„Млад информатик“

 

LOGO MLAD INFORMATIK

„НАДГРАЖДАНЕТО НА ЗНАНИЯ Е ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ!“

Със създаването на Клуб „Млад информатик” ще засилим мотивацията на желаещите да станат част от екипа на конструкторите на модерните информационни технологии.Чрез възможностите на извън урочната дейност ще изведем учениците от рамките на традиционното учене в класната стая, за да стимулираме ярки личностни позиции. Ще използваме атрактивни, иновативни и съвременни подходи, които да приобщят учениците към актуални теми и проблеми и да развият творческия им потенциал, използвайки неограничените възможности на компютърните системи. Ще надградим знанията, които получават в часовете от задължителната подготовка.
Училището ни разполага с отличната материално-техническа база, с която ще успеем да постигнем заложените цели.


Дейността на Клуб „Млад информатик“, събрана в кратък информационен бюлетин, може да прочетете във файла- Dejnostta na Mlad informatik 2015

ГРАМОТА ЗА КЛУБ „МЛАД ИНФОРМАТИК“

Учениците в Клуб „Млад информатик“ завършват своята дейност за учебната 2014/2015 година с Грамота от национален конкурс за презентации  „България в картини и слово“, с много постигнати цели и надградени знания,  и … със сладка шоколадова торта. Информационен бюлетин за дейността на клуба през годината може да откриете в сайта на училището.

ВТОРИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА МУЛТИМЕДИЙНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ И ВИДЕОКЛИП „БЪЛГАРИЯ В КАРТИНИ И СЛОВО“


„Старият Несебър“– Конкурс 2015- Мария Ангелова от 10 клас

НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „КАПИТАН ПЕТКО ВОЙВОДА-ЖИВОТ, ПОСВЕТЕН НА СВОБОДАТА“

КОЛАЖ НА МАРИЯ АНГЕЛОВА ЗА НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „ВИРТУАЛНА ПРОЛЕТ 2015“


ВИДЕОКЛИПОВЕ с PhotoStory, създадени от младите информатици:

Николета Трахнова- Безопасен интернет 2015, Николета Трахнова и Вилиана Йовчева – 19 февруари, Петя Георгиева –19 февруари,  Мария Ангелова – Безопасен интернет 2015, Костадин Грахльов- Безопасен интернет 2015,Зорница Емилова – 22 април 2015, Милка Трифонова- 24 май, Кирил Грахльов- 24 май,  Диана Караиванова – 22 април 2015 ,  Анета Методиева – 2 юни 2015, Ден на Земята,  Вилиана Йовчева – 2 юни 2015,  Монира Акил и Янка Попова- Ден на Земята

„България в картини и слово“- ВИДЕОКЛИПОВЕ– Конкурс 2015г.- Анета Методиева, Николета Трахнова, Николета Чомашка, Вилиана Йовчева

САЙТОВЕ, СЪЗДАДЕНИ ОТ МЛАДИТЕ ИНФОРМАТИЦИ

Мария Ангелова, 10 клас – Породи котки

Монира Акил, 10 клас – Породи кучета

Янка Попова, 10 клас- Зодии

„ЗАЕДНО ЗА ПО-ДОБЪР ИНТЕРНЕТ“
На 10 февруари 2015г. за поредна година над 100 страни в света отбелязват Международния ден за безопасен Интернет. СОУ „Христо Ботев“-гр.Съединение отново се включи в отбелязването с поредица от инициативи:
Учениците от IX клас изработиха в часовете по ИТ плакати и дипляни с програмата Word.
На 7.11.2014г. в Клуб „Млад информатик“ беше изнесен урок на тема „Правила за онлайн безопасност“. Урокът участва в конкурса „Учител-будител във виртуалното пространство“ , беше сред първите 15 наградени и е част от инициативите на Националния център за безопасен интернет за отбелязване на 10 февруари 2015г. като ден на безопасен интернет.
Училището беше регистрирано в официалния сайт SID http://www.saferinternetday.org/web на Деня за безопасен интернет. Екипът на Националният център за безопасен интернет от Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Асоциация „Родители“ подготви пакет от материали за училищата – плакати, презентации, планове за уроци по темата „Заедно за по-добър интернет“, които и нашето училище използва в организирането на на Деня за безопасен интернет.
Основните дейности свършиха учениците от Клуб „Млад информатик“. Те оформиха кът на II етаж в Централната сграда с информационни материали. Нарисуваха голям плакат, който залепиха на входа на училището. Дъските в класните стаи бяха изписани с надпис „10 февруари 2015- Сърфирай БЕЗОПАСНО!“, бяха залепени флаери и стикери на BLOB. Трима ученици създадоха с програмата Photo Story видеоклипове от снимки, които да се презентират на самия ден в междучасията и да ангажират вниманието на младите интернет потребители.
“Let’s create a better internet together!”


КАЛЕНДАРИ ОТ МЛАДИТЕ ИНФОРМАТИЦИ

В Клуб „Млад информатик“, сформиран с ученици от VIII до XI клас на СОУ „Христо Ботев“-гр. Съединение с ръководител г-жа Даниела Недялкова, учениците изработиха календари за новата 2015 година. Използвайки нови компютърни програми, те направиха колажи от снимки на училището. Календарите са подарък за всички класове от ПГ  до XII клас. Част от тях ще участват и в благотворителния коледен базар на 17.12.2014г. Браво, млади информатици!

УРОК „ПРАВИЛА ЗА ОНЛАЙН БЕЗОПАСНОСТ“

На 7 ноември 2014г. в КЛУБ „МЛАД ИНФОРМАТИК“ г-жа Даниела Недялкова, ръководител на клуба, изнесе урок на тема „Правила за онлайн безопасност“. Урокът участва в конкурса „Учител-будител във виртуалното пространство“ и е част от инициативите на Националния център за безопасен интернет за отбелязване на 10 февруари 2015г. като ден на безопасен интернет. Гост на урока беше г-жа Тодорова, пом.директор по учебната дейност в СОУ „Христо Ботев“-гр. Съединение.