НП „Заедно в изкуствата и в спорта“

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ЗАЕДНО В ИЗКУСТВАТА И В СПОРТА“

През учебната 2023/2024 година в СУ „Христо Ботев“-град Съединение са сформирани две групи по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“:
„ФУТБОЛ“ с треньор г-н Костадин Апостолов с ученици от V-VII клас
„МУЗИКАЛНО ИЗКУСТВО“ с ръководител г-жа Петя Арабаджийска с ученици от начален етап

Информация за НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ тук.

Достойно представяне – 3-то място, купа и грамота за отбора ни по футбол в областен етап на Ученическите игри!
Изключителна игра на нашите момчета, много оспорван и емоционален мач. След равенство в редовното време, при изпълнение на дузпи отборът ни загуби срещата в полуфинала от отбора на СУ „Асен Златаров“-гр. Първомай.
Футболът е дисциплина и мотивация. Всяка тренировка и всеки мач е израстване на учениците. Поздравления за всички в отбора и за треньора им г-н Костадин Апостолов!
Гордеем се с вашата игра!
 Снимки тук.
На 21 март 2024г. отборът ни по футбол завоюва победа над отбора на СУ „Отец Паисий“-град Стамболийски в поредния кръг от Ученическите игри с краен резултат 5:4. След равенство в редовното време и изпълнение на дузпи нашите момчета продължават напред към полуфинала, в който техен противник ще е отборът на Първомай. Поздравления за отличната игра на всички в отбора и адмирации за голмайсторите Димитър Манчев, Георги Каназъров и Георги Валенцов. Вратарят Стефан Сотиров ловко спаси една от дузпите и допринесе за победата. Браво! Снимки тук.

На 19 март 2024г. отборът ни по футбол взе участие в областен кръг на Ученически игри от Националния спортен календар на МОН. Клубът, сформиран по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ с треньор К.Апостолов продължава нататък в следващия кръг.
Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те са част от държавната политика, насочена към насърчаване на учащите към физическа активност, занимания със спорт, създаване на условия за развитие на индивидуалните способности и мотивация за спортно усъвършенстване и изява на учениците. Снимки тук.

01.03.2024 – ПОЗДРАВ ЗА БАБА МАРТА!

Учениците от ВГ „Пеещо поточе“  подариха на  Кмета на Община Съединение и на всички от Общинска администрация  мартенички-символ на здравето и щастието. Усмихнати и лъчезарни децата ги поздравиха с  песни и стихчета за днешния празник на Баба Марта и за предстоящия Национален празник на България.

Клубът е сформиран по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ с ръководител г-жа Петя Арабаджийска. Снимки тук.

24.02.2024 г. – НОВИ НОСИИ 

Новите носии по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ зареждат с усмивки и настроение децата от ВГ „Пеещо поточе“ в СУ „Христо Ботев“ с ръководител г-жа Петя Арабаджийска. Очакват с нетърпение предстоящите изяви. Снимки тук.

15.01.2024г. – НП „ЗАЕДНО В ИЗКУСТВАТА И В СПОРТА“, Клуб по „Футбол“ с ръководител г-н К.Апостолов

Треньорът показва-

учениците следват примера му

и поредното ловко движение усвояват! Видео от поредната интересна тренировка тук.

Футболната екипировка е изключително важна за всеки футболист, който желае да даде най-доброто от себе си. Участниците в клуб по Футбол, сформиран по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ вече имат нови футболни екипи, брандирани с името на училището. С екипите си те демонстрират принадлежност, но и отговорност. А треньорът им г-н К.Апостолов им пожелава да почувстват и гордост от постигнати резултати и успехи! Снимки тук.

20.11.2023 Г.  ФУТБОЛЪТ НИ МОТИВИРА

Обичат да играят, обичат спортната надпревара. Мотивирани и ентусиазирани, неподвластни на ветровитото време- фланелките обличат и след топката с бързина и ловкост тичат!. Снимки от поредното занимание по футбол тук.

 

СТАРТ НА ЗАНИМАНИЯТА ПО ФУТБОЛ

С много вдъхновение и ентусиазъм стартират заниманията на клуба по Футбол в СУ „Христо Ботев“-град Съединение. Групата млади футболисти (5-7 клас) се учат на дисциплина в спорта, спазвайки зададените упражнения и указания на треньора си г-н Костадин Апостолов. С тренировки и постоянство ще се изгради основата на спорта у децата, координация и физическа активност, които са здраве и най-вече забавление!