Новини

12.12.2017-КОЛЕДНА ИЗЛОЖБА

В часовете по „Технологии и предприемачество“ учениците от V, VI, VII клас на СУ „Христо Ботев“-град Съединение с преподавател г-жа Иванка Габровска измайсториха различни коледни предмети-картички, хартиени играчки, свещници. Подредени са в изложба в централната сграда на училището. Браво!

06.12.2017-РАБОТИЛНИЧКА ЗА КОЛЕДНИ КАРТИЧКИ

На 6 декември 2017г.  в заниманията на Арт клуб „Вълшебства“ се проведе „Работилничка за коледни картички“ с участието на родители. Участниците в клуба и техните близки твориха и се забавляваха. Коледният дух изцяло е завладял заниманията на клуба и малките вълшебници не спират да творят коледни чудеса от седмици. Всички те ще бъдат показани на предстоящата коледна изложба на клуба. Клубът реализира чудесни проекти з автора поредна година по проект „Твоят час-Фаза 2“ с ръководител г-жа Галина Дингилева и ученици от начален етап на СУ „Христо Ботев“-град Съединение. Браво!

05.12.2017-ИЗЛОЖБА НА РИСУНКИ В ПЛОВДИВ

В началото на декември в детски отдел на Народна библиотека „Иван Вазов“ гр. Пловдив бе открита поредната изложба на рисунки на деца от СУ „Христо Ботев“ гр. Съединение. Инициативата е на г-жа Таня Балканска-учител по Изобразително изкуство. Поздравления за всички малки художници, чийто талант ще бъде показан на широката общественост! Браво!

04.12.2017г.-ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА

На 4.12.2017г. стартира традиционният Турнир по тенис на маса за ученици от V-XII на СУ „Христо Ботев“-град Съединение. „Тенис на маса“ е любим спорт за много ученици и организаторите на турнира-преподавателите по ФВС г-жа Николинка Иванова и г-н Костадин Апостолов, се радват на големия интерес и ентусиазъм на многото участници. Пожелаваме успех на всички!

27.11.2017- “МАТЕМАТИКАТА – ЛЕСНА И ИНТЕРЕСНА”

В  часовете по Математика в 6 клас и в часовете за разширена подготовка учениците от 6а и 6б клас на СУ „Христо Ботев“ – гр. Съединение с преподавател г-жа Борислава Енчева изработиха с желание и интерес различни модели на тела – права призма, правилна пирамида и др. Направиха полезни табла с формули и табла на тема : „Математиката в архитектурата на моята страна“. А учениците от групата за допълнителна работа по Проект „Твоят час“ изготвиха интересни компютърни презентации на тема: „Геометрични фигури и ръбести тела“, които сами представиха пред своите съученици.Презентациите са публикувани в сайта на училището.

Поздравления!

21.11.2017-„ЛЮБИМИ МОМЕНТИ С МОЕТО СЕМЕЙСТВО“

По случай 21 ноември – Ден на християнското семейство, участниците в Арт клуб „Вълшебства“ изработиха картички, посветени на семейството. Творческото занимание неусетно премина и в  беседа на тема: „Любими моменти с моето семейство“. Клубът е сформиран по проект „Твоят час“ с ръководител г-жа Галина Дингилева и ученици от начален етап.

Поздравления!

13.11.2017-ИЗЯВИ НА МЛАДИТЕ ВЪЗРОЖДЕНЦИ

Учениците от клуб «Млади възрожденци» с ръководител г-жа Маша Енчева с голям интерес изработиха проект за шарена черга и китеник.

Проучиха историята на своя род и направиха родословно дърво.

Събраха и записаха стари рецепти за ястия от град Съединение.

Клубът работи за втора поредна година по проект «Твоят час» с ученици от начален етап на СУ «Христо Ботев»-град Съединение. Занятията протичат забавно, интересно и поучително. Поздравления!

1 декември 2017- Ден за борба със СПИН – брошури и флаери на ученици от IX-XII клас за конкурс на МКБППМН

14.11.2017г.- „УЧИТЕЛ-БУДИТЕЛ В ДИГИТАЛНАТА ЕРА“

За поредна година г-жа Даниела Недялкова участва в конкурса на Националния център за безопасен интернет – „Учител-будител в дигиталната ера“. И тази година фокусът на кампанията беше дигиталната и медийна грамотност на учениците. Целта на инициативата бе да се насърчи диалога между ученици и учители по теми, които подпомагат развитието на дигитална и медийна грамотност и безопасното поведение в интернет. Образователната система има ключова роля да подготви децата за света, в който живеем. На 14.11.2017г. г-жа Недялкова проведе урок на тема: „Дигитални умения-Предизвикателства и възможности“. В познавателния урок за петте основни сфери на дигитални компетенции чрез използване на презентация и решаване на различни казуси по отбори, учениците от Х клас изготвиха своите правила на класа за дигиталните умения.  Урокът е част от инициативите, посветени на Международния ден за безопасен интернет 2018г.

01.11.2017г. -„ВРЕМЕНА И БУДИТЕЛИ“

В края на учебната 2016/2017г. Стела Дребчева от X клас и Мария Ангелова от XII клас на СУ „Христо Ботев“-град Съединение под ръководството на г-жа Даниела Недялкова взеха участие в Първи национален конкурс „Времена и будители“, организиран от Национален музей на образованието в град Габрово. За достойното си представяне и участие с мултимедийни презентации те бяха отличени с почетни грамоти. Презентациите са публикувани в сайта на училището. Поздравления!

01.11.2017-ВЯРВАМЕ В ДОБРОТО

На 31.10.2017г. в библиотеката на НЧ“Съединение 1875″ бяха наградени участниците в обявения от читалището конкурс“Бялата лястовица -символ на надеждата и доброто“.
Като най-добра беше отличена творбата на Ангел Паликрушев от 6 а клас.
„Аз вярвам,че има бяла лястовица-символ на надеждата и чистата душа.Надеждата умира последна,затова трябва да сме силни.Винаги съм се стремял да постигна всичко,което съм си поставил като цел.Дори и когато това е невъзможно,съм си вярвал до последно.
И ще продължа да се надявам да има все по-малко мъки по света и може би единственото нещо,което трябва да има в повече,е любовта и добротата“.

01.11.2017г.- „ПОКЛОН, БУДИТЕЛИ НАРОДНИ!“

Денят на народните будители е светлина, която ни кара да си спомним, да се поучим, да се борим и да продължаваме, да се преклоним и да подражаваме. Нека помним и тачим богатото културно-историческо наследство, което имаме като нация, за да светлее в националната памет жаравата от образи на творци и крепители на българската държава. Нека  имаме самочувствие и национална гордост, заради знайните и незнайни български просветители!  Те са тези, които векове наред са подклаждали искрата на българското ни самосъзнание. Те ни учеха да бъдем свободен народ. Те все още ни предават опита и знанията си от класните стаи, от училището на живота…

Празникът беше отбелязан в СУ „Христо Ботев“-гр.Съединение с редица инициативи. Ученици  произнесоха тържествени слова за празника в централната сграда. Оформени бяха кътове  с ликовете на будителите и информация за тях в двете сгради на училището. Учениците от IV  клас с тържествен рецитал се преклониха пред паметта и делата на народните будители. Деветокласниците изготвиха презентации, които са публикувани в сайта на училището. Беше иницииран Есенен спортен празник под надслов „С будителите напред!“.

Поклон пред паметта на всички светци, възрожденци, революционери, творци, борци и герои, посветили себе си на майка България!

Честит празник, съвременни будители! С пожелание за дръзновение, творчество и удовлетворение в усилията за развитието на българската култура и образование, за просперитета на българската нация, основан на силата на знанието и на утвърждаването на българската духовност!

31.10.2017- ЕСЕНЕН СПОРТЕН ПРАЗНИК

Спортният празник в СУ „Христо Ботев“ гр. Съединение отбеляза 1-ноември – Ден на народните будители и за този важен ден Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните-МКБППМН със секретар г-жа Галя Средева дариха на сградата на начален етап четири широколистни дръвчета, които бяха засадени в двора на сградата. Благодарим! Благодарност изказваме и на Стоица Дългърски, който засади дръвчетата и ще се грижи за тях.

 

26.10.2017- ЕСЕННИ ЗАНИМАНИЯ В НАШИТЕ КЛУБОВЕ ПО ИНТЕРЕСИ

Заниманията в клубовете по интереси в начален етап на СУ „Христо Ботев“ по проект „Твоят час“ – клуб „Екология“ и Арт клуб „Вълшебства“ през изминалите дни бяха посветени на есента. Младите еколози изработиха пана от природни материали, а малките вълшебници – декоративни есенни венци. Освен, че работят с природни материали и овладяват нови техники, участниците работят в екип и на групи, като по този начин се учат на взаимопомощ, толерантност и уважение. Поздравления за учениците и ръководителите им- г-жа Милена Семерджиева и г-жа Галина Дингилева!

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА

Уважаеми родители,

На 25.10.2017г. /сряда/ от 17.30 часа

ще бъде проведена

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА

за всички класове за запознаване с резултатите от входните нива.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

20.10.2017-МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЧЕРНО МОРЕ

За втора учебна година по Проект „Твоят час“ стартира клуб за творчески занимания към СУ „Христо Ботев“-град Съединение – Арт клуб „Вълшебства“ с ръководител г-жа Галина Дингилева. В първите няколко занимания учениците си припомниха изучени техники и материали, и изработиха колажи от текстил и хартия на тема „Морско дъно“. Творбите на участниците са подредени в изложба, която децата посвещават на  Международния ден на Черно море – 31 октомври.

Поздравления!

18.10.2017-„ПРАВОТО ДА БЪДЕШ ЧОВЕК“

На 18.10.2017г. десетокласниците Мирослав Михайлов и Сара Ангелова представиха пред учениците от VII Б  клас свои видеоклипове на тема „НЕ на тормоза над деца!“.  В интересната беседа те споделиха свои идеи и размисли за човешките права, за поведението на днешните деца и отправиха послание всички да се обичат и да бъдат по-добри. Всеки ученик получи и рекламен стикер, съдържащ информация къде могат да сигнализират или да потърсят помощ- тел.116 111, тел. 124-123, както и www.safenet.bg . Инициативата се осъществява в изпълнение на т.12 от План за работа на УКС, а именно: Изработване и разпространение на информационно-образователни материали, презентации, съобразени с различните възрастови групи и свързани с работа по модул „Връстници обучават връстници” по отношение на популяризиране на правата на децата на закрила срещу насилие и на способите за сигнализиране за насилие.

10.10.2017-СТАРТИРА КЛУБ „ЕКОЛОГИЯ“

На 10.10.2017 год. стартира за втора година клуб „Екология” по проект „Твоят час”  с ръководител г-жа Милена Семерджиева. Учениците изгледаха презентация,свързана с насоките на науката „Екология”.

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

ДА БЪДЕ УСПЕШНА НОВАТА УЧЕБНА 2017/2018 ГОДИНА!

Седмично разписание първи срок 2017/2018 за 1-4 клас тук

Седмично разписание първи срок 2017/2018  за 5-12 клас тук

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

Тържественото откриване на учебната 2017/2018 година ще се състои на 15.09.2017г. /петък/ от 10.00 часа в централната сграда на ул. „Баба Исака Скачкова” №3.

За пътуващите ученици-автобусите ще тръгнат от населените места в 8.30 часа.

Заповядайте на празника!

 

Ученици на СУ „Христо Ботев“-град Съединение,
напомняме да преминете профилактичен преглед при личния си лекар
преди началото на новата учебна година!
Бележките ще бъдат взети по служебен път от медицинското лице.
Учениците, чиито лични лекари са извън град Съединение,
да представят бележките на класните си ръководители!
РОДИТЕЛСКА СРЕЩА I и V КЛАС
Уважаеми родители на първокласници и петокласници,
На 8 септември 2017г. (петък) от 17.00 часа
ще се състои първата за новата учебна 2017/2018 година информационна и организационна
РОДИТЕЛСКА СРЕЩА
I клас – в сградата на начален етап
V клас- в централната сграда.
ЗАПОВЯДАЙТЕ!