Новини

УЧЕБНА 2023/2024 ГОДИНА

.ГРАФИЦИ ЗА 2 срок: КОНСУЛТАЦИИ ПО ПРЕДМЕТИ, КОНСУЛТАЦИИ С РОДИТЕЛИ ДЧК, КЛАСНИ И КОНТРОЛНИ РАБОТИ 1-4  КЛАС 5-7 КЛАС 8-12 КЛАС

3 МАРТ-НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ!

Трети март-величествена дата, на която цяла България свежда чела пред един народ, който под звуковете на мечове, свистене на стрели и гърмежи на топчета е извоювал своята свобода.

По повод 146 години от Освобождението на България възпитаниците на СУ „Христо Ботев“-град Съединение  показаха, че знанието за миналото е сигурният път към съхраняването на българския дух.  С учителите си – възрожденци и съвременни будители, организираха инициативи, с които днес отдаваме поклон пред героите на България.

Патриотични рецитали изнесоха учениците от III  и VII клас.

Оформени са информационни кътове със снимки и табла от третокласниците и от клуб „България, това сме ние“.

Подредена е изложба с ученически рисунки, направени в часовете по Изобразително изкуство.

Честит празник! Снимки тук.

ЧЕСТИТ ПЪРВИ МАРТ!

Учениците от 1 клас изнесоха рецитал и приветстваха Баба Марта. Децата от ПГ казаха стихотворение за пролетта.

Учениците от 4 клас подготвиха кът с естествена изложба на мартеници. Всички с ентусиазъм, песни и усмивки украсиха своите дръвчета и задружно поканиха пролетта и прелетните птици да дойдат вече при нас.

Учениците прескачаха традиционния първомартенски огън за здраве.

Всички получиха мартеници от Община Съединение и МКБППМН, за които сърдечно благодарим. А  прекрасните Пижо и Пенда зарадваха децата с топли пожелания и им помогнаха с украсяването на дървото на Площада в центъра на града. Снимки тук.

01.03.2024 – ПОЗДРАВ ЗА БАБА МАРТА!

Учениците от ВГ „Пеещо поточе“  подариха на  Кмета на Община Съединение и на всички от Общинска администрация  мартенички-символ на здравето и щастието. Усмихнати и лъчезарни децата ги поздравиха с  песни и стихчета за днешния празник на Баба Марта и за предстоящия Национален празник на България.

Клубът е сформиран по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ с ръководител г-жа Петя Арабаджийска. Снимки тук.

ФЕВРУАРИ-„МЕСЕЦ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО И ЛЮБОВТА“

СНИМКИ ТУК.

ЕДИНСТВО И СЪПРИЧАСТНОСТ!

В Деня на розовата фланелка учениците от 4 клас изработиха и поднесоха своите картички „Единство и съпричастност“. Измислиха закачливи имена на класовете в начален етап и ги закачиха на вратите. Подготвиха кът на топлината, в който всеки може да остави послание или да изрази свои мисли и мнение. Снимки тук.

СУ „Христо Ботев“-град Съединение сърдечно благодари на МКБППМН при Община Съединение за подаръците, прекрасните снимки и положителната атмосфера от проведената инициатива, свързана с Деня на розовата фланелка! Снимки тук.
 РОЗОВАТА ЗОНА НА ПРИЯТЕЛСТВОТО НА I-ВИ ЕТАЖ ОРГАНИЗИРАХМЕ:

 1.КОНКУРС ЗА СНИМКА „АЗ И МОЯТ НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ“  V-XII клас

Направете снимка с най-добрия си приятел. Изпратете я на г-жа М.Петкова. Задължително напишете текст, в който да разкажете за вашето приятелство. Срок: 09.02.2024г.Снимките ще бъдат изложени в Розовата зона на I –ви етаж в централната сграда. Всеки ученик ще може да гласува само за една снимка, отбелязвайки номера ѝ на специални картончета, които г-жа М.Петкова ще предостави на всеки клас. Срок за гласуване: 13-20.02.2024г. Победителите на 1,2,3 място ще бъдат наградени в Деня на розовата фланелка на 28.02.2024 г.

2.КУТИЯ, ОЧАКВАЩА ВАШИТЕ ВАЛЕНТИНКИ, КОИТО ЩЕ ЗАРАДВАТ ПОЛУЧАТЕЛИТЕ СИ НА 14.02.2024 Г.

 1. ВСЕКИ КЛАС МОЖЕ ДА ЗАПИШЕ ОБЩО ПОСЛАНИЕ ЗА ПРИЯТЕЛСТВОТО НА ФЛИПЧАРТА

4.В ПОСЛЕДНАТА СРЯДА НА ФЕВРУАРИ, С РОЗОВИ ДРЕХИ СЕ ОБЛЕЧИ, А АКО НЯМАШ-ЕЛА И С НАШАТА ГОЛЯМА РОЗОВА ФЛАНЕЛКА СНИМКА ЗА СПОМЕН СИ НАПРАВИ, „НЕ НА ТОРМОЗА“ С УСМИВКА КАЖЍ!

Доброто в себе си покажи, с приятел в „Снимка на месеца“ се състезавай ти, валентинка в кутията пусни, послание против тормоза на флипчарта запиши!

28.02.2024-НАШИЯТ РОЗОВ ДЕН

Най-розовият ден в училище-последната сряда на февруари.

Ден, изпълнен с усмивки и доброта!

Ден, започнал с розова изненада в класните стаи за учениците от 8-12 клас, подготвена от ресурсния учител г-жа Ст. Тонкина.

Всички класове в начален етап изрисуваха плакати и записаха своето послание за приятелството.  Изпълнени с положителни думи са и сърчицата на 5-12 клас на флипчарта на I-ви етаж.

Г-жа Таня Тодорова- заместник-директор УД награди с персонални награди победителите във фотоконкурса „Аз и моят най-добър приятел“, а всички участници- с грамоти.

1 място: Вероника и Ванина от XI клас

2 място: Анита и Недка от IX клас

3 място: Дани и Илия от X  клас

РИСУНКИ И ПРЕЗЕНТАЦИИ, ПОСВЕТЕНИ НА ПРИЯТЕЛСТВОТО!

Петокласниците направиха рисунки в Paint в часовете по КМИТ, посветени на Деня на розовата фланелка. Деветокласниците създадоха презентации в споделена среда. Представиха ги пред съучениците си и с усмивка обещаха да бъдат добри и толерантни, да се уважават и да си помагат. Снимки тук.

„УЧЕБНИК ЗА ДОБРОТО ВЪВ ВСЕКИ ОТ НАС“

Учениците от V Б клас създадоха Учебник по доброта, в който разказаха за добри постъпки, нарисуваха доброто през своите очи. Представиха своята страничка от Учебника пред останалите деца и си пожелаха повече добри дела и занапред. Инициативата е в изпълнение на т. 2.2.5 от План на УКС по модул „Връстници обучават връстници”  в рамките на паралелката и е проведена със съдействието на г-жа Даниела Недялкова – член на УКС. Инициативата е свързана и с Деня на розовата фланелка, защото за доброто, толерантността, за усмивките и положителните мигове в училище и в живота трябва да се говори всеки ден, а не само в последната сряда на февруари. Снимки тук.

 

24.02.2024 г. – ГРАДСКА РЕЦИКЛИАДА

СУ „Христо Ботев“-град Съединение подкрепя инициативата „Градска рециклиада“, инициирана от Община Съединение. Обособено е място за събиране на рециклируеми материали. Учениците ежедневно събират в класните стаи бутилки, кенчета, капачки. Очакват моментът, в който ще ги предадат. Снимки тук.

24.02.2024 г. – НОВИ НОСИИ 

Новите носии по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ зареждат с усмивки и настроение децата от ВГ „Пеещо поточе“ в СУ „Христо Ботев“ с ръководител г-жа Петя Арабаджийска. Очакват с нетърпение предстоящите изяви. Снимки тук.

20.02.2024- ПРЕДСТОИ ИЗГРАЖДАНЕТО НА ФИЗКУЛТУРЕН САЛОН В СУ „ХРИСТО БОТЕВ“, ГР. СЪЕДИНЕНИЕ

Нов физкултурен салон с топла връзка ще бъде изграден към СУ „Христо Ботев“, гр. Съединение по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища за периода 2024 – 2027 г. Проектното предложение е на стойност 1 499 800 лева.

Новопроектираната сграда на спортен физкултурен салон и топла връзка (пристройка) е с площ 742,5 кв. м. и предвижда следните основни и спомагателни помещения: Топла връзка; Физкултурен салон за спортни занимания и културно-масови прояви; Помещение за преподаватели със съблекалня и санитарен възел; Съблекални за ученици; Санитарни възли с преддверие; Душови помещения; Санитарни възели с душ за хора в неравностойно положение; Складово помещение за съхранение на спортни уреди и инвентар; В Топлата връзка се затваря съществуващото външно стълбище на сградата, също така в това пространство се предвижда монтиране на вертикален платформен подемник за осигуряване на достъпна среда. Физкултурният салон за спортни занимания и културно-масови прояви е с площ от 570 м2, и осигурена светла функционална височина от 8,00 м в най- ниската си част и 10,22 м в най-високата. Габаритите на салона съответстват на видовете спорт, които ще се развиват, а именно – баскетбол, волейбол , игрище за футбол на малко поле.

В проектната разработка са въведени мерки, свързани с подобряване на достъпа на хора с увреждания, в съответствие с нормативните изискванията. Снимки тук.

21.02.2024 г. – ПОЧИТ КЪМ ГЕРОИНЯТА НА СЪЕДИНЕНИЕТО!
Учениците от клуб „Млади възрожденци“ и четвъртокласниците на СУ „Христо Ботев“ отдадоха почит пред героинята на Съединението – Недялка Шилева.
Недялка Шилева
Една едничка героиня,
тя е голямоконарската княгиня.
Недялка Шилева – учителка една
, безстрашно везла е знаме в нощта.
Нито с имане, нито с имоти,
нито със слава удобна името си окичи.
На обединение смело момците зовала
и на това живота си отдала.
И не гасне този огън,
който носи името ѝ днес.
С доблест и гордост
да славим героинята
и да почетем с венец.
Автор: Цветелина Трайкова

Не ридай, Българийо свята!

Твоят син е жив в чистите очи!

Левски оживява в нашите сърца!“

Учениците от  СУ „Христо Ботев“  взеха участие във възпоменателната церемонията по повод 151 години от гибелта на Васил Левски и отдадоха почит пред великото дело на Апостола.

Учениците от клуб „Млади възрожденци“, както и ученици от втори и четвърти клас, изнесоха тържествен рецитал, прекланяйки се пред величието на Знаменосеца на свободата – Левски.

Изложба с ученически рисунки с лика на Апостола и тематичен информационен кът „България-това сме ние!“ са подредени в централната сграда на училището.
Снимки тук.

19.02.2024-„ДА ЗАПАЛИШ СВЕТЛИНА В ДУШИТЕ…“

Да запалиш светлина в душите…с „Железният светилник“ на Димитър Талев.

Учениците от клуб „МладPR  , фотограф и журналист“ се докоснаха до магията на театралното изкуство.  Посетиха постановката „ Железният светилник“ по мотиви  от едноименното произведение на Димитър Талев. Блестящото изпълнение на Разградската театрална трупа ги очарова  и им въздейства силно. Трудно е да четеш Д. Талев, още по-голямо предизвикателство е да го поставиш на сцена. Но и режисьорът, и сценаристът, и артистите се справиха великолепно.

Запалването на „железния светилник” разпръсква мрака в душите на Талевите герои, събужда националното самосъзнание, жаждата за живот, свобода и творчество. Изпълнените с много емоции сцени, диалозите между героите, изключителният чар на непокорната Катерина, разтърсващата мъка на майката Султана, свенливата красота на Ния, плахостта и любознателността  на Стоян Глауша бяха пресъздадени майсторски от театралната трупа. Огнените слова на Лазар Глаушев  ще отеква дълго в нашето съзнание, защото и днес имаме нужда от тях, защото са много истински и изразяват духа на времето- българският език е нашият, той трябва да звучи навсякъде, църквата ни е българска и историята, която пишем, понякога с много кръв и смърт, също е наша, българска.
Ето защо днес, когато нацията се тресе от противоречия, когато се топи като свещ и живее с мисълта за оцеляване, натоварена с чувството, че всичко се разпада, че децата ни изоставят и какво ли не още … именно днес, няма по-подходящ автор и по-нужно заглавие, което театърът да отправи като послание към своите зрители.

Благодарности към театралната трупа, към организаторите и към ръководството на СУ „Христо Ботев“, за това удоволствие. Автор на снимките – Десислава Бозвелийска , 6 б клас. Снимки тук.

СЪСТЕЗАНИЕ „ЛЮБОСЛОВИЕ“

Участниците в клуба за извънкласни дейности „Млад PR , фотограф и журналист“ приеха предизвикателството да премерят своите знания и за втора, поредна година се включиха в Първи кръг на националното състезание по БЕЛ, организирано от Сдружение на филолозите „Любословие“. Учениците от 6. и от  12.клас  решаваха тестови задачи ,свързани с четене на текст с разбиране, задачи върху изучения до момента материал. И писаха съчинения-  „Ако бях   мореплавател…“ за 6. клас и есе за „Вярата в нашия живот“.

Пожелаваме им успех, а първата крачка към него е направена- да повярваш в себе си. Снимки тук.

Провеждане на лекционен час в V клас на тема, свързана с вредите от употребата на ПАВ по метода „връстници обучават връстници“. Снимки тук.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!
Във връзка със Заповед №РД-133/05.02.2024г. на Кмета на Община Съединение дните 06.02.2024г. и 07.02.2024 г. са неучебни.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!
Във връзка със Заповед №РД-09-205/26.01.2024г. на Министъра на МОН от 29.01.2024г. до 02.02.2024г. (вкл.) преминаваме в ОРЕС в платформата MS Teams!

 1. Преустановяване на присъствения образователен процес в периода от 29.012024 г. до 02.02.2024 г. включително за учениците във всички училища на територията на област Пловдив и в ЦСОП — Пловдив.
 2.  За горепосочените дни за учениците да се организира обучение от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.
 3. СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ ВТОРИ СРОК УЧЕБНА 2023/2024 ГОДИНА

  5-7 КЛАС8-12 КЛАС

 4. 06.02.2024 г. – БЕЗОПАСНОСТ В ИНТЕРНЕТ!

  Учениците от VIII и IX клас изготвиха флаери и презентации в часовете по ИТ за Международния ден за безопасен интернет. Изгледаха полезни видеа с цел да се повиши информираността им за рисковете в онлайн пространството и начини за справяне с тях. В днешния ден на безопасен интернет е добре да се замислим върху следните съвети, за да  да осигурим своята онлайн безопасност:

  Използваме oбезопасeни мрежи и посещаваме httpS сайтове, за да  пазим личните си данни и устройствата си. Внимаваме с „безплатния“ wi fi.

  Размишляваме, преди да действаме – отделяме малко време, за да помислим как това, което правим и казваме онлайн, може да повлияе на другите. Спри, помисли, кликни!

  Не отваряме съобщения от непознати,  подозрителни сме към съобщения, които не сме очаквали да получим. Не разговаряме с непознати.

  Използваме сложни пароли, за различните сайтове-винаги различни.

   Нека защитим себе си и другите като спазваме добра дигитална хигиена и етика! Снимки, флаери и презентации тук.

ГРАФИК

за провеждане на изпити с ученици, обучавани в самостоятелна форма на обучение през учебна 2023/2024 година (ПЪРВА ИЗПИТНА СЕСИЯ) тук.

27.01.2024 Г. – ИЗЛОЖБА С РИСУНКИ „АЗ ОБИЧАМ БЪЛГАРИЯ“

14.01.2024 г. – МЕСТЕН ОБИЧАЙ „КУДИ 2024“

 

15.01.2024г. – НП „ЗАЕДНО В ИЗКУСТВАТА И В СПОРТА“, Клуб по „Футбол“ с ръководител г-н К.Апостолов

Треньорът показва-

учениците следват примера му

и поредното ловко движение усвояват! Видео от поредната интересна тренировка тук.

Футболната екипировка е изключително важна за всеки футболист, който желае да даде най-доброто от себе си. Участниците в клуб по Футбол, сформиран по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ вече имат нови футболни екипи, брандирани с името на училището. С екипите си те демонстрират принадлежност, но и отговорност. А треньорът им г-н К.Апостолов им пожелава да почувстват и гордост от постигнати резултати и успехи! Снимки тук.
Щастлива Нова 2024 Година!
Здраве за всички да има!
Успех и много сбъднати мечти!
Да бъдем по-добри!
Мир и радост на Земята да цари!
Светли празници, изпълнени с настроение,
споделени със семейството и приятелите!
СУ „Христо Ботев“-град Съединение
Видео тук.
22.12.2023- КОГАТО ПРИМЕРЪТ НИ УЧИ…
Защото уроците са не само в учебниците и в класните стаи!
Специални коледни комплименти учениците от СУ „Христо Ботев“ поднесоха на господин Кръстю Манчев и Демократичен съюз на жените в град Съединение, изказвайки уважение и почит към активната им дейност и принос в живота на града, за примера им и неуморния им дух! Снимки тук.
22.12.2023 -ДОБРОТА И СЪПРИЧАСТНОСТ!
Най-красива е добротата, когато е изпълнена с искреност!
Най-чисто е сърцето, когато дарява и благодари!
В продължение на каузата на Есенния благотворителен базар и следвайки мотото „С любов към родния край… от младото поколение с уважение и подкрепа за възрастни хора!“,
учениците от СУ „Христо Ботев“ подготвиха подаръчни коледни пакети за възрастни хора и лично ги поднесоха.
Срещите бяха много емоционални и въпреки студения петъчен следобед, всички получиха топлина, усмивки и усещане за празник в сърцето! Снимки тук.

23.12.2023 – ПРОЕКТИ ПО ЧОВЕКЪТ И ПРИРОДАТА

Ученици от 5-ти и 6-ти клас на СУ „Христо Ботев“, гр. Съединение изготвиха и представиха проекти на различни теми, свързани с Космоса и Електричеството по дисциплината „Човекът и природата“ с ръководител г-жа Елисавета Каратопраклиева. Усмивки и коледно настроение допълваха прекрасните творения на децата! Снимки тук.

22.12.2023 г. – МУЗИКАЛЕН ПОЗДРАВ ЗА РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

„Ой, Коледо, мой, Коледо, родило се боже чедо“! За здраве и берекет с песен и усмивка изпращаме добрата стара година. Поздрав от музикалните мераклии от 6а и 6б клас и г-жа Петя Арабаджийска! Снимки тук.

22.12.2023 г. -КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО НА 4 КЛАС

22.12.2023  Г- КОЛЕДНИ ЕМОЦИИ И ПРИ НАЙ-МАЛКИТЕ ОТ ПГ Снимки тук.

22.12.2023- НАГРАДИ ОТ ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА

Днес директорът на училището г-жа Спаска Ненчева връчи награди на победителите от Турнира по тенис на маса. Г-жа Н.Иванова и г-н К.Апостолов поздравяват всички участници и им пожелават същия спортен ентусиазъм и през новата година! Снимки тук.

20.12.2023- КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО НА 6 КЛАС

Шестокласниците ни отпразнуваха предстоящите празници с почерпка, танци и много настроение. Учителите им г-жа Цв.Къцова, г-жа Г.Дребчева и г-жа Д.Минчева им пожелават успехи и здраве през новата 2024 година. Снимки тук.

21.12.2023-ДЯДО КОЛЕДА ПРИ НАС!

Днес се състоя коледното тържество на учениците от начален етап на СУ „Христо Ботев“. Децата се насладиха на танци и песни, свързани с дългоочаквания празник. Пристигна и самият Дядо Коледа с прелестната Снежанка, които зарадваха малчуганите с подаръци, придружени с най- добрите пожелания за настъпващата нова година. Снимки тук.

По инициатива на клуб „Млади възрожденци“ при СУ „Христо Ботев“ – град Съединение се проведе състезание „Лъвски скок“, посветено на делото и смелостта на Васил Левски и по повод
150 години от гибелта на Апостола и 151 години от залавянето му в Къкринското ханче.
В спортното мероприятие взеха участие учениците от начален етап. На отличните ученици, постигнали най-добри постижения, бяха връчени грамоти.
Ученикът Марин Бялков от 4 клас беше награден с медал за изключителния му лъвски скок от 2 метра. Снимки тук.

Петокласниците на СУ „Христо Ботев“ се забавляваха на коледното си тържество с много песни,  танци и  подаръци! Учителите им г-жа Н.Иванова, г-жа Ив.Габровска и г-жа В.Балканска им пожелават весела ваканция и много усмивки и през новата година! Снимки тук.

Ето и част от изделията, които учениците от 2.а клас на СУ „Христо Ботев“ – град Съединение, с класни ръководители г-жа Анка Арабаджийска и г-жа Лиляна Попова, изработиха със старание и желание за коледния благотворителен базар.
Пожелаваме светли празници и много щастие занапред – за всяко семейство и за Вас! Нека магията на святата Коледна вечер влезе в дома ви, да го озари, и със здраве, мир и благодат да ви дари! Снимки тук.
Коледното настроение в училище продължава!
Ученици от 6 и 7 клас, заедно с г-жа Марияна Петкова, подготвиха празничен кът с кутия, в която всички могат да адресират и да пуснат коледна картичка, а те ще стигнат до своите получатели в петък. Петокласниците украсиха елхата с помощ от г-жа Велина Балканска, а 10 клас украсиха сградата с коледни снежинки! Коледните картички може да пускате до четвъртък следобяд. Видео тук.

16.12.2023-КОЛЕДНА РАБОТИЛНИЦА

С много топли чувства и старание учениците от 5 и 6 клас на СУ „Христо Ботев“ със своите учители г-жа Велина Балканска и г-жа Десислава Минчева изработиха за Благотворителния базар коледни декорации, сувенири  и вкусни сладкиши.

Добрите сърца сътворяват добри дела! Браво, добри и благородни деца! Снимки тук.

12.12.2023 Г. – ТУРНИР ПО ТЕНИС НА МАСА

Учениците ни обичат да спортуват, тенисът им е любим!

В часовете по ФВС с учителите си – Иванова и Апостолов,

 тънкостите на спорта изучават,

 в междучасията с тенис- отдъхват и се забавляват,

в турнира- своите майсторски умения показват,

а най-добрите побеждават! Снимки тук.

1 декември-Международен ден за борба срещу СПИН

Световният ден за борба със СПИН ежегодно се отбелязва на 1 декември и е посветен на повишаване осведомеността за СПИН-пандемията, причинена от разпространяването на вируса ХИВ.

Учениците от  9 и 10  клас на СУ „Христо Ботев“-град Съединение направиха в Часовете по Информационни технологии   с ръководители г-жа Борислава Енчева и  г-жа Даниела Недялкова флаери с информация за историята на откриване на ХИВ – вируса, превенция и лечение на заболяването. Те самостоятелно подбраха и организираха информацията, която представиха на своите съученици.

30.11.2023 Г. – „УЧЕБНИК ЗА ДОБРОТО ВЪВ ВСЕКИ ОТ НАС“

Учениците от V Б клас създадоха Учебник по доброта, в който разказаха за добри постъпки, нарисуваха доброто през своите очи. Представиха своята страничка от Учебника пред останалите деца и си пожелаха повече добри дела и занапред. Инициативата е в изпълнение на т. 2.2.5 от План на УКС по модул „Връстници обучават връстници”  в рамките на паралелката и е проведена със съдействието на г-жа Даниела Недялкова – член на УКС. Инициативата е свързана и с Деня на розовата фланелка, защото за доброто, толерантността, за усмивките и положителните мигове в училище и в живота трябва да се говори всеки ден, а не само в последната сряда на февруари. Снимки тук.

ЕСЕНЕН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БАЗАР

На 25.11. 2023г. се състоя благотворителен есенен базар в сградата на начален етап на СУ „Христо Ботев“ – гр. Съединение. Със събраните средства в размер на 1317.21лв. ще бъдат подпомогнати възрастни хора в нужда, чрез закупуване на подръчни пакети с продукти от първа необходимост. Организаторите на събитието изказват своята благодарност на всички, които се включиха в инициативата и помогнаха в каузата! Снимки тук.

27.11.2023-ИГРИ ПО СХЕМА „УЧИЛИЩЕН ПЛОД“

За поредна година  СУ „Христо Ботев“ –град Съединение се включва в проекта на Държавен фонд „Земеделие“ и осигурява на учениците от начален етап плод, зеленчук и мляко по Схема „Училищен плод“и схема „Училищно мляко“.

Под формата на игри през месец Ноември учениците разбраха повече за плодовете и зеленчуците като  четоха приказка, оцветяваха картинки, решаваха кръстословици, намираха думички, рисуваха.Снимки тук.

ВЪЛНУВАЩАТА ПОДГОТОВКА ЗА ДНЕШНИЯ ДЕН…

Всяка малка крачка е голям успех, когато е направена с трепет, желание и много труд!

Ученици, родители, учители, баби, лели, дядовци, близки и приятели се включиха в подготовката на днешния „ЕСЕНЕН БАЗАР“. Този вълшебен момент, когато всички сме заедно с обща цел, с кауза една… вълнението е навсякъде около нас! Снимки тук.

22.11.2023 – ПАТРИОТИЗЪМ И РОДОЛЮБИЕ!

СЕДМИЦА, ПОСВЕТEНА НА РОДОЛЮБИЕТО И  ГЕРОИЧНОТО ДЕЛО НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЕРОИ.

Учениците от клуб „Млади възрожденци“  при СУ „Христо Ботев“-град Съединение присъстваха на открит урок по родолюбие.

В заниманията на клуба се запознаха с живота и делото на Продан Тишков – Чардафон.

А днес изказаха своята почит и преклонение пред героя на Съединението, като поставиха цветя на барелефа му. Снимки тук.

21.11.2023 – ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

Учениците от начален етап на СУ „Христо Ботев“-град Съединение посетиха църквата „Свети Атанасий“. Отец Атанас разказа за историята на този ден, който символизира влизането на тригодишната Мария в храма и напомня на родителите за духовните им задължения към децата. Защото семейството е най-доброто училище, което може да даде първите познания за Бога и Православието, за християнските добродетели, на които през вековете се е крепял българският род. Този празник напомня на родителите и учителите, че трябва да възпитават децата в благочестие и вяра, в послушание и чистота на нравите. Снимки тук.

21.11.2023 г. – „Семейството за мен е…“

След посещението в църквата, първокласниците въодушевени и емоционално заредени, изработиха картички и рисунки за празника, с които да отправят поздрав и да подарят на своите родители. Всички пожелаха здраве и късмет, любов и топлина, доброта и светлина за семействата си. Благословено да е всяко семейство и щастлив всеки дом. АМИН! Снимки тук.

21.11.2023 г. – „МНОГОЗНАЙКО“

Снимки тук.

20.11.2023- УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ

На 20 ноември 2023 г. учениците на СУ „Христо Ботев“-град Съединение се пренесоха  в миналото на България, което е окървавено от петвековното турско робство, но и е родило славни велики герои. Наши гости бяха представители на Национален съюз „Единство“-София, Регионални клубове „Българска памет“-Своге, „Памет и бъдеще“-Цалапица; Сдружение „Голямоконарска чета“. Те ни преведоха през годините на падане на родината ни под турско робство, хайдушкото движение, Априлското въстание, Руско-турската освободителна война. Показаха носии и облекла на еничар, башибозук, руски войник, български опълченци, хайдути и четници. С интерес децата разгледаха автентични оръжия, използвани в битките и се потопиха в героичния дух от стари времена.

Специален подарък беше подготвен за училището ни – старовременен учебник по история от 1926 год.

Събитието се организира по инициатива на родител на ученик от 5 А клас, за което благодарим.

Изказваме своята благодарност към всички тези родолюбиви българи, които помнят и предават на поколенията историята на България. Приветстваме идеята инициативите в тази насока да продължат.

Един прекрасен урок по родолюбие, с който децата ще  съхранят своята идентичност и българската памет.

Снимки тук.

ЕСЕНЕН БАЗАР

„B духа на родното и традиционното,

с почит към миналото

и с поглед към бъдещето,

нека бъдем заедно!

С любов към родния край…

от младото поколение с уважение и подкрепа

за възрастни хора в нужда в община Съединение!“

Под това мото ученици, учители и родители  на СУ „Христо Ботев“-град Съединение се обединяват в приготовлението и реализацията на Есенен базар, за да покажат, че родното място се обича и цени, независимо от времето и възрастта, че всички ние  учим децата си на любов и уважение към родното, че можем да даряваме  и да бъдем добри хора!

Заповядайте!

25 НОЕМВРИ 2023г. (събота)

11 часа

В двора на сградата на начален етап

Или както си го знаем всички… горното училище.

16.11.2023 год. – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ТОЛЕРАНТНОСТТА!

С послания за доброта, търпение, разбирателство и приятелство учениците отбелязаха Международния ден на толерантността. Водени от идеята, че толерантността е личен човешки акт иновативните ученици от начален етап изработиха плакати, картички и отправиха своите послания за приятелство, уважение, съпричастност и топлина в отношенията си един към друг. Разбраха, че толерантност не означава да приемаш безрезервно и безкритично, но да оставиш на другите същото право, което изискваш за себе си – да бъдеш приеман за равен човек, да бъдеш изслушан и видян, какъвто си. Четвъртокласниците изгледаха приказката за Цветовете и приятелството и се прегърнаха в своя кръг на доброта и толерантност. Петокласниците рисуваха своите послания в Paint. Деветокласниците изгледаха Урок по толерантност, дискутираха колко от  Правилата на толерантността те самите спазват, дадоха примери за постъпки на толерантност.

Инициативите са в изпълнение на Плана на УКС, осъществени със съдействието на г-жа Даниела Недялкова и г-жа Цветелина Трайкова -членове на УКС.

Снимки тук.

КЛУБ „МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ“

На 15.11.2023 година се състоя Общо събрание на ученици от 2 и 4 клас на СУ “Христо Ботев“-град Съединение, на което се обсъди Статута на клуб “Млади възрожденци“ и всеки ученик изрази личната си мотивация за членството си. Ръководител на клуба е г-жа Цветелина Трайкова.

Господин Кръстю Манчев – председател на Общински комитет „Васил Левски“, запозна учениците с целите и задачите на клуба. Също така пожела успех.

Младите възрожденци положиха тържествена клетва.

Пожелаваме родолюбивата дейност на младите възрожденци да бъде интересна и изпълнена с инициативи!

13.11.2023 – СВЕТОВЕН ДЕН НА ДОБРОТАТА

На добротата ѝ е нужно само чисто сърце! Подари ми капка добрина, а аз ще ти направя океан от добрини! Колко сила се иска, за да бъдеш добър?

Днес учениците на СУ „Христо Ботев“ отбелязаха Световния ден на добротата. Третокласниците направиха червени сърца, символизиращи силата на добротата. Четвъртокласниците направиха кутия на добрите думи, съставяха положителни мисли, които да стимулират доброто в действията и думите ни. Петокласниците изразиха символиката на добротата като рисуваха в Paint. Осмокласниците създадоха презентации в облачната среда на OneDrive.

Да бъдем добри! Да протегнем приятелска ръка- да подарим на ближния усмивка и радост!

Инициативите са осъществени със съдействието на г-жа Даниела Недялкова и г-жа Цветелина Трайкова -членове на УКС.

10.11.2023 г. – ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ

На 10.11.2023г. в сградата на СУ „Христо Ботев“ гр. Съединение беше отбелязан  Европейският ден на здравословното хранене и готвене. С цел изграждане на здравословни хранителни навици от ранна детска възраст и насърчаване на децата да се радват на здравословно хранене и физически упражнения и спорт. Учениците изслушаха лекция за здравословното хранене, а след това изтеглиха здравни послания, които да ги накарат да се замислят за хранителните си навици. Инициативата е на Комисията по ПАВ.

10.11.2023-САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА С РИСУНКИТЕ НА ВЕЛИЯНА И ДЕНИСЛАВ

Светлината идва с чистата детска душа и красиво стъпва по пътя на творчеството и таланта! Учениците Велияна Азова и Денислав Стоянов от 5 Б клас на СУ „Христо Ботев“-град Съединение, благодарение на госпожата Таня Балканска и с любезното съдействие на Детски отдел  при Народна библиотека „Иван Вазов“ град Пловдив представят своята първа самостоятелна изложба с рисунки. Поздравления, млади таланти!  Пожелаваме ви още много успешни реализации на вашето въображение! Рисувайте и ни радвайте с прекрасните си творби!

„БОБЪР 2023“

И тази година ученици от СУ „Христо Ботев“-град Съединение взеха участие в международното състезание по информатика и компютърна грамотност „Бобър 2023“. В България състезанието се организира от Съюза на математиците в България (СМБ) и Института по математика и информатика при БАН (ИМИ – БАН). На 5 ноември учениците имаха 30 минути, за да се справят с логическите задачи. За участието си те получиха сертификати.

Ние ги поздравяваме за ентусиазма и желанието да се справят с това нелеко предизвикателство!

ЕСЕННА ИЗЛОЖБА С РИСУНКИ

Пъстри багри, много настроение, различни техники и собствен творчески поглед откриваме в рисунките на учениците  от 1 до 9 клас, които са аранжирани в нова изложба в централната сграда на училището. Браво!

01.11.2023-ПОКЛОН, БУДИТЕЛИ НАРОДНИ!

Учениците от 4 клас  на СУ „Христо Ботев“ и техният класен ръководител в продължение на две седмици работиха активно в духа на 1 ноември. Те писаха писма до своите учители, разучаваха и пяха част от вечните български песни, подготвиха материали и направиха ръчно изработена своя книга посветена на народните будители.  Събитията и инициативите четвъртокласниците приключиха с научаването на стихотворението „Обет пред България“ и представянето на презентация, която е посветена на големите дела и великите българи прославили България. В нея нашите ученици гордо заявяват:

„Заветът и делото на будителите остават живи за нас, техните наследници, за да запазим красотата и силата на българския дух.

Нека се гордеем, че сме българи и да покажем, че и ние сме дали много на света!“

В Час на класа беше проведено информационно радио предаване в централната сграда с литературно-музикална програма, подготвена от учениците от 6 клас. Табла на благодарност и поклон към народните будители подготвиха учениците от гимназиален етап.

Учители се включиха в поклонението пред паметника на Недялка Шилева и поднесоха цветя в знак на почит.

1 ноември -ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ!
Да помним и почитаме дейността на народните будители, съхранили през вековете духа на българския народ!
Урок по родолюбие-съвместна инициатива на учениците от ГЦДО 5-6 клас и НЧ “Съединение 1875”.На 26.10.2023 г. с учениците от 5 и 6 кл. на СУ „Христо Ботев“с ръководители г-жа Балканска и г-жа Минчева, бе проведен урок по повод предстоящия празник 1 ноември-Ден на народните будители.Учениците слушаха с интерес изнесената им беседа и показаха завидни знания в последвалите отборни образователни игри.

28.10.2023- „ПАТРИОТИЧНА ЕКСКУРЗИЯ В ГРАДОВЕТЕ НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ“

В подножието на Балкана, обагрени в есенни цветове и носещи духа на родното, градовете Сопот и Карлово заплениха учениците от втори, трети и четвърти клас  на СУ „Христо Ботев“-град Съединение.Те с трепет се потопиха в тайнствата на техните красоти и с вълнение опознаха живота и делото на великите Вазов и Левски.

Един незабравим ден, изпълнен с веселие, танци, знание и преклонение.

В навечерието на 1 ноември нека си спомним онзи будител, онзи учител, онзи човек, който е озарил живота ни и ни е дал светлината и знанието.

27.10.2023- „ВЕЧНА СЛАВА, ВАМ БУДИТЕЛИ НАРОДНИ“

Много усмивки и страхотни преживявания донесе есенният спортен  празник в  СУ „Христо Ботев“-град Съединение. Обединени от мотото на празника “ВЕЧНА СЛАВА, ВАМ БУДИТЕЛИ НАРОДНИ”децата спортуваха, състезаваха се, забавляваха се и побеждаваха! Учениците от 6 А клас изненадаха своите учители със собственоръчно изработени значки- „Учител-вдъхновител и будител“, които им закичиха с пожелание за здраве и още много творческо вдъхновение. В игрите тематично учениците трябваше да подреждат пъзели с ликовете на народните будители. Всяка щафета бе придружена от бурните  напътствия на ученици и  учители с възгласите “Давай, давай, по-бързо!”.  Многобройната  публика подкрепяше своите  фаворити, а най-оспорвана беше играта „Дърпане на въже“.  Много енергия, ентусиазъм и спортен дух бяха проявени в спортните игри.  Всички получиха награди и накрая си тръгнаха, заредени с позитивни  емоции и чудесно настроение.

25.10.2023 г. -“В МРЕЖАТА – МОГЪЩИ ИЛИ БЕЗПОМОЩНИ?“

На 25.10.2023г. Габриела Ангелова и Злата Славова от IX клас представиха пред съучениците си  информационно-образователен материал на тема „В мрежата – могъщи или безпомощни?“. Инициативата е в изпълнение на т.2.2.5 от План на УКС : работа по модул „Връстници обучават връстници”  в рамките на паралелката по отношение на кибертормоз. Акценти в материала, който учениците бяха подготвили, са: Особености на виртуалния свят, които могат да поставят децата в опасност от трафик; препоръки за безопасно създаване на профил и общуване в Интернет; Интернет е свят без родители – няма граници, няма правила, няма забрани – затова е толкова примамлив и опасен; отличителни черти на потенциалния виртуален злосторник; Какво е престъпление и злоупотреба с деца в Интернет и как може да се случи. Мероприятието се проведе със съдействието на г-жа Даниела Недялкова.

25.10.2023 г. – ТРЕНИРОВЪЧНО ЗАНЯТИЕ „ЕВАКУАЦИЯ ПРИ ПОЖАР“

На 25.10.2023 г. в СУ “Христо Ботев“ се проведе тренировъчно занятие-учебна евакуация при пожар. Евакуацията се организира и ръководи от ръководството на училището и включва теоретична и практическа част. В час на класа класните ръководители разясниха какви са  противопожарните мерки в учебните заведения и как да постъпят децата при пожар в училището. Учителите контролираха и коригираха действията на учениците за точно изпълнение на практическата част от занятието, което се извърши съгласно евакуационния план на училището. Евакуацията се извърши организирано, без паника през коридорите и изходите извън сградата, а сборен пункт беше спортната площадка/алея в двора на училището.

УРОЦИ С ПОМОЩТА НА РЕСУРСИ, НАСОЧЕНИ СПЕЦИАЛНО КЪМ ТОРМОЗА

На 19 октомври 2023г. г-жа Даниела Недялкова – член на УКС, посвети малка част от часовете по КМИТ на темата за тормоза. В проведената анкета- въпросник на УКС в началото на учебната година доста ученици от  VI  а и VI б клас са посочили, че желаят Уроци с помощта на ресурси, насочени специално към тормоза, например видеоклипове, презентации. Инициативата е  предприета мярка за превенция на тормоза и отправена препоръка от УКС. В месеца на киберсигурността темата за кибертормоза, който често се пренася и в реалния свят е важна част и от основните правила, които всеки ден трябва да намираме време, за да ги припомняме на учениците. Шестокласниците с интерес изгледаха подготвените видеа и извлякоха няколко ценни за тях съвети. Дадоха примери, които са срещнали в ежедневието.

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА ЗА ВСИЧКИ КЛАСОВЕ

Уважаеми родители,
На 25 октомври 2023г. (сряда) от 17.30 часа
ще се състои РОДИТЕЛСКА СРЕЩА
по класове в класните стаи.
ЗАПОВЯДАЙТЕ!

МЕСЕЦ ОКТОМВРИ -МЕСЕЦ НА КИБЕРСИГУРНОСТТА

На 12.10.2023г. Даниела Недялкова взе участие в обучение на тема „КИБЕРСИГУРНОСТ И БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ“ по Национална програма „Квалификация на педагогическите специалисти“ 2023 Модул 1. „Подкрепа на новоназначени учители и директори и продължаваща квалификация за повишаване на компетентностите на учители, директори и други педагогически специалисти“.

Обучението беше водено от ас. Ясен Танев, преподавател в  ПУ „Паисий Хилендарски“ и в УниБИТ; експерт по киберсигурност, информационен анализатор; председател на БАРБС-Българска асоциация за развитие на софтуер (член на БСК); директор на Zucchetti Bulgaria; основател на дигитално читалище по киберсигурност-Safer.bg

Основни акценти в обучението:

1.Цифрова хигиена-базов курс

2.Какво е киберсигурност-дефиниции

3.Какво е киберпространството?

4.Елементи на киберсигурността

5.Видове заплахи-дефиниции, примери.

6.Защита на служителите, информационната система и мрежата-принципи, основни правила и съвети

7.Практически задачи, свързани с изкуствения интелект и киберсигурността

8.Практическа работа в ChatGBT, https://firefly.adobe.com/,

Полезните материали (видеа и презентации), които лекторът предостави са прекрасно нагледно средство за обучение на учениците ни за това какви опасности дебнат в интернет и как да се защитим. В часовете по ИТ в месец Октомври – месецът на киберсигурността, осмокласниците вече се запознаха с тях. Образованието е основният инструмент за ограмотяване на обществото за по-висока дигитална грамотност в цифровия свят, в който живеем.

Линк към полезни видеа и уроци в дигиталното читалище Safer.bg  тук.

11.10.2023 Г. – ЧЕСТИТО ПЕНСИОНИРАНЕ НА Г-ЖА РОСИЦА ЕТОВА!

Г-жа Росица Етова приключи своята педагогическа работа като учител по физика и математика в СУ „Христо Ботев“-град Съединение.

През всичките тези години показа висока отговорност, лично ангажиране, добросъвестност и всеотдайност! Даде толкова много от себе си на своите възпитаници, че частица от нея винаги ще бъде в тях.

Пожелаваме ѝ крепко здраве, дълголетие, жизнена енергия и ентусиазъм, за да бъде животът ѝ все така осмислен и изпълнен със съдържание, заобиколена от любовта на семейство, внуци и приятели!

 

02.10.2023-СТАРТ НА ЗАНИМАНИЯТА ПО ФУТБОЛ

НП „ЗАЕДНО В ИЗКУСТВАТА И СПОРТА“

С много вдъхновение и ентусиазъм стартират заниманията на клуба по Футбол в СУ „Христо Ботев“-град Съединение. Групата млади футболисти (5-7 клас) се учат на дисциплина в спорта, спазвайки зададените упражнения и указания на треньора си г-н Костадин Апостолов. С тренировки и постоянство ще се изгради основата на спорта у децата, координация и физическа активност, които са здраве и най-вече забавление!

26.09.2023- ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ

Европейският ден на езиците е честване на европейските езици, което се провежда на 26 септември всяка година от 2002 г. насам. След успешна Европейска година на езиците през 2001 г., Съветът на Европа създаде Европейския ден на езиците като ежегодно честване, за да насърчи изучаването на езици в Европа.

В СУ „Христо Ботев“ беше направен кът с постери и брошури. Под ръководството на г-жа Марияна Петкова и г-жа Цветанка Къцова, ученици от нашето училище се включиха в решаването на викторина по темата в сайта www.edl-bulgaria.eu, като научиха много интересни факти и нова информация за езиците в Европа.

С цел популяризиране на изучаването на чужди езици, ученици с помощта на техните преподаватели г-жа Цветелина Трайкова, г-жа Марияна Петкова, г-жа Таня Балканска, г-жа Лиляна Попова и г-н Николай Югов, преведоха стихотворения от стихосбирките „Онази глътка въздух“ на Цветелина Трайкова и „Реката“ на Таня Балканска на различни езици. Заснехме ги и се получи едно чудесно видео, което споделяме с вас!

Благодарим на всички, които взеха участие!Приятно гледане!

16 – 22 Септември – Дни за безопасността на пътя!

@roadpol_eu #zeromeanslife

За осма поредна година Европейската мрежа на службите на Пътна Полиция ROADPOL , организира „Ден без загинали на пътя“ в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16-22 Септември с мотото : „Остани жив ! Пази живота !“.

 Ние от СУ „Христо Ботев“-град Съединение подкрепяме инициативата, за да може с общи усилия да постигнем поне един ден без жертви по пътищата.

В подкрепа на кампанията ученици от нашето училище, с помощта на г-жа Марияна Петкова и г-жа Цветелина Трайкова – представители на  УКБДП, изработиха информационни брошури с основни правила за движението по пътищата. В двете сгради на училището бяха обособени кътове, свързани с инициативата. В знак на съпричастност всички служители на нашето училище носеха символа на кампанията във вид на значка.

 На днешния ден, наши ученици се включиха като участници в движението, раздаваха листовки на гражданите на град Съединение и припомниха на своите съученици и учители правата и задълженията ни по пътя, като пешеходци и водачи на МПС-та.

 Нека бъдем по- толерантни един към друг,  по-отговорни на пътя, да пазим нашия живот и да създаваме по – сигурно бъдеще за нашите деца!

„ОСТАНИ ЖИВ! ПАЗИ ЖИВОТА!“

СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ ПЪРВИ СРОК УЧЕБНА 2023/2024 ГОДИНА

5 – 7 КЛАС, 8-12 КЛАС

СПИСЪК НА НЕОБХОДИМИТЕ УЧЕБНИ ПОМАГАЛА ЗА УЧЕНИЦИТЕ

ОТ 5 КЛАС 2023/2024 УЧЕБНА ГОДИНА тук.

7 КЛАС 2023/2024 ГОДИНА тук

Ученици на СУ „Христо Ботев“-град Съединение,

напомняме ви да преминете профилактичен преглед при личния лекар преди началото на учебната година. За учениците  с лични лекари от град Съединение бележките ще бъдат взети по служебен път, останалите-да ги представят на класния ръководител или на медицинската сестра Таня Дългърска.

20.09.2023 Г. -ИЗЛОЖБА С РИСУНКИ НА СТОЯН ГЪРБЕШКОВ

Посрещаме пъстроцветната есен с пъстрите  рисунки на Стоян Гърбешков от IX клас, които са подредени в изложба в централната сграда.Браво! 

 

15.09.2023 Г. -ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ

НА НОВАТА УЧЕБНА 2023/2024 ГОДИНА!

Тържественото откриване на учебната 2023/2024 година ще се състои на 15.09.2023г. /петък/ от 9.30 часа в Централната сграда на ул. „Баба Исака Скачкова” №3. За пътуващите ученици-автобусите ще тръгнат от населените места в 8.30 часа.

Заповядайте на празника!

14.09.2023 г. – „ЕКО КЪТ ЗА УРОЦИ И ЗАБАВЛЕНИЕ НА ОТКРИТО“

СУ „Христо Ботев“ – град Съединение участва отново в НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ  „ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2023 год.“ на тема : „ОБИЧАМ ПРИРОДАТА – И АЗ УЧАСТВАМ“ с  ЕКОЛОГИЧНО ПОЗНАВАТЕЛЕН ПРОЕКТ: „ЕКО КЪТ ЗА УРОЦИ И ЗАБАВЛЕНИЕ НА ОТКРИТО” в сградата на начален етап. Кампанията се организира за поредна година от МИНИСТЕРСТВО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ  И ПРЕДПРИЯТИЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА.

Основната идея е да се съчетаят в едно красотата и хармонията на природата с училищното пространство, където учениците прекарват свободното си време.

Основни  цели на проекта са изграждане на еко-кът, включващ растения от различни видове; озеленяване на зоната за отдих и обучение на открито, в която се включват пейки, кошчета за боклук, хранилки и къщички за птици.

С реализирането на проекта, съчетавайки  многообразието и красотата на растителния свят с екстериора на училищното пространство, целим приобщаване на учениците към природната среда; тяхното екологично възпитание и положително отношение към природата; създаване на трайни навици за поддържане и грижа на училищния двор; изграждане на навици за разделно събиране на отпадъци.

За СУ „Христо Ботев“ – гр. Съединение това е втори спечелен проект по  НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ  „ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА“ на тема : „ОБИЧАМ ПРИРОДАТА – И АЗ УЧАСТВАМ“, финансиран от МОСВ и ПУДООС, който беше изготвен и успешно реализиран със съдействието на г-жа Борислава Енчева – учител и родител. Изказваме благодарност и на г-н Стоица Дългърски за оказаното съдействие при сглобяване и монтиране на всички съоръжения.

Нека пазим природата чиста: днес, утре и всеки ден!

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА V КЛАС

Уважаеми родители, новата учебна година наближава. На 11 септември 2023г. (понеделник) от 17.30 часа в Централната сграда на СУ „Христо Ботев“-град Съединение ще се състои РОДИТЕЛСКА СРЕЩА с родителите на бъдещите ни петокласници. ЗАПОВЯДАЙТЕ!