Превенция от употреба на ПАВ

2023/2024

Анкета  за тютюнопушене тук.

Програма за превенция на употребата на психоактивни вещества

Провеждане на лекционен час в V клас на тема, свързана с вредите от употребата на ПАВ по метода „връстници обучават връстници“. Снимки тук.

30.05.2024-АЗ НЕ ПУША – ЗАТОВА СЪМ ЗДРАВ И СИЛЕН!

Днес в СУ „Христо Ботев“ гр. Съединение ученици и учители отбелязаха с изложба предстоящия  СВЕТОВЕН ДЕН БЕЗ ТЮТЮНОПУШЕНЕ – 31 МАЙ.

Постери, проекти и рисунки  изработиха  ученици от 5-ти и 6-ти клас под ръководството на г-жа Елисавета Каратопраклиева.

Събитието е организирано по ПРОГРАМА: „Превенция на употреба на психоактивни вещества“ за 2023/2024 година.

Ученици от 7-ми, 8-ми, 9-ти и 10-ти клас бяха консултирани по въпроси, свързани с отказване от тютюнопушенето и се запознаха с изследвания на дишането на активни и пасивни пушачи!

Посланието към всички ученици е: „Аз не пуша – затова съм здрав и силен!“ Снимки тук.

08.05.2024 – ТЕЛЕФОН 112 – ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ!

Днес в час на класа комисията за превенция на употреба на ПАВ организира среща между ученици 7.-12. клас и представители на Дирекция 112 към Министерство на вътрешните работи. На учениците беше обяснено при какви обстоятелства се подава сигнал, какви въпроси могат да им бъдат зададени от операторите и защо е важно да отговорят на всички тях. Присъстващите ученици през следващите часове ще предадат своите знания по обсъжданата тема на своите съученици. Благодарим на Дирекция 112, че се отзоваха на нашата покана и дадоха ценна информация на учениците ни! Снимки тук.

20.03.2024- АЗ СПАЗВАМ ЗАКОНА!

Днес в час на класа комисията за превенция на употреба на психоактивни вещества организира среща с представители на прокуратурата. Събитието е с цел повишаване познанията на учениците от 8 до 12 клас за техните права и задължения, опасностите да станат жертва на престъпление и възможностите да понесат наказателна отговорност за свои деяния.

Благодарим на заместник-окръжните прокурори г-жа Андреева и г-н Гавраилов за ползотворния разговор с нашите ученици и отговорите на всички техни въпроси. Снимки тук.

10.11.2023 г. – ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ

На 10.11.2023г. в сградата на СУ „Христо Ботев“ гр. Съединение беше отбелязан  Европейският ден на здравословното хранене и готвене. С цел изграждане на здравословни хранителни навици от ранна детска възраст и насърчаване на децата да се радват на здравословно хранене и физически упражнения и спорт. Учениците изслушаха лекция за здравословното хранене, а след това изтеглиха здравни послания, които да ги накарат да се замислят за хранителните си навици. Инициативата е на Комисията по ПАВ.