„Млади възрожденци“ -Твоят час

2017/2018

По проект BG05M20P001-2.004 „РАЗВИТИЕ НА СПОСОБНОСТИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ И ПОВИШАВАНЕ НА МОТИВАЦИЯТА ИМ ЗА УЧЕНЕ ЧРЕЗ ДЕЙНОСТИ, РАЗВИВАЩИ СПЕЦИФИЧНИ ЗНАНИЯ, УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНТНОСТИ (ТВОЯТ ЧАС) – ФАЗА 2″ през м.Октомври 2017г. в СУ „Христо Ботев“ стартира клуб “Млади възрожденци“ с ръководител – г-жа Маша Енчева и с целева група-учениците от начален етап.

02.06.2018-МЛАДИТЕ ВЪЗРОЖДЕНЦИ ПОЧИТАТ ГЕРОИТЕ

По случай 2 Юни учениците от клуб „Млади възрожденци“ с ръководител г-жа Маша Енчева поднесоха цветя пред паметните плочи на героите, Паметника на Недялка Шилева и Паметника на Съединението в гр. Съединение. Поздравления, мили деца!

08.03.2018-„ВЪЗРОЖДЕНЦИ-ПАТРИОТИ!“

Младите възрожденци на СУ „Христо Ботев“-град Съединение  за пореден път показаха своето родолюбие и патриотизъм в заниманията си в часовете на Клуба по проект „Твоят час-Фаза 2“ с ръководител г-жа Маша Енчева. Учениците рисуваха портрети на Васил Левски и Христо Ботев, писаха за живота и великия им подвиг, а всичко събраха в собственоръчно направени книжки. Учениците припомнят на страниците на книжките си някои от заветите на Апостола на свободата, които и днес звучат актуално. Книжките ще внушават чувство на гордост в класните стаи на участниците в клуба и във всеки един миг сякаш Левски ще казва на малките родолюбци да следват мечтите и желанията си. Нека се замислим над мъдрите мисли на Апостола – „Всичко се състои в нашите задружни сили!“.

Браво, млади възрожденци!

06.02.2018-БЪЛГАРСКАТА ТРАДИЦИЯ В РИСУНКИ

Учениците от клуб «Млади възрожденци» с ръководител г-жа Маша Енчева с голям интерес изработиха рисунки на народна носия и сурвакари. С това те разучават и съхраняват българската традиция. Клубът работи за втора поредна година по проект «Твоят час» с ученици от начален етап на СУ «Христо Ботев»-град Съединение. Занятията протичат забавно, интересно и поучително. Поздравления!

 

13.11.2017-ИЗЯВИ НА МЛАДИТЕ ВЪЗРОЖДЕНЦИ

Учениците от клуб «Млади възрожденци» с ръководител г-жа Маша Енчева с голям интерес изработиха проект за шарена черга и китеник.

Проучиха историята на своя род и направиха родословно дърво.

Събраха и записаха стари рецепти за ястия от град Съединение.

Клубът работи за втора поредна година по проект «Твоят час» с ученици от начален етап на СУ «Христо Ботев»-град Съединение. Занятията протичат забавно, интересно и поучително. Поздравления!

По проект BG05M20P001-2.004 „РАЗВИТИЕ НА СПОСОБНОСТИТЕ НА УЧЕНИЦИТЕ И ПОВИШАВАНЕ НА МОТИВАЦИЯТА ИМ ЗА УЧЕНЕ ЧРЕЗ ДЕЙНОСТИ, РАЗВИВАЩИ СПЕЦИФИЧНИ ЗНАНИЯ, УМЕНИЯ И КОМПЕТЕНТНОСТИ (ТВОЯТ ЧАС) – ФАЗА 1“ през м.Ноември 2016г. в СУ „Христо Ботев“ стартира клуб “Млади възрожденци“ с ръководител – г-жа Маша Енчева и с целева група-учениците от начален етап.

02.06.2017-МЛАДИТЕ НИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ ПОЧИТАТ ГЕРОИТЕ

По случай 2 Юни учениците от клуб „Млади възрожденци“ с ръководител г-жа Маша Енчева поднесоха цветя пред паметните плочи на героите, Паметника на Недялка Шилева и Паметника на Съединението в гр. Съединение. Поздравления, мили деца!

21.04.2017-УРОК ЗА ТРАДИЦИИТЕ НА ВЕЛИКДЕН

Учениците от клуб „Млади възрожденци“ с ръководител г-жа Маша Енчева се запознаха с традициите и обичаите за Великден. Нарисуваха пъстри великденски яйца. Разказаха какви са традициите във всеки дом за празника.

[src=“https://onedrive.live.com/embed?cid=E372828C4374296E&resid=E372828C4374296E%215839&authkey=AF1eC_7Lm_J2hVQ“ width=“165″ height=“128″ frameborder=“0″ scrolling=“no“]

21.04.2017-БЪЛГАРСКИЯТ ДУХ Е ЖИВ У МЛАДИТЕ НИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ!

Учениците от клуб „Млади възрожденци“ с ръководител г-жа Маша Енчева  в поредното си занимание с голям интерес  направиха проект за китеник и шарена черга. Проявиха много сръчност и творчески дух. Поздравления, мили деца!

22.04.2017-ЕКСКУРЗИЯ СОПОТ-КАРЛОВО-КАЛОФЕР

На 22 април 2017г. учениците от начален етап на СУ „Христо Ботев“-град Съединение участваха в еднодневна екскурзия до град Сопот, град Карлово и град Калофер. Посетиха и разгледаха къщата-музей на Иван Вазов, женския манастир, където има постройки на повече от 400 години и запазено скривалище на Левски. В град Карлово разгледаха къщата-музей на Апостола, паметника на Левски. В град Калофер видяха внушителния паметник на Христо Ботев, разгледаха неговата къща и първото училище. Екскурзията премина сред  чудесно пролетно настроение и остави дълбоки спомени  у учениците на гордост и величие от подвига на героите на България.

07.04.2017-МЛАДИТЕ НИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ И ВЕЛИКДЕН

Учениците от клуб „Млади възрожденци“ по проект „Твоят час“ с ръководител г-жа Маша Енчева през месец Април се запознаха с пролетните празници и местния обичай „Кумата“. Децата нарисуваха женска народна носия, подготвиха се да посрещнат Великден. Запознаха се с традициите и обичаите, боядисваха яйца и много се забавляваха. Весели празници на всички!

30.01.2017-„МЛАДИТЕ ВЪЗРОЖДЕНЦИ И МЕСТНИТЕ ОБИЧАИ“

Учениците от клуб „Млади възрожденци“ се запознаха със зимните народни празници и обичая „Куди“. Нарисуваха сурвакарите с мъжка народна носия, която е автентична за град Съединение. Целта на занятието е учениците да изучат историята и традициите на родния край и богатото му културно наследство.  Клубът е сформиран по проект „Твоят час“ с ръководител г-жа Маша Енчева и с целева група- учениците от начален етап.

31.01.2017-„МЛАДИТЕ ВЪЗРОЖДЕНЦИ ПОЧИТАТ ХРИСТО БОТЕВ“

На 31 януари 2017г. младите възрожденци проведоха занятие пред своите родители, посветено на Христо Ботев. Учениците с голямо желание рецитираха стихове и разказваха за този велик българин – патрон на нашето училище и герой-дал живота си за свободата на България. Поздравления!

19.12.2016-КОЛЕДЕН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР

На 19.12.2016г. СУ „ХРИСТО БОТЕВ“-град Съединение инициира КОЛЕДНА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ –
„ДА ПОМОГНЕМ НА ДЕЦАТА НА ХИТРИНО“, като организира КОЛЕДЕН БАЗАР.
Ние всички се присъединихме към много училища в България, които ще помогнат на Хитрино именно чрез традиционните коледни базари. Събраните средства от коледния базар и дарителска кампания ще бъдат преведени по сметката на СУ „Д-р Петър Берон“ в Хитрино.
Благодарим на всички, които подадоха ръка, показаха своята добрина, човечност и съпричастност и се включиха в базара и благотворителната кампания!

„МЛАДИТЕ ВЪЗРОЖДЕНЦИ В ОЧАКВАНЕ НА КОЛЕДА“

Коледно настроение обхвана учениците от клуб „Млади възрожденци“. С голям ентусиазъм изработиха коледни картички, украса и автентични сурвачки. Клубът вече има 25 участници от I и II б клас.