Новини

УЧЕБНА 2023/2024 ГОДИНА

02.10.2023-СТАРТ НА ЗАНИМАНИЯТА ПО ФУТБОЛ

НП „ЗАЕДНО В ИЗКУСТВАТА И СПОРТА“

С много вдъхновение и ентусиазъм стартират заниманията на клуба по Футбол в СУ „Христо Ботев“-град Съединение. Групата млади футболисти (5-7 клас) се учат на дисциплина в спорта, спазвайки зададените упражнения и указания на треньора си г-н Костадин Апостолов. С тренировки и постоянство ще се изгради основата на спорта у децата, координация и физическа активност, които са здраве и най-вече забавление!

26.09.2023- ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА ЕЗИЦИТЕ

Европейският ден на езиците е честване на европейските езици, което се провежда на 26 септември всяка година от 2002 г. насам. След успешна Европейска година на езиците през 2001 г., Съветът на Европа създаде Европейския ден на езиците като ежегодно честване, за да насърчи изучаването на езици в Европа.

В СУ „Христо Ботев“ беше направен кът с постери и брошури. Под ръководството на г-жа Марияна Петкова и г-жа Цветанка Къцова, ученици от нашето училище се включиха в решаването на викторина по темата в сайта www.edl-bulgaria.eu, като научиха много интересни факти и нова информация за езиците в Европа.

С цел популяризиране на изучаването на чужди езици, ученици с помощта на техните преподаватели г-жа Цветелина Трайкова, г-жа Марияна Петкова, г-жа Таня Балканска, г-жа Лиляна Попова и г-н Николай Югов, преведоха стихотворения от стихосбирките „Онази глътка въздух“ на Цветелина Трайкова и „Реката“ на Таня Балканска на различни езици. Заснехме ги и се получи едно чудесно видео, което споделяме с вас!

Благодарим на всички, които взеха участие!Приятно гледане!

16 – 22 Септември – Дни за безопасността на пътя!

@roadpol_eu #zeromeanslife

За осма поредна година Европейската мрежа на службите на Пътна Полиция ROADPOL , организира „Ден без загинали на пътя“ в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16-22 Септември с мотото : „Остани жив ! Пази живота !“.

 Ние от СУ „Христо Ботев“-град Съединение подкрепяме инициативата, за да може с общи усилия да постигнем поне един ден без жертви по пътищата.

В подкрепа на кампанията ученици от нашето училище, с помощта на г-жа Марияна Петкова и г-жа Цветелина Трайкова – представители на  УКБДП, изработиха информационни брошури с основни правила за движението по пътищата. В двете сгради на училището бяха обособени кътове, свързани с инициативата. В знак на съпричастност всички служители на нашето училище носеха символа на кампанията във вид на значка.

 На днешния ден, наши ученици се включиха като участници в движението, раздаваха листовки на гражданите на град Съединение и припомниха на своите съученици и учители правата и задълженията ни по пътя, като пешеходци и водачи на МПС-та.

 Нека бъдем по- толерантни един към друг,  по-отговорни на пътя, да пазим нашия живот и да създаваме по – сигурно бъдеще за нашите деца!

„ОСТАНИ ЖИВ! ПАЗИ ЖИВОТА!“

СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ ПЪРВИ СРОК УЧЕБНА 2023/2024 ГОДИНА

5 – 7 КЛАС, 8-12 КЛАС

СПИСЪК НА НЕОБХОДИМИТЕ УЧЕБНИ ПОМАГАЛА ЗА УЧЕНИЦИТЕ

ОТ 5 КЛАС 2023/2024 УЧЕБНА ГОДИНА тук.

7 КЛАС 2023/2024 ГОДИНА тук

Ученици на СУ „Христо Ботев“-град Съединение,

напомняме ви да преминете профилактичен преглед при личния лекар преди началото на учебната година. За учениците  с лични лекари от град Съединение бележките ще бъдат взети по служебен път, останалите-да ги представят на класния ръководител или на медицинската сестра Таня Дългърска.

20.09.2023 Г. -ИЗЛОЖБА С РИСУНКИ НА СТОЯН ГЪРБЕШКОВ

Посрещаме пъстроцветната есен с пъстрите  рисунки на Стоян Гърбешков от IX клас, които са подредени в изложба в централната сграда.Браво! 

 

15.09.2023 Г. -ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ

НА НОВАТА УЧЕБНА 2023/2024 ГОДИНА!

Тържественото откриване на учебната 2023/2024 година ще се състои на 15.09.2023г. /петък/ от 9.30 часа в Централната сграда на ул. „Баба Исака Скачкова” №3. За пътуващите ученици-автобусите ще тръгнат от населените места в 8.30 часа.

Заповядайте на празника!

14.09.2023 г. – „ЕКО КЪТ ЗА УРОЦИ И ЗАБАВЛЕНИЕ НА ОТКРИТО“

СУ „Христо Ботев“ – град Съединение участва отново в НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ  „ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2023 год.“ на тема : „ОБИЧАМ ПРИРОДАТА – И АЗ УЧАСТВАМ“ с  ЕКОЛОГИЧНО ПОЗНАВАТЕЛЕН ПРОЕКТ: „ЕКО КЪТ ЗА УРОЦИ И ЗАБАВЛЕНИЕ НА ОТКРИТО” в сградата на начален етап. Кампанията се организира за поредна година от МИНИСТЕРСТВО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ  И ПРЕДПРИЯТИЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА.

Основната идея е да се съчетаят в едно красотата и хармонията на природата с училищното пространство, където учениците прекарват свободното си време.

Основни  цели на проекта са изграждане на еко-кът, включващ растения от различни видове; озеленяване на зоната за отдих и обучение на открито, в която се включват пейки, кошчета за боклук, хранилки и къщички за птици.

С реализирането на проекта, съчетавайки  многообразието и красотата на растителния свят с екстериора на училищното пространство, целим приобщаване на учениците към природната среда; тяхното екологично възпитание и положително отношение към природата; създаване на трайни навици за поддържане и грижа на училищния двор; изграждане на навици за разделно събиране на отпадъци.

За СУ „Христо Ботев“ – гр. Съединение това е втори спечелен проект по  НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ  „ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА“ на тема : „ОБИЧАМ ПРИРОДАТА – И АЗ УЧАСТВАМ“, финансиран от МОСВ и ПУДООС, който беше изготвен и успешно реализиран със съдействието на г-жа Борислава Енчева – учител и родител. Изказваме благодарност и на г-н Стоица Дългърски за оказаното съдействие при сглобяване и монтиране на всички съоръжения.

Нека пазим природата чиста: днес, утре и всеки ден!

РОДИТЕЛСКА СРЕЩА V КЛАС

Уважаеми родители, новата учебна година наближава. На 11 септември 2023г. (понеделник) от 17.30 часа в Централната сграда на СУ „Христо Ботев“-град Съединение ще се състои РОДИТЕЛСКА СРЕЩА с родителите на бъдещите ни петокласници. ЗАПОВЯДАЙТЕ!