Конкурси и състезания


КОНКУРСИ

Ученици на СОУ „Христо Ботев“-гр.Съединение, Предлагаме на вашето внимание пет конкурса в различни категории- информационни технологии, литература, изобразително изкуство. Запознайте се с тях и при желание може да участвате, информирайки преподавателя си по съответния предмет. Успех!


ТУРНИР ПО „ТЕНИС НА МАСА“

На  8 декември 2014г. стартира Турнир по „Тенис на маса“ за учениците от V до XII клас на СОУ „Христо Ботев“-гр. Съединение. Инициативата е запланувана в  годишния спортен календар на училището за месец декември и се организира от преподавателите по Физическо възпитание и спорт г-жа Иванова и г-н Апостолов. Мероприятието  се радва на голям интерес от страна на учениците и се превръща в традиция за училището ни.  Специален гост и почетен състезател е отец Атанас от църквата „Свети Атанасий“-гр. Съединение. Той игра срещу победителя при момчетата – Марин Димов от XII клас и в отбор срещу г-н Апостолов и Иван Янков от X клас.  В първия ден от турнира спортните си умения в индивидуални двубои и по двойки показаха учениците от IX-XII клас. В следващите дни предстоят сблъсъците между учениците от V до VIII клас.

Поздравления за победителите и успех на утрешните участници!

УСПЕХ ЗА РИСУНКА НА УЧЕНИК ОТ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ

По инициатива на г-жа Таня Балканска, преподавател по Изобразително изкуство, ученици от СОУ „Христо Ботев“-гр.Съединение участваха в „Световен конкурс за детска рисунка- Банско 2014“, организиран от Фондация „Малък Зограф“ с рисунка на свободна тема. Ученикът от VIа клас Иван Дулев спечели престижна грамота за отлично представяне и участие в албума на отличените творби. В международния конкурс се състезаваха 7431 участници от 44 държави от 4 континента. СОУ „Христо Ботев“ се гордее с изявата на своя ученик Иван Дулев, с която той достойно прославя името на България и на училището ни! Браво!

На вниманието на всички приятели на математиката и информатиката VI, VII, VIII и IX клас на СОУ  „Христо Ботев“-гр.Съединение!
„Бобър“ е международно състезание по информатика и компютърна грамотност.
Организатори: Съюз на Математиците в България и Институт по Математика и Информатика-БАН, със съдействието на „Изворна вода Бачково”, продукт на „НОВА ТРЕЙД“ ЕООД.
Тази година състезанието Бобър – България ще се
проведе on-line на 9 ноември 2014 г. /неделя/ от 10:00 до 14:30 часа.
Състезанието има две възрастови групи: 6-7 клас и 8-9 клас. За 30 минути участниците трябва да отговорят на 18 въпроса.
Състезателите, класирани на призовите места, ще получат награди /годишни стипендии/.
За информация и записване се обърнете към преподавателите по ИТ.
Подробности за Бобър-България и за миналогодишните издания на състезанието вижте на адрес: http://www.math.bas.bg/bbr/

Bobar 2014


ПООЩРИТЕЛНА НАГРАДА ЗА ПРЕЗЕНТАЦИЯ В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „КОСМИЧЕСКИТЕ МЕЧТИ НА БЪЛГАРИЯ“

За поредна година ученици от СОУ „Христо Ботев“-гр. Съединение взеха участие  в националния конкурс, организиран от Младежки център в град Хасково. Тази година конкурсът беше посветен на 35 години от полета на Георги Иванов на 10 април 1979г. и беше под мотото „Космическите мечти на България“. В надпреварата за мултимедиен проект, поощрителна награда в своята възрастова група IX-XII клас за презентация спечелиха  Мария Ангелова, Монира Акил и Янка Попова от IX клас. Презентацията може да изтеглите от тук.

Поздравления, момичета!

Konkurs za prezentaciaВ конкурса за мултимедиен проект участие взеха:

Атанас Камарски от VII б клас -вижте презентацията му тук

и Мария Ангелова, Монира Акил и Янка Попова от IX клас – вижте презентацията им тук.


III МЯСТО В IV НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РЕВОЛЮЦИОННО СЛОВО- „ОБОРИЩЕ-ФАКЕЛ НА СВОБОДАТА“

На 5 април 2014г. ученици от VI клас на СОУ „Христо Ботев“-гр.Съединение, участници в  театрална група „Детство мое“ с ръководител г-жа Ваня Ликова, спечелиха III място в IV Национален конкурс за революционно слово „Оборище-факел на свободата.

Поздравления за блестящия рецитал и постигнатия успех!


МКБППМН към Община Съединение и

СОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – град Съединение организираха

 КОНКУРС за рисунка, посветен на СЕДМИЦАТА НА ФРАНКОФОНИЯТА 17-23 март 2014г.

Победители в първа възрастова група – Галина Карагьозова, Кристиян Дългърски, Петя Николова

Победители във втора възрастова група- Диляна Мутавчийска, Валентин Йончев, Каролина Недялкова

Победители в трета възрастова група- Димитрия Панова, Кръстьо Манчев и Симеон Търпанлийски, Алисия ГърбеваМКБППМН към Община Съединение и 

СОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – град Съединение организираха

Конкурс за презентация на тема

ДОБРИТЕ СА НА МОДА!

Учениците споделиха по оригинален начин своето виждане за ценностната система на днешните ученици, за превеса на доброто или агресивното, за проявите на толерантност или тормоз в училище.

Победители в първа възрастова група – Георги Чергаров, Атанас Камарски и Вилиана Йовчева.

Победители във втора възрастова група- Стоянка Кунтова, Миглена Михайлова и Александър Шепелявий.

Ето презентациите: – Йордан СкачковАтанас КамарскиСтела Дребчева, Николета ТрахноваВилиана ЙовчеваГеорги ЧергаровАлександър ШепелявийДимитрия ПановаЛазарина ПановаМиглена МихайловаСтоянка КунтоваБорис Бойчев

2012/2013 учебна година

„Лъвски скок“

„Лъвски скок“ е инициатива на Общински комитет „Васил Левски“, която за поредна година се проведе  в СОУ „Христо Ботев“- град Съединение. Тази година тя е посветена на 176 години от рождението на Апостола.  В часовете по Физическо възпитание и спорт с преподаватели г-жа Николинка Иванова и г-н Костадин Апостолов бяха излъчени първенците- 3 момичета и 3 момчета, които направиха „лъвски скок“. Това са  Гергана Маринчешка от V б, Янко Демиров от VIб, Йото Демиров  и Гергана Цветкова от VIII клас,  Атанас Аврамашки от  X клас  и Миглена Михайлова от  XI клас. Поздравяваме учениците за високите резултати и пожелаваме занапред още постижения, награди и призвания!


II място в Областно състезание на ученическите екипи по Първа помощ в град Пловдив

На 19 май 2013г. учениците на СОУ „Христо Ботев“- град Съединение завоюваха второ място в Областно състезание по БЧК. Поздравления за учениците Гергана Рошлева, Мария Енчева, Кръстьо Манчев и Райко Алов, както и за техния ръководител г-жа Н. Иванова!


На 8 май 2013г. ученици от VII „a“ и VIII клас на СОУ „Христо Ботев“- град Съединение взеха участие в областния кръг на състезанието „Народните будители и аз“, организирано от Ротари клуб – Пловдив. Техни претенденти бяха ученици от VII и IX клас на СОУ „Васил Левски“- град Карлово.


Областно ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации Пловдив – 2013“

На 30 април 2013г. СОУ „Христо Ботев“- град Съединение за пореден път взе участие в Областно ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации Пловдив – 2013“. Поздравления за учениците Николета Богданова, Радостина Кръстева, Гергана Рошлева и Александър Шепелявий и техните ръководители г-жа Н.Иванова и г-жа Тони Маринчешка!


На 20.04.2013 год. ученици от VІІ клас на СОУ „Христо Ботев“- гр. Съединение взеха участие в ХХ Национално Великденско математическо състезание организирано от Съюз на математиците в България и ОУ „Драган Манчов“ гр. Пловдив, под прякото ръководство на г-жа Борислава Енчева, която усърдно подготвя учениците за успешното им представяне на предстоящото НВО по математика. Турнирът се провежда едновременно в градовете : София, Пловдив, Варна, Плевен, Русе, Шумен, Хасково, Видин, Монтана и др., както и в Братислава /Словакия/.


На 19 април 2013г. учениците на СОУ „Христо Ботев“- град Съединение  от  V, VI, VII клас с ръководители г-жа Н.Иванова и г-н П. Бекирски завоюваха второ място в Районното състезание за „Млад огнеборец“ в град Пловдив. Поздравления за Елеонора Попова, Кръстьо Манчев, Георги Маринчешки, Калия Гърбева, Симеон Търпанлийски, Памела Шуманска, Ангел Кенлешев, Райко Алов, Мартин Клинков, Атанас Камарски, Мария Енчева.


Миглена Михайлова и Лазарина Панова, ученички от XI клас на СОУ „Христо Ботев“- град Съединение, взеха участие в конкурс за мултимедиен проект на тема „Жените в космоса“, посветен на 50-годишнината от полета на първата жена в космоса Валентина Терешкова, организиран от Младежки център град Хасково. Те се състезаваха с още 41 мултимедийни презентации. Не заеха призови места, но обогатиха знанията си и натрупаха полезен опит! Новини от награждаването може да прочетете тук. Презентациите им може да разгледате  тук.


И тази година ученици на СОУ „Христо Ботев“- град Съединение взеха участие в състезанието на Ротари клуб „Народните будители и аз“.

Победители са VIIа ,VIII  клас, които ще ни представят на състезанията в Пловдив!


На 23 март 2013г. ученици от IV и VII клас на СОУ „Христо Ботев“- град Съединение взеха участие в Областното състезание на ЧУ „Дружба“- град Пловдив – „Английски за знаещи“.


На 21 март 2013г. в Пленарна зала на Община Съединение се проведе Конкурс за рецитатор, организиран от НЧ „Съединение 1875″. Ученици на СОУ „Христо Ботев“ също взеха участие.

Призовите места заеха:

Възрастова група III клас – 1 място за Мария Търпанлийска

Върастова група IV  клас- 1 място за Петя Семерджиева и 2 място за Спас Алов.

Възрастова група VI-VII клас – 1 място за Красимира Толева и 2 място за Никол Ликова.

Като специална награда на НЧ – индивидуално представяне на конкурса за революционно слово в Оборище ще замине Петя Семерджиева. Поздравления за талантливите ни рецитатори!


На 16 март 2013г. в СОУ “Св. Св. Кирил и Методий”- град Пловдив с подкрепата на Съюз на математиците в България– град Пловдив организираха  математическо състезание  “Обичам математиката”. Г-жа Борислава Енчева подготви учениците от VII клас и те показаха много добри резултати. Поздравления за успешното представяне  на Гергана Рошлева, Николета Богданова и Теодора Дараджанска от VIIа   и Гергана Кацарска, Николета Трахнова и Радостина Кръстева от  VIIб клас.


15 декември 2012г. – Олимпиада по математика – общински кръг


Асоциация „Голям брат-голяма сестра“ организира конкурс за рисунка на тема „Едно добро дело“. В областното състезание взеха участници от всички училища в област Пловдив. На 5 декември 2012г. в тържество пред Община Пловдив бяха отличени трите най-добри рисунки.

Гордост за СОУ „Христо Ботев“- град Съединение донесе третокласничката Петя Николова, която спечели едната от тези престижни награди.  Тя получи комплект за рисуване и безплатен обучителен курс по изобразително изкуство в град Пловдив.
УЧЕБНА 2011/2012Г.

На 6 юни 2012г.  в град Пловдив се проведе областен кръг на състезанието „Народните будители и Аз“, организиран от Ротари клуб град Пловдив. След предварителни кръгове в оспорвана надпревара, победител сред всички класове в СОУ „Христо Ботев“ град Съединение стана 7 „а“ клас с класен ръководител г-жа Генка Дребчева и избран патрон Баба Тонка Обретенова. В Пловдив домакин на състезанието беше училище СОУ „Свети Седмочисленици“. В пряк двубой с 5 клас от град Първомай нашите седмокласници загубиха, но с  амбиция  за следващи победи. Поздравления за усилията и постигнатото!

Снимки


На 10 май 2012г. в град Пловдив се проведе финалния кръг от  Областни състезания МПО „Млад огнеборец“ . СОУ „Христо Ботев“ град Съединение зае четвърто място. Поздравления за обучителите- г-н П. Бекирски и  г-жа Н. Иванова и  учениците – Георги Маринчешки, Елеонора Попова, Кръстьо Манчев, Симеон Търпанлийски, Кристиан Мирчев, Памела Шуманска и Атанас Камарски от 5 „б“ клас, Ангел Кенлешев от 6 „б“ клас, Мария Енчева, Иван Мусеров и Калия Гърбева от 5 „а“ клас.

Снимки


В Деня на детето – 1 юни
 НЧ „Съединение 1875” организира
КОНКУРС ЗА ТАЛАНТИ 

Николета Чомашка от 6″а“ клас и Самуил Стоянов от 11 клас грабнаха призовите места.

Марин Маринов от 9 клас и групата „Top Staler“ от 5 „а“ клас станаха техни подгласници.
Получиха награди и заслужените аплодисменти и възторг на публиката.
Поздравления мили наши деца!

Във връзка със
110 години от рождението на АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ
НЧ „Съединение 1875” обявява
КОНКУРС ЗА РИСУНКА
по приказките на Ангел Каралийчев.
Рисунки ще се приемат до 28 май 2012 год. в библиотеката.
Резултатите и класирането ще бъдат обявени на
1 юни 2012 год.


На 27 април 2012г. в град Пловдив се състоя Областно ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ . Ученици от 7 клас на СОУ „Христо Ботев“ град Съединение – Александрина Димова, Мариела Камарска, Александра Празова и Павлина Дараджанска под ръководството на г-жа Н. Иванова заеха  пето място в класирането. 

Снимки


На 26 април 2012г. в град Пловдив се проведе финалния кръг от  Районни състезания МПО „Млад огнеборец“ . СОУ „Христо Ботев“ град Съединение зае първо място сред осемте участвали отбора. Поздравления за обучителите- г-н П. Бекирски и  г-жа Н. Иванова и  учениците – Георги Маринчешки, Елеонора Попова, Кръстьо Манчев, Симеон Търпанлийски, Кристиан Мирчев, Памела Шуманска и Атанас Камарски от 5 „б“ клас, Ангел Кенлешев от 6 „б“ клас, Мария Енчева, Иван Мусеров и Калия Гърбева от 5 „а“ клас.

Снимки


Творби, рисунки, изделия и награждаване в мероприятия за Денят на Земята


Ученици на СОУ „Христо Ботев” град Съединение,

Във връзка с предстоящия Ден на Земята – 22 април в училището ще се проведат следните мероприятия:

1.Изложба на изделия, изработени от природни материали. Изделията да бъдат предадени на г-жа Семерджиева (ПГ – 4 клас) и на г-жа Габровска (5-8 клас)

Участници: ПГ-8 клас

Краен срок: 18.04.2012г.

Отговорник: г-жа Милена Семерджиева (ПГ – 4 клас) г-жа Ваня Габровска (5-8 клас)

2.Рисунка на асфалт на тема „Земята – моят дом”

Участници: Начален курс: ПГ- 4 клас

Краен срок: 17.04.2012г.

Отговорник: класните ръководители

3.Конкурс за презентация на тема „Денят на Земята в моя роден град”

Участници:

I възр. група 5-7 клас

II възр.група 8-12 клас

Краен срок: 17.04.2012г.

Отговорник: г-жа Даниела Недялкова

Изисквания към презентацията:

1)      Да е изработена на Power Point, записана във формат  Power Point 97-2003&95 Presentation.

2)      Да съдържа от 6 до 10 слайда.

3)      Максимална големина на файла 50 MB

4)      Може да включва всякакъв вид съдържание- текст, аудио, снимки, анимация, видеоклип.

5)      Снимките в презентацията задължително да са направени на територията на Община Съединение (допускат се Не повече от 3 снимки от Интернет).

6)      Презентацията да бъде изпратена като прикачен файл на e-mail: botev@sou-saedinenie.com  с придружаващ текст – трите имена и класа на участника .

Всяко едно от мероприятията ще бъде оценявано от компетентно жури.

Тържеството и награждаването на победителите ще се състои на 23 април 2012г.

Успех на всички участници!


Ученици от 5 до 11 клас на СОУ „Христо Ботев” взеха участие в състезанието „Народните будители и Аз”, организирано от Ротари клуб Пловдив-Пълдин.

 Всяка паралелка избра за свой патрон бележит българин.

5а  – Цар Борис I Михаил                     5б – Симеон Велики

6а – Паисий Хилендарски                   6б – Райна Княгиня

7а – Баба Тонка                                     7б –  Васил Левски

8 – Свети Свети Кирил и Метоидий  9 – Цар Иван Асен II

10 – Доктор Петър Берон                    11 – Любен Каравелов

Учениците извършиха издирвателска дейност, с цел събиране на информация за избрания патрон. Научиха историята на великите българи, направиха презентации за тях, подготвиха табла, оформиха кътове в класните си стаи и застанаха в пряк двубой със съоветния клас.

На първи етап победители са: 5а , 6а , 7а, 8, 11 клас.

Финалист  е 7а  клас с класен ръководител г-жа Генка Дребчева. Поздравления!


КОНКУРС ЗА РЕЦИТАТОР

НЧ „Съединение 1875″ организира конкурс за най-добър рецитатор за всички деца в града. Учениците на СОУ „Христо Ботев“ взеха участие и спечелиха много призови места, награди и грамоти. Поздравления ученици!

Снимки

 


КОНКУРС „ВЪЛШЕБСТВО“

Ученици от I до XII на СОУ „Христо Ботев“ град Съединение,

Обявяваме конкурс, в който вие може да създадете:

Приказка, Стихотворение, Разказ, Есе или Рисунка.

Творбите може да бъдат написани и на английски или на френски език. Задължително е да бъдат набрани на компютър, форматирани /шрифт- Times New Roman, size-12/ и отпечатани на хартия /формат А4/.

Класирането ще се извърши в три възрастови групи:

от 1 до 4 клас, от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас.

Ще бъдат присъдени награди и грамоти.

Желаещите да участват да предадат творбите си до 20.12.2011г. на преподавателите от МО  по езиково обучение и на г-жа Таня Балканска.

Регламент, творби, победители, снимки от тържеството


Миглена Михайлова, ученичка от X клас на СОУ „Христо Ботев“ град Съединение, спечели I  място в конкурс на тема „Моят град“, организиран от Читалище град Съединение. Сред всички участници тя достойно представи нашето училище със своята презентация, за което я поздравяваме! Презентацията


Самуил Стоянов, ученик от 11 клас на СОУ „Христо Ботев“ град Съединение, взе участие в кастингите на X factor през лятото на 2011 година, премина успешно първия кръг и се яви на втория- тренировъчните лагери в София, където отпадна.


В First Intrenatoinal Children’s English festival ,

4-11.07.2011г. град Балчик

СОУ „Христо Ботев” град Съединение в лицето на Александрина Димова, Гергана Кошева, Мария Марина, Цветелина Караиванова, Иван Радев, Асен Алов и Александър Георгиев, под ръководството на г-жа Бисерка Ганукова /старши учител по английски език/ достойно представиха училището ни и Община Съединение и спечелиха  престижното III място в трета възрастова група в театралната част на фествала. Те изпълниха  откъс от драматизация на приказка, на фона на която вървеше на екран презентация със замъци и крепости от Британия и музика – „Лунна соната”, ‘Елиза” на Бетховен, и сватбеният марш. Технически нашето училище беше най-добре пдготвено  с този мултимедиен компонент.

Класирането:

1 място – Английска езикова гимназия – град Кърджали

2 място – „Step by step” – град Москва

3 място – СОУ „ХРИСТО БОТЕВ” ГРАД СЪЕДИНЕНИЕ

Изключителна конкуренция от подготвени и талантливи ученици с перфектно изнесени съчетания на текст, танц и песен от представители на училища и езикови школи от цяла България, центрове за музикално и театрално изкуство от Москва и Санкт Петербург,Ярослав, Марино.

Журито, което оценяваше:

  1. Професор по английски език от Нов Български университет.
  2. Професор от Московска театрална Академия
  3. Професор от Българска Музикална Академия
  4. Професор от Санкт-Петербургски университет – учител по английски език

В конкурса за рисунка „Мисия спасител“ ,

СОУ „Христо Ботев“ град Съединение спечели престижни места:
I място – Пенка Йочкова V а клас
II място – Павлина Дараджанска VI а клас и Мирослав Чушков VI а клас
III място – Гергана Рошлева V a клас и Валентина Ликова VI a клас
Поощрителни награди – Георги Николов V a клас, Николета Богданова Vа клас, Александрина Димова VI б клас
Община Съединение връчи награди на победителите.
СОУ „Христо Ботев“ се гордее с постиженията ви, скъпи ученици!


 

Ръководството на СОУ “Христо Ботев “ – гр.Съединение, съвместно с  учителите от Методическото обединение по български език и литература, проведе конкурс за ученическо стихотворение,есе или разказ по повод

2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата на България!

Патронен празник на училището !

Победителите и творбите на талантливите наши ученици:

Творбите на учениците

Ръководството на училището награди победителите в конкурса с книги и грамоти.


Александрина Димова от VI б, Гергана Рошлева от V а, Гергана Кошева от VII б, Симона Манчева от VII а, заедно с г-жа Николинка Иванова ДОСТОЙНО представиха СОУ „Христо Ботев” град Съединение на Областно състезание на ученическите екипи по първа помощ. То се състоя на 23 май 2011г. на Гребна база град Пловдив.

Спечелиха III място, и донесоха Грамота , Купа и Гордост за нашето училище!


СОУ ”Христо Ботев” гр.Съединение

обявява конкурс за учениците от 5,6,7,8,9,10,11 клас на тема:

2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за свободата на България!

Патронен празник на училищетo!

Изисквания:

1.Да се напише стихотворение,есе,разказ по темата.

2.Готовите творби да са оформени на страници – формат А4.

Предаване на материалите на преподавателите по български език и литература – Чудомира Атанасова,Ваня Ликова,ГенкаДребчева.

Краен срок за предаване: 16.05.2011 г.

Обявяване на резултатите: 18.05.2011г.

Наградите се осигуряват от ръководството на СОУ”Христо Ботев” – гр.Съединение


VII Национален фестивал за млади изпълнители „РОДОЛЮБИЕ” гр.Панагюрище 16-17.4.2011 година.

РАЗВИГОР ПОПОВ, МИМИ ИВАНОВА, КРАСИМИР ГЮЛМЕЗОВ –това е звездното жури, което оцени и класира Самуил Стоянов на второ място в неговата възрастова група.

Самуил, нашето училище се гордее с твоите постижения!Още повече изяви и повече успехи ти желаем от сърце!


„Денят на Земята-поглед през моите очи“ – 26.04.2011 г, СОУ „Христо Ботев“  Конкурс за снимка -15 участника с 30 снимки.След гласуване на страницата на училището в Facebook, първо място спечели Денислав Бинев от 9 клас и награда- цифров фотоапарат 14 MPx, второ място зае Радостина Кръстева от 5 б клас , която спечели цифрова фоторамка, а трето място и флаш памет 8 CB спечели Костадинка Калчева от 10 клас.Всички участници получиха Грамота за своето представяне, които бяха връчени на 26.4.2011г на Тържеството , посветено на деня на Земята от Директора на СОУ „Христо Ботев“ гр Съединение – г-н Петър Нейчев.


„Човекът и космосът“ -12.4.2011 г., ПУ „Паисий Хилендарски“

СОУ „Христо Ботев“ участва в две категории от обявения от ПУ „Паисий Хилендарски“ и по инициатива на фонд „Руский мир“, под егидата на Владимир Путин, министър-председател на Русия.С гордост Ви съобщаваме, че СОУ“Христо Ботев“ гр.Съединение  спечели 5  награди  в него.
В конкурса за детска рисунка ,в различните възрастови групи печеливши са:
1 място за ГЕРГАНА РОШЛЕВА
3 място за АНГЕЛ КЕНЛЕШЕВ
3 място за ДЕСИСЛАВ СТОЯНОВ
В конкурса за мултимедийна презентация,сред кокуренция от всякакви възрастови групи печеливш е :
3 място СТОЯН РУМЕНОВ  

Аа за цялостно участие СОУ „Христо Ботев“  гр.Съединение получава  Грамота.

Поздравяваме всички вас ученици- наша гордост!!


 На 2 април 2011 г. в с.Оборище Национален Конкурс за революционно слово, посветен на 135 години от Априлското въстание.

Георги Петров спечели 1 място за рецитатор, сред огромна конкуренция, с което спечели ДИПЛОМА за СОУ „Христо Ботев“ гр.Съединение.