„Екология“

КЛУБ „ЕКОЛОГИЯ“

 През учебната 2015/2016 година в СОУ „Христо Ботев“-гр.Съединение като извънкласна форма на дейност е сформиран Клуб „Екология“ с ръководител г-жа Цветелина Трайкова.22 МАЙ 2016Г. – ДЕН НА БИОРАЗНООБРАЗИЕТО

22 май е денят на биоразнообразието!
Учениците от клуб „Екология “ при СОУ „Христо Ботев“-гр.Съединение с ръководител г-жа Цветелина Трайкова отбелязаха този важен ден с изработени табла за защитените животни, растения и територии в България, с които да обогатят познанията на своите съученици.
Също изработиха Послания, в които описаха добрите си постъпки за природата, като призоваха и свои приятели да направят и те своите добри дела.
Сътвориха собственоръчно растения и животни от различни материали.
Поздравления!

 

„ГРИЖА ЗА УЧИЛИЩНИЯ ДВОР“

Участниците в клуб „Екология“ с ръководител г-жа Цветелина Трайкова всеки месец  организират почистване и грижа за училищния двор и площите/териториите на и около него. В тези акции се включват и ученици,  които не са част от клуба,  но са съпричастни с мисията на еколозите. Поздравления за добрия пример, който давате! Бъдете все така отговорни и защитавайте вашия училищен двор чист и приятен за игри и отдих!

22 АПРИЛ – ДЕН НА ЗЕМЯТА

18.04.2016г. – “ДА ЗАСАДИМ ЦВЕТЕ“

По повод Международния ден на Земята, учениците от клуб „ЕКОЛОГИЯ” проведоха залесителна акция в сградата на начален етап. Под ръководството на г-жа Цветелина Трайкова и с изключителната помощ Стоица Дългърски, младите еколози придобиха знания и опит в засаждането на растения. Дадоха пример на своите съученици и ги призоваха към опазване и грижа за околната среда.


15.04.2016г. – „РЕЦИКЛИРАНЕ И РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ“

Учениците от клуб „Екология“  с ръководител г-жа Цветелина Трайкова представиха презентация на тема „Рециклирането и разделното събиране на отпадъци“. Еколозите предадоха информация за процеса на рециклиране и показаха нагледно как трябва да се осъществява разделното събиране на отпадъци. Изтъкнаха ползите от тези процеси и призоваха всички към този разумен начин за изхвърляне и използване на материалите. За да покажат, че материалите могат да се използват многократно, те представиха и изложба. Инициативата е свързвана и с отбелязването на 22 април – Денят на Земята!

Поздравяваме младите еколози за добрия пример за подражание, който дават с действията си  с цел опазване на нашата планета Земя!


22 МАРТ-СВЕТОВЕН ДЕН НА ВОДАТА!

Еколозите от клуб „Екология“ при СОУ „Христо Ботев“-гр.Съединение с ръководител г-жа Цветелина Трайкова отбелязаха „22 март – Световен ден на водата“.

Еколозите показаха сръчност, любознателност, иновативност  и информираност, реализирайки макети от глина, хартия, боя, тесто, торбички и т.н. Със своите макети на водни басейни и гейзери, с табела и информационно табло, те показаха важността на водата и призоваха за опазването и. Поздравяваме ви за добрия пример! Нека имате повече последователи, за да бъде опазван този безценен дар на природата-водата.

ДА ЗАСАДИМ ДРЪВЧЕТА

Участниците в клуб „Екология“ засадиха дръвчета, за които ще се грижат през годината.


ЕКОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

Участниците в клуба – ученици от II, III и IV клас, изработиха „Екологичен календар“ и „Екологични речници“. Целите им са  да покажат на съучениците си важните  дати в екологичния календар и основните понятия от екологичния речник, за да могат всички заедно да участват в опазването на природата.

В едно от заниманията си участващите в клуб „Екология“ изработиха предмети от материали за рециклиране. Като млади еколози, ценящи природата и околната среда, те изрисуваха старите буркани на бабите си и направиха от тях красиви предмети, които ползват в домовете си. Младите еколози на нашето училище се обръщат към своите съученици, а и всички останали, да не изхвърлят използваните пластмасови бутилки, а да ги ползват отново, като от тях могат да се изработят различни вещи.

Освен интересни предмети и нови знания, дейностите в часовете по екология са и забавни….

Учениците в клуб „Екология“ призовават: „Правете като нас…пазете природата, защото тя е ценен дар!“

Снимки от заниманието тук.