПОМОЩ“  на младите полицаи от Детското полицейско управление при СУ „Христо Ботев“-град Съединение. Доброволците Ради и Люба от Българския младежки Червен кръст в град Пловдив запознаха децата с основния герой в предстоящите обучителни истории – Хелфи (човечето, което ти помага да помагаш), разказаха историята „Здравейте“ с приятелите на Хелфи, записаха и приеха собствени Правила за провеждане на занятията, обсъдиха ролята на телефон 112. Шестокласниците се научиха да правят превръзка на рана в случай, че се наложи да оказват първа помощ. Вълнуващите и енергични занимателни игри в края на часа постигнаха сплотеност в екипа и създадоха у децата интерес към обучителната програма.

06.10.2016Г.-ПЪРВО ЗАНИМАНИЕ ЗА МЛАДИТЕ ПОЛИЦАИ

На 6 октомври 2016г. се проведе първото занятие от обучението на младите полицаи-участници в Първото детско полицейско управление при СУ „Христо Ботев“-гр.Съединение. Темата „Запознаване на участниците и въведение в курса“ беше представена от мл.пол.инспектор Христо Драганов и инспектор ДПС – г-жа Нонка Ловчева. Участниците взаимно се опознаха, представяйки се със своето име, с нещо интересно и любопитно за тях, както и споделяйки какви биха искали да бъдат като станат големи. Обобщихме, че в групата имаме един министър, трима бъдещи адвокати, трима бъдещи учители, трима полицаи и други. В играта „Домино с ръце“ шестокласниците допълнително се опознаха, споделяйки характерни за тях неща. Полицаите приеха и собствени правила, които да отразяват както индивидуалния, така и общия интерес при провеждане на занятията. В дискусия учениците изброиха основните задължения на полицая и смисъла на полицейската професия – полицаите да се грижат за спазването на реда и законите в обществото. Полицейските служители поясниха на децата как да разпознаят полицая, каква е с униформата, екипировката; отличителните знаци на полицая (шапка, светлоотразителна жилетка); част от помощните средства, които използват полицаите в ежедневната си работа (белезници, палка, каска, защитен шлем, бронежилетка, радиостанция, фенер); служебна карта, с която доказва, че е полицай. Запознаха децата с темите, които ще изучават през първия и втория учебен срок, залегнали в предварително изготвения график, утвърден от началника на РУ-Труд на МВР и от директора на училището ни.
Националната програма „Детско полицейско управление” е инициатива на Министерството на вътрешните работи и е предвидена за реализиране от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция”, психолози от психологичните лаборатории на МВР, експерти от Българския Червен кръст, Българския младежки Червен кръст, Българския туристически съюз и духовни лица. Целта е чрез теоретични и практически занимания децата да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, за справяне в трудни ситуации, в къщи, на улицата, за своите права и отговорности, за работа в екип, уважение и толерантност към другите.

Пожелаваме успешни и интересни занимания на младите полицаи в Първото детско полицейско управление при СУ „Христо Ботев“-град Съединение!

МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА УЧИТЕЛЯ!

Младите полицаи от първото Детско полицейско управление при СУ „Христо Ботев“-град Съединение изненадаха своите учители с поздравителни картички в днешния празничен Ден на учителя. Специален поздрав по радиоуредбата в централната сграда, придружен с песента „Учителко, любима!“,  беше направен от учениците към всички  учители в СУ „Христо Ботев“-град Съединение.

ПЪРВА МИСИЯ НА МЛАДИТЕ ПОЛИЦАИ

На 16 май 2016г. в СУ „Христо Ботев“-град Съединение беше сформирано първото Детско полицейско управление. Обученията и заниманията започват през учебната 2016/2017 година. Първата задача, която младите полицаи получиха и приеха с ентусиазъм, е осигуряване на безопасното слизане от училищните автобуси на всички ученици преди учебните занятия, както и пресичането на пътното платно. В голямото междучасие те следят за реда и се обръщат към дежурните учители.
2015/2016

Детско полицейско управление предстои да бъде сформирано в СОУ „Христо Ботев“-гр.Съединение. Членове на първото в града  Детско полицейско управление ще бъдат петокласниците на училището с класни ръководители г-жа Николинка Иванова и г-жа Даниела Недялкова.  Стартът на инициативата ще бъде даден на 16 май 2016г. в 12.00 часа. Продължителността на управлението ще бъде 2 години, като от м.Октомври 2016г. започва реализирането на действията.

Идеята е децата, забавлявайки се, да получават знания и умения за:

  • опазване на своя живот и този на приятелите си;
  • справяне в трудни ситуации с различни предизвикателства вкъщи, в училище, на улицата, в планината;
  • своите права и отговорности пред обществото;
  • работа в екип, уважение и толерантност към чуждото мнение и различните от тях.

Програмата „Детско полицейско управление” е предвидена за реализиране от служители на МВР от структурите на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция“ и „Криминална полиция”, психолози от психологичните лаборатории на МВР, експерти от Българския Червен кръст, Българския младежки Червен кръст, Българския туристически съюз и духовни лица в съответните населени места.

 В учебната им програма са предвидени часове по безопасно поведение на пътя, курс по лична защита, оръжезнание, криминалистика, участие в полицейски проверки. Учениците ще преминат и лекции за справяне с агресията и за вредата от наркотиците.

16.05.2016Г. -ОТКРИВАНЕ НА ДПУ

На 16 май 2016г. тържествено открихме Първото „Детско полицейско управление“ в СОУ „ХРИСТО БОТЕВ“-град Съединение. Петокласниците-доброволци бяха поздравени от старши инспектор г-жа Стойка Фичева- Началник на Полицейски участък-град Съединение при Районно управление на МВР –с.Труд и от г-жа Йорданка Кичукова – Директор на СОУ „Христо Ботев“. Пред гости, родители, учители и ученици беше представен екипът, който през следващите две години ще обучава младите полицаи. Доброволците положиха клетва и получиха от полицейските инспектори знака на Детското полицейско управление- специално изработени за тях шапки, фланелки, знамена и жилетки, на които е изобразена емблемата на ДПУ и девизът „ЧЕСТ и СПРАВЕДЛИВОСТ“. Г-жа Кичукова и г-жа Фичева приеха от малките полицаи плакети със знака на Детското полицейско управление.

Пожелаваме успешна реализация на стартиралата инициатива!