Архив Новини 2017/2018

КРАЙ НА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА!

ВЕСЕЛА И ПОЛЗОТВОРНА ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ!

29.06.2018- ЗАВЪРШВАНЕ НА ОСМИ КЛАС

Осмокласниците на СУ „Христо Ботев“-град Съединение с класен ръководител г-жа Цветанка Къцова успешно завършиха учебната година. Весела лятна ваканция!

07.07.2018- ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА СТЕЛА ДРЕБЧЕВА

Стела Дребчева от XI клас на СУ „Христо Ботев“-град Съединение спечели първо място в категория „Презентация“ в IV-ти Национален ученически конкурс „Вазовата България“, организиран от Къща музей „Иван Вазов“, Община Сопот и под патронажа на Министъра на образованието, съпътстващ честването на годишнината от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов. С мултимедийната си презентация, изработена в часовете по Информационни технологии с преподавател г-жа Даниела Недялкова, ученичката показа своето патриотично и родолюбиво възпитание, интереса си към необятното, богато творчество на Иван Вазов. На 7 юли 2018г. в експозиционната зала на Къща музей „Иван Вазов“ –град Сопот се състоя церемонията по тържествено награждаване на лауреатите в конкурса. Пред много гости-кмета на Община Сопот, Председателя на Общински съвет, ученици, учители и родители от Несебър, Поморие, Севлиево, Петрич и други, Стела Дребчева получи своята награда лично от доц.доктор Григорий Вазов. Изключително престижно отличие за нашето училище е успехът на Стела Дребчева! Поздравления, Стела! Доказваш, че с труд, усърдие и знания се постигат върхове! Браво!


22.06.2018-РИБОЛОВ ЗА ОГНЕБОРЦИТЕ

На 22 юни 2018г. младите огнеборци от СУ „Христо Ботев“-град Съединение получиха като награда – един ден, изпълнен с приятни емоции в спортен риболов на водоем „Скалар“. С ръководителите си г-жа Николинка Иванова и инспектор на I-ва Районна служба пожарна безопасност и защита на населението – инспектор Борис Канагрохов учениците спортуваха и се забавляваха.

19.06.2018-СВИДЕТЕЛСТВА ЗА ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ

На 19 юни 2018г. г-жа Таня Тодорова- заместник-директор УД връчи на седмокласниците на СУ „Христо Ботев“-град Съединение  свидетелства за завършено основно образование. Учениците от VII клас са вторите, които завършват основно образование по новия закон за предучилищно и училищно образование.Пожелаваме много успехи и занапред на учениците!

22.06.2018- ДИПЛОМИ ЗА ДВАНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИТЕ

На 22 юни 2018г.. се състоя официалното връчване на дипломите на зрелостниците от СУ „Христо Ботев“-град Съединение. Дванадесетокласниците от Випуск 2018 г. получиха дипломи за завършено средно образование от Директора на училището г-жа Спаска Ненчева. Поздрав към тях отправи и г-жа Таня Тодорова- заместник директор УД. Класният ръководител г-жа Борислава Енчева отличи ученичките Николета Трахнова и Величка Динчева със специален подарък от училището за труда, постиженията през годините и отличния успех в дипломите им за завършено средно образование. На тържеството Величка Динчева получи и своята награда за спечеленото трето място в Националния конкурс „България в картини и слово“. Спечелилите в националния конкурс за есе на ПУ „Паисий Хилендарски“ Величка Динчева и Илияна Лапкова показаха своите престижни Грамоти. Оставяйки по-малките си съученици да вървят по техните стъпки, зрелостниците показаха каква е формулата на успеха – да повярваш в знанията и възможностите си! Пожелаваме на дипломираните зрелостници през септември да прекрачат прага на желания университет и след това – успех в едно друго училище – Училището на живота!

16.06.2018-ПРОЩАЛНА ВЕЧЕР 7 КЛАС

14.06.2018-ПОСЛЕДНО ЗАНЯТИЕ В КЛУБА ПО МАТЕМАТИКА

На 14.06.2018 год. с учениците от Клуб „Математиката – лесна и интересна“ се проведе последно заключително занятие на тема: „Какво научихме по математика в 6 клас?“ . Ръководителят на клуба г-жа Борислава Енчева, чрез компютърна презентация (публикувана в сайта на училището тук), припомни на учениците основната дейност на групата и обобщи придобитите знания и умения по предмета. Поздравления за неуморния труд и положените усилия в работата ви през годината!  На всички ученици пожелаваме весело и незабравимо лято!

14.06.2018-САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА НА АНГЕЛ ПАЛИКРУШЕВ

Изложба от рисунки на Ангел Паликрушев от VI а клас на СУ „Христо Ботев“-град Съединение е аранжирана от г-жа Таня Балканска в детски отдел на Народна библиотека „Иван Вазов“ в град Пловдив.
Поздравления за таланта на младия ни художник! Гордеем се с теб!

08.06.2018-ЗАВЪРШВАНЕ НА III Б КЛАС

На 8 юни 2018г. третокласниците на СУ „Христо Ботев“-град Съединение с класен ръководител г-жа Маша Енчева  отпразнуваха успешното приключване на учебната 2017/2018 година.

Весела и забавна лятна ваканция!

ВИЗИТКИ С ФОРМУЛИ ПО МАТЕМАТИКА

В часовете на Клуб „Математиката-лесна и интересна“ съчетаха знанията си, придобити през годината, с уменията си по ИТ и изработиха практични визитки-стикери с формули-правила за степенуване. Браво!

11.06.2018-ЗАВЪРШВАНЕ НА ПЪРВИ КЛАС

На 11 юни 2018г. първокласниците на СУ „Христо Ботев“-град Съединение с класен ръководител г-жа Николинка Генчева и учител в ПИГ г-жа Антоанета отпразнуваха успешното приключване на учебната 2017/2018 година.

Весела и забавна лятна ваканция!

08.06.2018-ЧЕСТИТО ПЕНСИОНИРАНЕ НА Г-ЖА  БОЖАНКА КАМАРСКА!

Днес г-жа Божанка Камарска приключва своята педагогическа работа като дългогодишен учител в СУ „Христо Ботев“-град Съединение.

Тя избра за своя цел образованието и възпитанието на малките хора и  подкрепата за сбъдване на мечтите им.  Извървя с обич и упоритост трудния път да превръща от всяко малко неуко дете-личност!

През всичките тези години показа висока отговорност, лично ангажиране и добросъвестност  в своята работа. Даде  толкова много от себе си на своите възпитаници, че частица от нея винаги ще бъде в тях.

С целия си професионален път г-жа Божанка Камарска заслужава нашата признателност и уважение!

Изразяваме гордостта си, че г-жа Камарска беше част от колектива на СУ „Христо Ботев“-град Съединение!

Пожелаваме ѝ крепко здраве, дълголетие, жизнена енергия и ентусиазъм, за да бъде животът ѝ  все така осмислен и изпълнен със съдържание!

07.06.2018-ЗАВЪРШВАНЕ НА ВТОРИ КЛАС

На 7 юни 2018г. второкласниците на СУ „Христо Ботев“-град Съединение с класни ръководители г-жа Божанка Камарска, г-жа Стойна Симеонова и г-н Иван Бахчеванов отпразнуваха успешното приклчване на учебната 2017/2018 година.

Весела и забавна лятна ваканция!

06.06.2018- ЧАЕНО ПАРТИ

Учениците от клуб „Екология“ с ръководител г-жа Милена Семерджиева в продължение на няколко дни затвърдиха знанията си за билките и полезните им свойства чрез презентация на тема- Лечебните растeния (билки), беседи и чаено парти. Полезно, прияно, вкусно! Браво!

02.06.2018-МЛАДИТЕ ВЪЗРОЖДЕНЦИ ПОЧИТАТ ГЕРОИТЕ

По случай 2 Юни учениците от клуб „Млади възрожденци“ с ръководител г-жа Маша Енчева поднесоха цветя пред паметните плочи на героите, Паметника на Недялка Шилева и Паметника на Съединението в гр. Съединение. Поздравления, мили деца!

01.06.2018-ВОЕННО ОБУЧЕНИЕ НА IX, X КЛАС в 68-ма бригада в град Карлово

24,25,26.05.2018-НАЙ-ДОБРИЯТ КЛАС НА ТРИДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

На 24 май 2018г. учениците от III Б клас на СУ „Христо Ботев“-град Съединение с класен ръководител г-жа Маша Енчева бяха наградени в конкурса на МКБППМН като „Най-добър клас на 2018г.“ с тридневна екскурзия от Кмета на Община Съединение г-н Атанас Балкански.

На 25,26,27 май 2018г. учениците посетиха и разгледаха забележителностите на с.Шипка, град Велико Търново, Къкринското ханче, Крушунските водопади, Деветашката пещера, град Ловеч, Троянски манастир. Децата бяха очаровани от красотите на нашата родна България.

02.06.2018-ДЕНЯТ НА ГЕРОИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!

Днес отново е 2 юни – Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България.

Всяка година точно в 12 часа на този ден под небето на България полита смразяващият вой на сирените и всички заставаме неподвижно в едноминутно мълчание. Майка България плаче за своите синове, за онези, които не са между нас, които могат без нас, но ние – живите, не можем без тях. Те са в кръвта, в сълзите и в гордостта ни.

Нека в тази минута на необикновено мълчание, на сливане на живи и мъртви, сведем глави  в тяхна памет…

Минута мълчание!

Може би никъде по света няма подобен ритуал, под ничии други небеса не застава в мълчалив поклон цял един народ.

Минута мълчание!

Минута, побираща в себе си превратностите на векове – алени изгреви, кървави залези, победи и поражения. Простреляни апостоли на свободата!

В едноминутния вой и плач на сирените, в едноминутното безмълвие и бездвижие на живите изкристализира Ботевото прозрение:

„Тоз, който падне в бой за свобода,

той не умира: него жалеят

земя и небо, звяр и природа…”

Поклон пред подвига, мъжеството, саможертвата на всички, които с кръвта си написаха историята на България!

Патронният празник на училището ни беше отбелязан  с тържествен литературно-музикален рецитал. На него беше отличен Ангел Паликрушев като победител, спечелил най-много от гласовете на учениците за своята рисунка в изложбата „Картина от мнозина“. Младите възрожденци с ръководител г-жа Маша Енчева почетоха героите на България, поднасяйки цветя на паметните плочи  в града. В часовете по информационни технологии ученици от VII, IX, XII клас изработиха презентации, колажи, фалери и видеоклипове за 2 юни, които са публикувани в сайта на училището ТУК.

 

24.05.2018-ПОЧЕТНО ОТЛИЧИЕ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ ЗА УЧИТЕЛ НА СУ „ХРИСТО БОТЕВ“
Началникът на РУО–Пловдив Иванка Киркова награди 23 педагогически специалисти и директори от област Пловдив. Знеполски епископ Арсений поздрави носителите на Годишните награди на РУО и всички дейци на културата и образованието от подиума на СУ „Свети Седмочисленици“.
В рамките на церемонията бяха раздадени почетните отличия „Неофит Рилски“. Те се връчват от името на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование.
Гордост и престиж за СУ „Христо Ботев“-град Съединение е г-жа Галина Златева, старши учител по Биология и здравно образование, която получи Почетното отличие „Неофит Рилски“ за своята работа в благородната и трудна професия „учител“. Поздравления!

24.05.2018-„КАРТИНА ОТ МНОЗИНА“

В централната сграда на СУ „Христо Ботев“-град Съединение г-жа Таня Балканска е аранжирала изложба от рисунки на ученици, изработени в часовете по Изобразително изкуство. Разгледайте ги и изберете своя фаворит. На 30 май 2018г. запишете на листче името на автора на предпочитаната от Вас рисунка. В час на класа г-жа Таня Балканска ще събере в кутия Вашите предпочитания и след преброяване на гласовете ще бъде определен победителят- най-добрият художник в нашето училище.

24.05.2018-ПРАЗНИКЪТ НА БЪЛГАРИТЕ!

24 май е Ден на българската просвета и култура и славянската писменост!

Ден-символ на българската духовност и на стремежа към знание чрез слово, наука и образование.

Ден, какъвто нямат другите народи по света.

Ден, който ни изпълва с национална гордост.

Ден на Българина – учителя, ученика, административния и помощен персонал, и училището като институция!

Ден, в който изказваме дълбока признателност и почит към великото дело на солунските просветители Св. Св. Кирил и Методий и на техните последователи.

Няма нищо по-красиво от високия дух и нищо по-силно от знанието! А знанието пребъдва през вековете благодарение на всички учители, просветители, дейци на културата, творци, които носят в себе си зрънцето светлина и нестихващия порив към съвършенство.

Честит празник!

По повод най-българския празник -24 май,  СУ „Христо Ботев”- град Съединение взе участие в шествието и празничната програма, организирани от Община Съединение. На тържеството награди от кмета на Община Съединение г-н Атанас Балкански получиха отборът  ни „Млад огнеборец“ с ръководитет г-жа Николинка Иванова; отличените в конкурса за рисунка „С очите си видях бедата“ и „Най-добрият клас“-III клас с класен ръководител г-жа Маша Енчева от конкурса на МКБППМН. Учителите бяха поздравени от кмета на Община Съединение на празничен коктейл.

Централната сграда е украсена с пъстри плакати за 24 май, изработени от учениците в часовете по Изобразително изкуство.

Учениците от VII, IX, X и XII клас създадоха презентации, колажи, флаери и видеоклипове в часовете по Информационни технологии, които са публикувани в сайта на училището.

22.05.2018-ПРОЛЕТЕН СПОРТЕН ПРАЗНИК

19.05.2018-АБИТУРИЕНТСКИ БАЛ НА ВИПУСК 2018!

19.05.2018-ДЕТСКИ ФУТБОЛЕН ТУРНИР

По повод 17-май Национален ден на спортиста днес на 19 май 2017г. (събота) в двора на НУ „Любен Каравелов“ – гр. Съединение се проведе „Детски футболен турнир 2018“. Турнирът бе открит от мажоретен състав на началното училище, след което слово произнесе секретаря на Местната комисия за БППМН , Галя Средева – главен организатор на събитието и г-н Атанас Балкански – кмет на община Съединение, който пожела на младите надежди много успехи във футболното поприще. В турнира участие взеха отбори от СУ „Христо Ботев“ и НУ „Любен Каравелов“. На финала на надпреварата г-н Атанас Балкански връчи на всеки отбор според класирането купа и футболна топка. Мероприятието е част от превантивната програма за борба с агресията в училище на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

19.05.208-ЕКСКУРЗИЯ ДО КАЛОФЕР ЗА НАГРАДЕНИТЕ РЕЦИТАТОРИ

15.05.2018-ПОСЛЕДЕН УЧИЛИЩЕН ЗВЪНЕЦ ЗА ВИСПУСК 2018!

В двора на родното училище Випуск 2018 година отпразнува преминаването от ученическите години към зрелостта. Емоционалният празник премина много тържествено под знака на българската традиция и младостта. Дванадесетокласниците избраха да чуят последния училищен звънец, облечени в български народни носии-пъстри, цветни и красиви-също като тях. Те избраха българското за последния си ден в класната стая. Те са първият випуск в СУ „Христо Ботев“-град Съединение, решил  да замени официалните тоалети с дрехи от историята на народа ни през вековете. Идеята на младите е да покажат, че традициите на страната ни трябва да се спазват, а българите да бъдат по-големи патриоти.

Церемонията започна с предаването на знамето на училището от абитуриентите на единадесетокласниците, удостоени за знаменосци. Пред погледите на събралото се множество от гости, роднини, учители и приятели дефилираха учениците на XII клас. Пред тях своите приветствени слова произнесоха директорът на нашето училище – г-жа Спаска Ненчева, г-н Атанас Балкански- Кмет на Община Съединение, класният ръководител г-жа Борислава Енчева, първите учителки г-жа Анка Арабаджийска и г-жа Милка Маринчешка. По традиция и абитуриентите бяха подготвили емоционални послания – музикален танцов поздрав, цветя за учителите, поздравително слово,  благодарствен адрес и картина на училището с имената на зрелостниците от Випуск 2018, които да останат в историята ни. Изпълнен беше и ритуалът по прощаване с училищното знаме, което зрелостниците достойно пазиха в своя училищен живот. Голяма гордост за училището ни донесоха две от абитуриентките със свои постижения: Величка Динчева се пребори с мултимедиен видеоклип за 3-то място сред 1300 номирани в Национален конкурс „България в картини и слово“. Илиана Лапкова и Величка Динчева са сред първите 10 в Национален конкурс за есе, което им осигури прием като студенти в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Поздравления!!! Зрелостниците получиха награди – плакет „Випуск 2018“ от Председателя на Общински съвет-град Съединение г-н Илия Дребчев.

С песен, малко тъга и с пожелание за късмет, изпратихме поредния випуск на СУ „Христо Ботев“-град Съединение по непредсказуемите пътища на живота.

Попътен вятър в живота! Запазете българския дух в себе си! Гордейте се, че сте българи! И накъдето и да ви понесе живота, никога не забравяйте кои сте… горди наследници на един велик народ!

На добър час, скъпи абитуриенти!

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА VII КЛАС

Презентация за ученици и родители от Родителската среща тук.

Уважаеми родители на седмокласници,

На 15 май 2018г. (вторник) от 17.30 часа

в Централната сграда

на СУ „Христо Ботев“-град Съединение

ще се състои информационна РОДИТЕЛСКА СРЕЩА

с родителите на учениците от VII клас

във връзка с предстоящото Национално Външно Оценяване в седми клас

и Прием след завършен VII клас!

                                  ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Списък на издателствата, 
предоставили линк за достъп за ползване на „електронно четим учебник” на одобрените със заповеди на министъра на образованието и науката  учебници – печатни издания, от I до VII клас включително

„Електронно четим учебник” е електронен продукт, чието съдържание е напълно идентично със съдържанието на одобрения учебник, създаден като печатно издание.

Източник: МОН

10.05.2018-ПГ В БИБЛИОТЕКАТА

На 10 май 2018г. гостуваха в библиотеката и децата от ПГ при СУ „Христо Ботев“. Те впечатлиха с богата програма-рецитираха стихотворения, пяха песнички, внимателно слушаха приказката и нарисуваха чудесни рисунки.С днешното посещение приключват изявите посветени на Националната библиотечна седмица. Пожелаваме на всички деца безгрижно лято и весели игри!

09.05.2018-ДЕН НА УЧЕНИЧЕСКОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

9 май- Денят не Европа, е ден, в който се провежда ученическо самоуправление в много български училища.  На 9 май в СУ „Христо Ботев“-гр.Съединение се проведе Ден на самоуправлението.

Г-жа Ваня Ликова-председател на Комисията ГЗЕИО, прочете кратка информация по радиоуредбата за същността на 9 май като Ден на Европа и Ден на самоуправлението в училище.

Ученици от V до XII клас много съзнателно и отговорно се включиха в самоуправлението. Част от учебните часове се провеждаха от ученици, по коридорите дежуряха ученици, изпълняващи задълженията на дежурни учители. Директор и заместник-директор бяха учениците: Директор- Вилиана Йовчева от XII клас, Заместник-директор-Величка Динчева от XII клас, които се запознаха с различните книги и регистри, както и с нормативните документи. В някои от часовете влизаха на посещение мобилна група от заместник-директора по УД заедно с двандесетокласниците като  контролираха учебния процес, отчетоха посещаемостта на учениците и съставиха констативен протокол.

Отговорниците на класовете от V до XII клас посетиха и Община Съединение, където влезнаха в ролите на местното управление и се запознаха отблизо с работата на общинската администрация.

08.05.2018-ПЪРВИ КЛАС В БИБЛИОТЕКАТА 

На 8 май 2018г. посетиха библиотеката и децата от първи клас на СУ „Христо Ботев“.Тук те се запознаха с обстановката, начина за ползване ,чуха молбата на книгата и внимателно разгледаха книжките.После получиха за подарък книжка с приказка и ни показаха ,че вече умеят да четат.

03.05.2018-ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВОТО

На 3 май 2018г. в централната сграда на Народна библиотека „Иван Вазов“-град Пловдив беше открита ретроспективна изложба на рисунки на ученици на СУ „Христо Ботев“-град Съединение, сътворени в часовете по Изобразително изкуство през тази и изминали учебни години. В изложбата са аранжирани  най-впечатляващите и докосващи произведения на нашите млади художници. Поздравителни слова към учениците и техния преподавател-инициатор на изложбата- г-жа Таня Балканска отправиха г-жа Васка Тонова-Директор на Детски отдел, г-н Йохан Девлигян-пиар на библиотеката, художничката Лила Власакова и директорът на училището ни г-жа Спаска Ненчева. С кратка музикална програма учениците, част от които автори на рисунките, заредиха гостите на събитието с още повече настроение.   Присъстващите имаха възможност да се насладят на много талант събран на едно място и да видят как с уменията си, учениците ни успяват да превърнат белия лист хартия в красиво и необятно творчество. Участниците и гостите разгледаха изложените творби, младите творци можаха да видят своите произведения в друга светлина като част от нещо по-голямо, оставящо следа в историята на нашето училище. В следващите две седмици изложбата може да бъде посетена от всички, които  желаят да се докоснат до изяществото, пъстрите цветове и вълшебството в рисунките на учениците на СУ „Христо Ботев“-град Съединение.

Поздравления за художниците и техния вдъхновител г-жа Таня Балканска!

РАФИК ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗПИТИ ЗА XII КЛАС – СФО

ТРЕТА ИЗПИТНА СЕСИЯ- М.АПРИЛ 2018Г.

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА НА V Б КЛАС

Уважаеми родители на ученици от V Б клас на СУ „Христо Ботев“-град Съединение,

Каним Ви на Родителска среща на 2 май 2018г. (сряда) от 17.00 часа в централната сграда на училището!

 Заповядайте!

22.04.2018-ЕКСКУРЗИЯ КАЗАНЛЪК-ЕТЪРА-ШИПКА

На 22.04.2018 год. с учениците от начален етап при СУ „Христо Ботев“ се проведе екскурзия до гр. Казанлък, гр. Шипка, Етъра. Бяха посетени и разгледани Казанлъшката гробница, Исторически музей, Руската църква в гр. Шипка, Архитектурно-етнографски комплекс „Етъра“-Габрово.

ПОКАНА ЗА РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА
Приятели на СУ „Христо Ботев“-град Съединение,
На 3 май 2018г. от 15.00 часа в централната сграда на Народна библиотека „Иван Вазов“-град Пловдив ще бъде открита Ретроспективна изложба от рисунки на наши ученици. Изложбата е по инициатива на г-жа Таня Балканска- преподавател по Изобразително изкуство. Заповядайте и посетете изложбата! Насладете се на таланта на нашите художници!

20.04.2018-БРАВО НА ОГНЕБОРЦИТЕ НИ!

На 20 април 2018г. представителният отбор на СУ „Христо Ботев“-гр.Съединение се справи отлично на Областното състезание „Млад огнеборец“ 2018г. Поздравления за отбора и ръководителите му- г-жа Николинка Иванова и инспектор на I-ва Районна служба пожарна безопасност и защита на населението – инспектор Борис Канагрохов.

20.04.2018-„АКЦИЯ: ЧИСТО УЧИЛИЩЕ“

Учениците от клуб “Екология“ при СУ „Христо Ботев“-град Съединение с ръководител г-жа Милена Семерджиева организираха акция “Чисто училище“, посветена на 22 Април – Ден на Земята. Инициативата завърши с презентация, която беше представена пред учениците от IV клас. Гост на събитието беше директорът на училището – г-жа Спаска Ненчева. Секретарят на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и общинска комисия по наркотични вещества – г-жа Галя Средева и експерт “Екология“ – Таня Танкова подариха на учениците от клуб “Екология“ храсти, които ще бъдат засадени в двора на училището.

Браво, млади еколози! Пазете училището си чисто-то е ваш втори дом!

22.04.2018-„ДА ПАЗИМ ЗЕМЯТА!“

Нищо в Природата не живее за себе си.

Реките не пият от водата си.

Дърветата не ядат плодовете си.

Слънцето не дава топлина и светлина за себе си.

Цветята не разпръскват аромат за себе си.

Да живееш за другите е закон на Природата!

Личната отговорност на всеки от нас е една от най-важните стъпки за спасяването на равновесието в Природата ни!

Земята е нашият дом!

И сме дъжни да го пазим и ценим!

Изминала седмица в СУ „Христо Ботев“-град Съединение беше посветена на 22 април – Деня на Земята.

В централната сграда на училището е подредена пъстра изложба от плакати, рисунки върху керемиди и камък; макети от природни материали; дъски, изписани с перограф, изработени от нашите ученици в часовете по Изобразително изкуство, Технологии и предприемачество, Човекът и природата, Биология и здравно образование.

Учениците от IX и XII клас създадоха в профилираните часове по ИТ презентации, фалери, колажи и видеоклипове за Земята, които са качени в сайта на училището.

22 април 2018-колажи, флаери, видеоклипове

18.04.2018-ПРИКЛЮЧЕНСКА ОТБОРНА ИГРА

На 18.04.2018 год. в Час на класа с учениците от горен етап на СУ „Христо Ботев“-град Съединение се проведе изключително интересна „Приключенска отборна игра“, организирана от Областен информационен център-Пловдив в информационна кампания „Опознаване на проекти, финансирани от ЕС“. Учениците-групирани в отбори, се състезаваха освен за бързина, за ловкост при стрелбата с лък, умело балансиране при ходенето по въже, за знания във викторината и за детективски умения при търсене на скрити предмети из града ни. Основната цел на приключенските игри е повишаване информираността на младите хора за Европейския съюз, финансираните у нас проекти и председателството на България на Съвета на ЕС, което ще продължи до 30 юни 2018 г. Поздравления за всички, които се включиха във вълнуващата надпревара!

13.04.2018-НАГРАДИ ЗА ЕКОЛОЗИТЕ НИ!

Учениците от клуб “Екология“ към СУ „Христо Ботев“-град Съединение с ръководител г-жа Милена Семерджиева участваха в провелия се конкурс на община Съединение – “Великден през моите очи“. Спечелиха две първи места в направленията великденско яйце и илюстрация за втора възрастова група. Браво!

13.04.2018-КОНКУРС „ВЕЛИКДЕН ПРЕЗ МОИТЕ ОЧИ“

Община Съединение организира по повод Великденските празници конкурс за рисунка, есе, апликация, яйце. Участие  взеха и много ученици от СУ „Христо Ботев“-град Съединение. Поздравяваме победителите в различните категории.

Протокол от конкурса с победителите тук.

10.04.2018-АКЦИЯ-ЗАЛЕСЯВАНЕ

На 10.04.2018г. съвместно с горско стопанство, СУ “ Христо Ботев“ и кметът на община Съединение – Атанас Балкански,  се засадиха в землището на с. Церетелево дръвчета „Летен дъб“.

02.04.2018-„ВЕЛИКДЕНСКИ КОШНИЧКИ“

Учениците от Арт клуб “Вълшебства“ с ръководител г-жа Мария Баева изработиха кошнички за Великден, с които направиха изложба пред класната стая. Браво!

02.04.2018-„МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДЕТСКАТА КНИГА“

На 2 април отбелязваме Международния ден на детската книга. Началото му е през далечната 1967 г. и съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен (1805-1875 г). Първокласници на СУ „Христо Ботев“-град Съединение заедно с класния си ръководител г-жа Николинка Генчева посетиха Библиотеката при НЧ „Съединение 1875“.  Г-жа Марияна Килимперова и г-жа Запрянка Тафрова им прочетоха любими детски приказки.

31.03.2018-01.04.2018-„КУМАТА 2018!“

Местният обичай «Кумата» в град Съединение се провежда на Лазаровден и Връбница. «Кумата» е пролетен женски обичай, отразяващ отношението на младите момичета към красотата и трудолюбието, показано в дрехите и в песните, които пеят. Костюмите на лазарките са напълно автентични и се предават от поколение на поколение. След обхождането по домовете на лазарките, на Цветница се прави голямо хоро на площада. И тази година в обичая вземат участие девойки-възпитанички на СУ «Христо Ботев»-град Съединение, с които много се гордеем и ги поздравяваме!
Честит празник!

30.03.2018-„ВЕЧЕ СМЕ ГРАМОТНИ!“

Празникът на буквите „Вече сме грамотни” остави силни емоции и палитра от незабравими мигове у първокласниците на СУ „Христо Ботев“-град Съединение с класен ръководител г-жа Николинка Генчева и учител в Групата за целодневна организация г-жа Антоанета Митова.

Забавните игри с букви, срички, думи, изречения и текст бяха предизвикателство за ума и доказателство за упоритостта, куража и свободолюбивия дух на грамотните ученици.

Старателното четене и писане са ключ към познанието, който вече притежават нашите първокласници. С широко отворени очи, креативен ум и добри сърца те вече са готови за творчески предизвикателства. И показаха всичко това пред своите гости-родители, близки, учители и директора на училището г-жа Спаска Ненчева. Поздравления получиха и от Кмета на Община Съединение г-н Атанас Балкански, както и от заместник-кмета г-жа Петя Червенакова.

Браво, мили деца!

Успех по пътя на знанието!

С вас са хората, които най-много ви обичат и подкрепят – вашите родители и учители.

Гордеем се и вярваме във вас!

Знаем, че можем и създаваме личности на успеха заедно!

28.03.2018-„ЕВАКУАЦИЯ ПРИ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ“

На 28 март 2018г. в СУ „Христо Ботев“-град Съединение се проведе практическо занятие „Евакуация при терористичен акт“.

20.03.2018-КОНКУРС ЗА РЕЦИТАТОРИ

На 20.03.2018 г. в Пленарната зала на Община Съединение се проведе традиционния Конкурс за рецитатори. Тази година освен на Деня на поезията-21.03, той бе посветен и на 170 годишнината от рождението на Христо Ботев.Както винаги участниците в конкурса бяха много, но разбира се отличени са само най-добрите.Читалище „Съединение 1875“ благодари на всички участници и им пожелава бъдещи успехи. В конкурса взеха участие и ученици на СУ „Христо Ботев“-град Съединение. Начален етап на СУ “Христо Ботев“ гр.Съединение се представиха достойно и завоюваха следните места: 1 клас – поущрителна награда – Теодор Методиев, 2 клас- Първо място – Петя Стойчева, Второ място – Цветанка Средева и Камелия Трахнова, 3 клас – Първо място – Габриела Ангелова, Второ място – Аделина Атанасова, 4 клас – Първо място – Веселин Будаков, Второ място – Николай Калпаков, Трето място – Даниела Янкова.Поздравления!

20.03.2018-ПРАЗНИК НА ФРАНКОФОНИЯТА

20 март – Денят на Франкофонията, любовта към френския език, френското „р“ , френската култура и … френската гастрономия – любовта към всичко френско. Франкофоните от СУ „Христо Ботев“, заедно с техния преподавател г- жа Цветанка Къцова, всеки ден работят за осъзнаване на ценностите, които носи френският език. В часовете учениците изучават езика, преподаван им с много любов. Те претворяват тази любов в проекти и презентации на различни теми: „Моето семейство“ , „Френската кухня“ , „Коледа във Франция и в България!“, „Съвременни френски изпълнители“ , „Съвременни френски спортисти“ и др.

Честит празник на Франкофонията!

14.03.2018-„ПОМОГНИ НА ПРИЯТЕЛ“

На 14 март 2018г. медицинската сестра в СУ „Христо Ботев“ Таня Дългърска проведе с учениците от VII Б клас беседа с демонстрация на тема: „Помогни на приятел-оказване на първа долекарска помощ“. Пред учениците бяха поставени различни казуси, изискващи бърза и своевременна реакция за спасяване на живота на приятел в беда. Те се научиха да правят различни превръзки според раната и засегнатата част на тялото.

08.03.2018-„ВЪЗРОЖДЕНЦИ-ПАТРИОТИ!“

Младите възрожденци на СУ „Христо Ботев“-град Съединение  за пореден път показаха своето родолюбие и патриотизъм в заниманията си в часовете на Клуба по проект „Твоят час-Фаза 2“ с ръководител г-жа Маша Енчева. Учениците рисуваха портрети на Васил Левски и Христо Ботев, писаха за живота и великия им подвиг, а всичко събраха в собственоръчно направени книжки. Учениците припомнят на страниците на книжките си някои от заветите на Апостола на свободата, които и днес звучат актуално. Книжките ще внушават чувство на гордост в класните стаи на участниците в клуба и във всеки един миг сякаш Левски ще казва на малките родолюбци да следват мечтите и желанията си. Нека се замислим над мъдрите мисли на Апостола – „Всичко се състои в нашите задружни сили!“.

Браво, млади възрожденци!

10.03.2018-„ТЕНИСИСТИ ЗА ПРИМЕР!“

На 10 март 2018г. представителният отбор тенисисти на СУ „Христо Ботев“-град Съединение се представи отлично и завоюва трето място в отборното класиране в Областния турнир по Тенис на маса, който се проведе в град Пловдив. Част от учениците са участници в клуб „Тенис на маса“, сформиран по проект „Твоят час-Фаза 2“ през учебната 2017/2018 година.  Треньорът на младите ни спортни надежди – г-жа Николинка Иванова вярва, че талантът на учениците и тяхната сплотеност ще се увенчават и занапред с още по-добри постижения и много отличия.Поздравяваме ви за достойното представяне! Браво!

10.03.2018-“ВНИМАНИЕ, ДИСЦИПЛИНА, МОТИВАЦИЯ“

Колективът на СУ „Христо Ботев“-град Съединение премина ползотворно обучение с цел  споделяне на добри практики, насоки и действия за справяне с водещите проблеми у съвременния ученик- внимание, дисциплина и мотивация. В приятна атмосфера, чрез работа по групи бяха решени казуси  за това как да завладеем класа (групата), да задържим вниманието им и да ги вдъхновим да продължат да работят сами; каква е разлика при днешните деца и  бъдещите професии; мотивация – за какво ще ми бъде това в живота?; модели на учене; интерактивни методи; диференциране; правила и последствия; системи за проследяване.

03.03.2018-140 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ!

На 3 март 1878 г. в градчето Сан Стефано е подписан мирен договор между Русия и Османската империя. С него се слага край на Руско-турската освободителна война. България е създадена като автономно трибунално княжество с християнско правителство и своя войска.

От 5 март 1990 г. с решение на парламента датата е обявена за национален празник.

В часовете по Изобразително изкуство учениците рисуваха за 3 март и големите герои на България-Христо Ботев и Васил Левски. Изложбата с рисунки е аранажирана от г-жа Таня Балканска в централната сграда на училището.

В часовете по Информационни технологии учениците от VII клас изготвиха флаери и презентации, а от XII клас-колажи,  посветени на 3 март.

Тържествена литературно-музикална програма за 3 март беше изнесена на 7 март 2018г. от учениците V-VII клас в централната сграда на СУ „Христо Ботев“-град Съединение. Седмокласниците рецитираха  стихотворения, посветени на героите от национално-освободителните борби. Любими възрожденски песни изпълниха учениците, участващи в СИП Музика. Слова на почит, паметни минути на спомен и размисъл за загиналите за свободата на България накараха всички да изпитат чувство на гордост и национално достойнство.

Тържество, посветено на 3 март, беше представено в начален етап от ученици от III А и III Б клас с ръководител г-жа Маша Енчева.

Честит празник, съотечественици!

ДА ПОСРЕЩНЕМ БАБА МАРТА! 

Учениците от ПГ и първи клас на начален етап на СУ „Христо Ботев“ посрещнаха баба Марта и я поздравиха с песнички и стихчета. Добрата баба поздрави всички ученици от начален етап и им пожела да са здрави, румени и засмени. Изложба с ръчно изработени мартенички и традиционното прескачане на огън направиха празника още по-пъстър и вълнуващ.

01.03.2018-МАРТЕНИЦИ В КЛУБ „ЕКОЛОГИЯ“

Учениците от клуб  “Екология“ с ръководител г-жа Милена Семерджиева изработиха мартеници, които ще участват в ежегодния конкурс, организиран в начален етап за 1 март. Браво!

28.02.2018г. – ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА

Днес изразихме своята позиция и подкрепа за позитивната и толерантна среда в училище. Днес с усмивка, дума, розов цвят, плакат, скеч или просто със сърце-показахме, че доброто трябва да тържествува всеки ден във всеки клас. Днес казахме „НЕ“ на тормоза в училище, но не само за ден, а всеки ден. Днес отбелязахме Световния ден за борба с тормоза в училище.

Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция.

Флаери, визитки за Ден на розовата фланелка 2018-XI клас


27.02.2018-ИЗЛОЖБА НА РИСУНКИ В ПЛОВДИВ

Една чудесна изложба на рисунки на ученици от 3-ти и 4-ти клас на СУ „Христо Ботев“ гр. Съединение е аранжирана от техния учител г-жа Таня Балканска в детски отдел на библиотека „Иван Вазов“ гр. Пловдив. Браво!

19.02.2018-145  години БЕЗСМЪРТИЕ!

19 февруари 1873г. – България губи най-достойния си син!
Безсмъртен, единствен, велик!
ВАСИЛ ЛЕВСКИ!
19 февруари 2018г. – 145 години България помни и се прекланя пред своя Апостол на свободата!
В СУ „Христо Ботев“-гр. Съединение отбелязваме Деня на Апостола и почитаме с гордост величието му. Оформен е информационен кът за Дякона в централната сграда на училището. Учениците от 12 клас изработиха снимки-колажи в часовете по Информационни технологии. Учители и ученици взеха участие в общоградското поклонение и поднасянето на венци пред паметната плоча на Левски в град Съединение.
Второкласниците с класни ръководители г-жа Божанка Камарска и г-жа Стойна Симеонова представиха пред своите съученици и учители в начален етап тържествен рецитал в памет на Апостола.

14.02.2018-Свети Валентин!

Доброволците от клуб „Единство“ – Съединение към БМЧК Пловдив (част от които дванадесетокласници в училището ни) с подкрепата на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при община Съединение осъществиха акция по случай двата празника – Св. Валентин и Трифон Зарезан. Младежите раздадоха Валентинки (червени картички във формата на сърца), балони и Грозденки (картички във формата на грозд) на учениците на СУ „Христо Ботев“ и на случайни граждани от град Съединение. Тазгодишната акция бе под наслов “Пияни от любов”. Ученици правих колажи за празника в часовете по Информационни технологии.

06.02.2018-БЪЛГАРСКАТА ТРАДИЦИЯ В РИСУНКИ

Учениците от клуб «Млади възрожденци» с ръководител г-жа Маша Енчева с голям интерес изработиха рисунки на народна носия и сурвакари. С това те разучават и съхраняват българската традиция. Клубът работи за втора поредна година по проект «Твоят час» с ученици от начален етап на СУ «Христо Ботев»-град Съединение. Занятията протичат забавно, интересно и поучително. Поздравления!

 

06.02.2018-МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН ЗА БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

На 6 февруари 2018г. за 15-та поредна година над 130 държави в целия свят отбелязват Международния ден за безопасен Интернет, който тази година е под мотото: „A better Internet starts with you!“. По този повод  СУ „Христо Ботев“-град Съединение инициира:

-създаване на презентации от седмокласниците в часовете по ИТ под надслов: „Аз избирам сигурен и безопасен Интернет“, които са публикувани в сайта на училището.

-създаване на стикери и флаери от единадесетокласниците в часовете по ИТ

-оформяне на информационен кът в централната сграда на училището

-провеждане на урок по дигитална и медийна грамотност в 10 клас, участващ в кампанията „Учител-будител в дигиталната ера“.

Нека заедно направим Интернет по-безопасно и сигурно място за всички нас!

„Аз избирам сигурен и безопасен Интернет 2018“-флаери за Безопасен Интернет 2018, презентации на ученици  VII-XI клас

„УЧИТЕЛ-БУДИТЕЛ В ДИГИТАЛНАТА ЕРА“

За поредна година г-жа Даниела Недялкова участва в конкурса на Националния център за безопасен интернет – „Учител-будител в дигиталната ера“. И тази година фокусът на кампанията беше дигиталната и медийна грамотност на учениците. Целта на инициативата бе да се насърчи диалога между ученици и учители по теми, които подпомагат развитието на дигитална и медийна грамотност и безопасното поведение в интернет. Образователната система има ключова роля да подготви децата за света, в който живеем. На 14.11.2017г. г-жа Недялкова проведе урок на тема: „Дигитални умения-Предизвикателства и възможности“. В познавателния урок за петте основни сфери на дигитални компетенции чрез използване на презентация и решаване на различни казуси по отбори, учениците от Х клас изготвиха своите правила на класа за дигиталните умения.  Урокът е част от инициативите, посветени на Международния ден за безопасен интернет 2018г.


ГРАФИК

за провеждане на Втора изпитна сесия с ученици, обучавани в самостоятелна форма на обучение през учебната 2017/2018 година

в СУ „Христо Ботев“-град Съединение

18.01.2018-НА АТАНАСОВДЕН В ЦЪРКВАТА

На 18 януари 2018г. учениците от начален етап на СУ «Христо Ботев»-град Съединение посетиха храма „Свети Атанасий” по повод християнския празник Атанасовден. Отец Атанас разказа на децата за празника, благослови ги, а те запалиха свещичка за здраве и благополучие.

14.01.2018г.-МЕСТЕН ОБИЧАЙ „КУДИ“

И тази година традиционно възпитаници на СУ „Христо Ботев“ взеха участие в местния обичай „Куди“. Поздравления, сурвакари!

11.01.2018г.-БЛАГОДАРЯ!

Учениците от III клас, включени в групата за целодневна организация на учебния ден с учител г-жа Галина Дингилева, отбелязаха Световния ден на думата „Благодаря “ – 11 януари. В заниманията по интереси те проведоха беседа и споделиха мнения защо е нужно да сме благодарни,  а накрая изработиха и плакат на благодарността. Браво! Пожелаваме ви често да чувате и употребявате  думата „Благодаря“.

11.01.2018г.-КУКЕРСКИ МАСКИ

Едно от първите занимания на участниците в Арт клуб „Вълшебства“  с ръководител г-жа Дингилева за новата 2018 година беше Проект на кукерска маска. Първоначално учениците се запознаха с народната традиция и разгледаха варианти на маски. След това изработиха графични модели със собствен дизайн. Накрая финализираха проекта с изработването на триизмерни модели на кукерски маски – индивидуално и по групи,  като използваха различни материали и техники. Поздравления!

170 години БОТЕВ!

170 години от рождението на големия български поет и революционер Христо Ботев се навършват днес.

Ботев е роден на 6 януари 1848 година в град Калофер в семейство на известния учител Ботьо Петков. Христо Ботев издава вестници, занимава се активно с революционна дейност. На 2 юни 1876 година е убит по време на битка на Врачанския Балкан.

Ботев живее в нас- в мислите,  в делата,  в чувствата… Всяко връщане към Ботев е едно ново усещане за свобода, за излизане от канона, клишето, възможност да бъдем себе си.

 „Четете Ботев! Учете наизуст неговите стихове! Четете всичко за Ботев!” – за да усетите свободата в себе си!

Нека с гордост да носим и предадем на поколенията името на нашия патрон Христо Ботев!

Ученици на СУ „Христо Ботев“-град Съединение,

Дните от 23.12.2017г. до 02.01.2018г. (вкл)

са обявени от Министъра на МОН

за КОЛЕДНА ВАКАНЦИЯ!

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

21.12.2017-КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО НА 6 И 7 КЛАС

20.12.2017-КОЛЕДНИ ЕМОЦИИ В 7Б КЛАС

Подаръци си разменихме,
с бонбони се подсладихме,
с късметче се сдобихме,
с картички се развеселихме!

20.12.2017-В ОЧАКВАНЕ НА КОЛЕДА…

На 20 декември 2017г. учениците от начален етап на СУ „Христо Ботев“-град Съединение гледаха постановката „Най-чудната Коледа „. На края на театъра пристигнаха Дядо Коледа и Снежанка. Децата бяха много ентусиазирани и поздравиха добрия старец със стихчета и песни, а той им обеща да получат мечтаните подаръци.
Весели празници и много вълнуващи емоции през ваканцията!

19.12.2017-КОЛЕДНИ  АРТ ИЗНЕНАДИ

Вълшебниците от Арт клуб „Вълшебства“ с ръководител г-жа Галина Дингилева също се включиха в традиционния Коледен базар на града с изящни картички, късмети, коледни сувенири. Браво! Прекрасни и изящни!

18.12.2017-МАЛКИТЕ ЕКОЛОЗИ С УЧАСТИЕ В КОЛЕДНИЯ БАЗАР

Учениците от клуб “Екология“ с ръководител г-жа Милена Семерджиева изработиха с голяма сръчност картички, сувенири и сурвачки, с които ще участват в Благотворителния Коледен базар. Браво, чудесни са!

13.12.2017-ИЗДЕЛИЯ ЗА КОЛЕДЕН БАЗАР 2017

Учениците на СУ „Христо Ботев“-град Съединение ще се включат с пъстра мозайка от предмети в Коледния базар, организиран от НЧ „Съединение 1875“ на 19 декември 2017г. Това са само част от изделията, които децата са изработили в часовете по Изобразително изкуство с вдъхновител – г-жа Таня Балканска. Ще има още бижута, индиански капани за сънища, картички-късметчета, лакомства … …
А децата от начален етап, освен прекрасни сурвачки и картички, са подготвили невероятни изненади.
Поздравления за сръчните ръце и добрите ви сърца, деца!

12.12.2017-КОЛЕДНА ИЗЛОЖБА

В часовете по „Технологии и предприемачество“ учениците от V, VI, VII клас на СУ „Христо Ботев“-град Съединение с преподавател г-жа Иванка Габровска измайсториха различни коледни предмети-картички, хартиени играчки, свещници. Подредени са в изложба в централната сграда на училището. Браво!

06.12.2017-РАБОТИЛНИЧКА ЗА КОЛЕДНИ КАРТИЧКИ

На 6 декември 2017г.  в заниманията на Арт клуб „Вълшебства“ се проведе „Работилничка за коледни картички“ с участието на родители. Участниците в клуба и техните близки твориха и се забавляваха. Коледният дух изцяло е завладял заниманията на клуба и малките вълшебници не спират да творят коледни чудеса от седмици. Всички те ще бъдат показани на предстоящата коледна изложба на клуба. Клубът реализира чудесни проекти з автора поредна година по проект „Твоят час-Фаза 2“ с ръководител г-жа Галина Дингилева и ученици от начален етап на СУ „Христо Ботев“-град Съединение. Браво!

05.12.2017-ИЗЛОЖБА НА РИСУНКИ В ПЛОВДИВ

В началото на декември в детски отдел на Народна библиотека „Иван Вазов“ гр. Пловдив бе открита поредната изложба на рисунки на деца от СУ „Христо Ботев“ гр. Съединение. Инициативата е на г-жа Таня Балканска-учител по Изобразително изкуство. Поздравления за всички малки художници, чийто талант ще бъде показан на широката общественост! Браво!

04.12.2017г.-ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА

На 4.12.2017г. стартира традиционният Турнир по тенис на маса за ученици от V-XII на СУ „Христо Ботев“-град Съединение. „Тенис на маса“ е любим спорт за много ученици и организаторите на турнира-преподавателите по ФВС г-жа Николинка Иванова и г-н Костадин Апостолов, се радват на големия интерес и ентусиазъм на многото участници. Пожелаваме успех на всички!

На 13.12.2017г. победителите в Турнира по Тенис на маса бяха наградени от г-жа Спаска Ненчева-Директор на училището. Поздравления!

 

27.11.2017- “МАТЕМАТИКАТА – ЛЕСНА И ИНТЕРЕСНА”

В  часовете по Математика в 6 клас и в часовете за разширена подготовка учениците от 6а и 6б клас на СУ „Христо Ботев“ – гр. Съединение с преподавател г-жа Борислава Енчева изработиха с желание и интерес различни модели на тела – права призма, правилна пирамида и др. Направиха полезни табла с формули и табла на тема : „Математиката в архитектурата на моята страна“. А учениците от групата за допълнителна работа по Проект „Твоят час“ изготвиха интересни компютърни презентации на тема: „Геометрични фигури и ръбести тела“, които сами представиха пред своите съученици.Презентациите са публикувани в сайта на училището.

Поздравления!

21.11.2017-„ЛЮБИМИ МОМЕНТИ С МОЕТО СЕМЕЙСТВО“

По случай 21 ноември – Ден на християнското семейство, участниците в Арт клуб „Вълшебства“ изработиха картички, посветени на семейството. Творческото занимание неусетно премина и в  беседа на тема: „Любими моменти с моето семейство“. Клубът е сформиран по проект „Твоят час“ с ръководител г-жа Галина Дингилева и ученици от начален етап.

Поздравления!

13.11.2017-ИЗЯВИ НА МЛАДИТЕ ВЪЗРОЖДЕНЦИ

Учениците от клуб «Млади възрожденци» с ръководител г-жа Маша Енчева с голям интерес изработиха проект за шарена черга и китеник.

Проучиха историята на своя род и направиха родословно дърво.

Събраха и записаха стари рецепти за ястия от град Съединение.

Клубът работи за втора поредна година по проект «Твоят час» с ученици от начален етап на СУ «Христо Ботев»-град Съединение. Занятията протичат забавно, интересно и поучително. Поздравления!

1 декември 2017- Ден за борба със СПИН – брошури и флаери на ученици от IX-XII клас за конкурс на МКБППМН

14.11.2017г.- „УЧИТЕЛ-БУДИТЕЛ В ДИГИТАЛНАТА ЕРА“

За поредна година г-жа Даниела Недялкова участва в конкурса на Националния център за безопасен интернет – „Учител-будител в дигиталната ера“. И тази година фокусът на кампанията беше дигиталната и медийна грамотност на учениците. Целта на инициативата бе да се насърчи диалога между ученици и учители по теми, които подпомагат развитието на дигитална и медийна грамотност и безопасното поведение в интернет. Образователната система има ключова роля да подготви децата за света, в който живеем. На 14.11.2017г. г-жа Недялкова проведе урок на тема: „Дигитални умения-Предизвикателства и възможности“. В познавателния урок за петте основни сфери на дигитални компетенции чрез използване на презентация и решаване на различни казуси по отбори, учениците от Х клас изготвиха своите правила на класа за дигиталните умения.  Урокът е част от инициативите, посветени на Международния ден за безопасен интернет 2018г.

01.11.2017г. -„ВРЕМЕНА И БУДИТЕЛИ“

В края на учебната 2016/2017г. Стела Дребчева от X клас и Мария Ангелова от XII клас на СУ „Христо Ботев“-град Съединение под ръководството на г-жа Даниела Недялкова взеха участие в Първи национален конкурс „Времена и будители“, организиран от Национален музей на образованието в град Габрово. За достойното си представяне и участие с мултимедийни презентации те бяха отличени с почетни грамоти. Презентациите са публикувани в сайта на училището. Поздравления!

01.11.2017-ВЯРВАМЕ В ДОБРОТО

На 31.10.2017г. в библиотеката на НЧ“Съединение 1875″ бяха наградени участниците в обявения от читалището конкурс“Бялата лястовица -символ на надеждата и доброто“.
Като най-добра беше отличена творбата на Ангел Паликрушев от 6 а клас.
„Аз вярвам,че има бяла лястовица-символ на надеждата и чистата душа.Надеждата умира последна,затова трябва да сме силни.Винаги съм се стремял да постигна всичко,което съм си поставил като цел.Дори и когато това е невъзможно,съм си вярвал до последно.
И ще продължа да се надявам да има все по-малко мъки по света и може би единственото нещо,което трябва да има в повече,е любовта и добротата“.

01.11.2017г.- „ПОКЛОН, БУДИТЕЛИ НАРОДНИ!“

Денят на народните будители е светлина, която ни кара да си спомним, да се поучим, да се борим и да продължаваме, да се преклоним и да подражаваме. Нека помним и тачим богатото културно-историческо наследство, което имаме като нация, за да светлее в националната памет жаравата от образи на творци и крепители на българската държава. Нека  имаме самочувствие и национална гордост, заради знайните и незнайни български просветители!  Те са тези, които векове наред са подклаждали искрата на българското ни самосъзнание. Те ни учеха да бъдем свободен народ. Те все още ни предават опита и знанията си от класните стаи, от училището на живота…

Празникът беше отбелязан в СУ „Христо Ботев“-гр.Съединение с редица инициативи. Ученици  произнесоха тържествени слова за празника в централната сграда. Оформени бяха кътове  с ликовете на будителите и информация за тях в двете сгради на училището. Учениците от IV  клас с тържествен рецитал се преклониха пред паметта и делата на народните будители. Деветокласниците изготвиха презентации, които са публикувани в сайта на училището. Беше иницииран Есенен спортен празник под надслов „С будителите напред!“.

Поклон пред паметта на всички светци, възрожденци, революционери, творци, борци и герои, посветили себе си на майка България!

Честит празник, съвременни будители! С пожелание за дръзновение, творчество и удовлетворение в усилията за развитието на българската култура и образование, за просперитета на българската нация, основан на силата на знанието и на утвърждаването на българската духовност!

31.10.2017- ЕСЕНЕН СПОРТЕН ПРАЗНИК

Спортният празник в СУ „Христо Ботев“ гр. Съединение отбеляза 1-ноември – Ден на народните будители и за този важен ден Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните-МКБППМН със секретар г-жа Галя Средева дариха на сградата на начален етап четири широколистни дръвчета, които бяха засадени в двора на сградата. Благодарим! Благодарност изказваме и на Стоица Дългърски, който засади дръвчетата и ще се грижи за тях.

 

26.10.2017- ЕСЕННИ ЗАНИМАНИЯ В НАШИТЕ КЛУБОВЕ ПО ИНТЕРЕСИ

Заниманията в клубовете по интереси в начален етап на СУ „Христо Ботев“ по проект „Твоят час“ – клуб „Екология“ и Арт клуб „Вълшебства“ през изминалите дни бяха посветени на есента. Младите еколози изработиха пана от природни материали, а малките вълшебници – декоративни есенни венци. Освен, че работят с природни материали и овладяват нови техники, участниците работят в екип и на групи, като по този начин се учат на взаимопомощ, толерантност и уважение. Поздравления за учениците и ръководителите им- г-жа Милена Семерджиева и г-жа Галина Дингилева!

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА

Уважаеми родители,

На 25.10.2017г. /сряда/ от 17.30 часа

ще бъде проведена

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА

за всички класове за запознаване с резултатите от входните нива.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

20.10.2017-МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЧЕРНО МОРЕ

За втора учебна година по Проект „Твоят час“ стартира клуб за творчески занимания към СУ „Христо Ботев“-град Съединение – Арт клуб „Вълшебства“ с ръководител г-жа Галина Дингилева. В първите няколко занимания учениците си припомниха изучени техники и материали, и изработиха колажи от текстил и хартия на тема „Морско дъно“. Творбите на участниците са подредени в изложба, която децата посвещават на  Международния ден на Черно море – 31 октомври.

Поздравления!

18.10.2017-„ПРАВОТО ДА БЪДЕШ ЧОВЕК“

На 18.10.2017г. десетокласниците Мирослав Михайлов и Сара Ангелова представиха пред учениците от VII Б  клас свои видеоклипове на тема „НЕ на тормоза над деца!“.  В интересната беседа те споделиха свои идеи и размисли за човешките права, за поведението на днешните деца и отправиха послание всички да се обичат и да бъдат по-добри. Всеки ученик получи и рекламен стикер, съдържащ информация къде могат да сигнализират или да потърсят помощ- тел.116 111, тел. 124-123, както и www.safenet.bg . Инициативата се осъществява в изпълнение на т.12 от План за работа на УКС, а именно: Изработване и разпространение на информационно-образователни материали, презентации, съобразени с различните възрастови групи и свързани с работа по модул „Връстници обучават връстници” по отношение на популяризиране на правата на децата на закрила срещу насилие и на способите за сигнализиране за насилие.

10.10.2017-СТАРТИРА КЛУБ „ЕКОЛОГИЯ“

На 10.10.2017 год. стартира за втора година клуб „Екология” по проект „Твоят час”  с ръководител г-жа Милена Семерджиева. Учениците изгледаха презентация,свързана с насоките на науката „Екология”.

ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

ДА БЪДЕ УСПЕШНА НОВАТА УЧЕБНА 2017/2018 ГОДИНА!

Седмично разписание първи срок 2017/2018 за 1-4 клас тук

Седмично разписание първи срок 2017/2018  за 5-12 клас тук

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!

Тържественото откриване на учебната 2017/2018 година ще се състои на 15.09.2017г. /петък/ от 10.00 часа в централната сграда на ул. „Баба Исака Скачкова” №3.

За пътуващите ученици-автобусите ще тръгнат от населените места в 8.30 часа.

Заповядайте на празника!

 

Ученици на СУ „Христо Ботев“-град Съединение,
напомняме да преминете профилактичен преглед при личния си лекар
преди началото на новата учебна година!
Бележките ще бъдат взети по служебен път от медицинското лице.
Учениците, чиито лични лекари са извън град Съединение,
да представят бележките на класните си ръководители!
РОДИТЕЛСКА СРЕЩА I и V КЛАС
Уважаеми родители на първокласници и петокласници,
На 8 септември 2017г. (петък) от 17.00 часа
ще се състои първата за новата учебна 2017/2018 година информационна и организационна
РОДИТЕЛСКА СРЕЩА
I клас – в сградата на начален етап
V клас- в централната сграда.
ЗАПОВЯДАЙТЕ!