Новини

ЕЛЕКТРОНЕН ДНЕВНИК НА СУ „ХРИСТО БОТЕВ“ В SHKOLO.BG

СЕДМИЧНО РАЗПИСАНИЕ ЗА 1 СРОК НА УЧЕБНАТА 2021/2022 ГОДИНА

1-4 КЛАС, 5-7 КЛАС, 8-12 КЛАС

УЧЕБНИ ПОМАГАЛА ЗА 2021/2022 ГОДИНА

5 КЛАС, 6 КЛАС, 7 КЛАС 

ДНИ НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЪТЯ – 2021 Г.-

 „ЛЕСНО Е ДА СПАСИШ ЖИВОТ! ПРОСТО СПАЗВАЙ ПРАВИЛАТА!“

21 СЕПТЕМВРИ – ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ

В периода от 16 до 22 септември 2021 г. се провежда кампания за намаляване до нула на загиналите при пътнотранспортни произшествия поне за един ден. Това се случва в рамките на Дните на безопасността на Европейската мрежа на службите на пътна полиция (ROADPOL), чиято цел е да се инициират превантивни събития за намаляване на травматизма по пътищата. Второто издание на Дните на безопасността на ROADPOL тази година поставя фокус върху 21 септември, обявен за ден без загинали при пътни инциденти през 2021 г. Посланието на Дните е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“

Тази година и СУ „Христо Ботев”- гр. Съединение взе участие в кампанията. Членовете на комисията по БДП изготвиха флаери с информация за правилата за движение по пътищата и кът с информация за кампанията. Най-малките ученици нагледно се запознаха и си припомниха пътните знаци и правилата за безопасност при движение по улиците. Всички ученици от 5 до 12 клас си припомниха основните правила за безопасност и с радост се включиха в инициативата, а учителите и колективът на нашето училище показа съпричастност, като всеки носеше значка с логото на кампанията.

Безопасността при движението по пътищата и опазването на здравето и живота на децата и учениците са споделена отговорност и грижа на цялото общество.

Нека бъдем отговорни и с личния си пример изискваме безопасно шофиране и движение по пътищата, като спазваме правилата!

Допълнителна информация за кампанията може да бъде намерена на официалната страница на ROADPOL на адрес: https://www.roadpolsafetydays.eu/ , както и на интернет страницата на пътна полиция https://www.mvr.bg/opp, където е създадена специална рубрика „ROADPOL SAFETY DAYS“.

15.09.2021-ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН!

ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА УЧЕБНА 2021/2022 ГОДИНА

Тържественото откриване на учебната 2021/2022 година ще се състои на 15.09.2021г. /сряда/

от 10.00 часа за децата от 4-та група и  учениците от 1- 4 клас в сградата на начален етап на ул. „Васил Левски“ №3 и

от 10.30 часа за учениците от 5-12 клас в централната сграда на ул. „Баба Исака Скачкова” №3.

За пътуващите ученици автобусите ще тръгнат от населените места, както следва:

8.45 часа от с.Царимир, с.Церетелево, с.Неделево, с.Любен, с.Правище

9.00 часа от с.Малък Чардак, с.Голям Чардак

9.00 часа от с.Драгомир, с.Найден Герово

Всички ученици задължително да бъдат с маски!

Заповядайте на празника!

ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ ЗА УЧЕНИЦИ В 1 И 8 КЛАС

Уважаеми родители на деца записани в първи и осми клас в държавно или общинско училище, предоставяме Ви информация за отпускане на еднократна помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната 2021/2022 година. Средствата се отпускат независимо от доходите при условие, че децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството.

ПРИЕМ 2021/2022 ГОДИНА