„Училищни медии“

През втори срок на учебната 2018/2019 година в СУ „Христо Ботев“ стартира клуб „Училищни медии“ с учениците от 6-12 клас и ръководител г-жа Генка Дребчева. Клубът е част от Заниманията по интереси (във връзка с Постановление № 289/12.12.2018г. на Министъра на МОН) в категория „Дигитални компетентности“ и подобласт „Креативно мислене в действие“.

Целта  на клуба е повишаване на дигиталните компетентности, подпомагане на кариерното развитие, повишаване на езиковата култура. В клуба учениците ще изпълняват задачи за самостоятелно търсене на актуални събития и отразяването им, ще влезнат в ролята на училищни журналисти, ще подготвят журналистически текстове и други.

15.03.2019-ПОСЕЩЕНИЕ В МУЗЕЯ

На 15 март 2019г. учениците от Клуб „Училищни медии” с ръководител г-жа Генка Дребчева посетиха Музея на град Съединение.

На малка площ  е събрана и подредена уникална музейна сбирка. В зала 1 са представени предмети от бита на голямоконарци и автентични носии. В зала 2 са изложени снимки, сред които изключително въздействаща е огромната снимка, която представя Клетвата на участниците в Съединението.

С интерес учениците изслушаха емоционалната беседа на г-жа Марияна Килимперова. Отразиха впечатленията си в Книгата на музея.

Сред експонатите за наша гордост е и картина на член на клуба – Ангел Паликрушев.

Бяхме заредени с гордост, че сме потомци на населението на Съединение и благодарни на всички дарители, съхранили българския дух.

18.02.2019-ДОБРА ПОСТЪПКА

Петокласник от СУ „Христо Ботев“-град Съединение намери изгубен портфейл със 100 лева и го върна на притежателя му. За благородното си дело Янко Ангелов получи поздравление от класа си – V Б и даде интервю на журналистите от Клуб „Училищни медии“, в което разказа за добрата си постъпка. Интервюто е публикувано в сайта на клуба.

На изгубената вещ момчето се натъкнало на ул. ”Васил Левски”. Придружавайки в инвалидна количка свой приятел в неравностойно положение,  забелязал на уличното платно портфейл.

От документите в него децата научили, че негов притежател е жител на града ни и отишли до дома му, за да му го предадат. В портфейла имало банкнота от 100 лева , шофьорска книжка, лична карта, карта за банкомат и други документи. Мъжът бил впечатлен от честната постъпка и дал на децата по 20 лева.

Браво!

Водещ: Ангел Паликрушев-VII a клас

Фотограф: Цветелина Валенцова-VII б клас

Клуб „Училищни медии“ с ръководител г-жа Генка Дребчева

14.02.2019-ПОЗДРАВ ЗА ПРАЗНИКА!

На днешния двоен празник -Трифон Зарезан и Свети Валентин, в голямото междучасие младите ни журналисти проведоха първото си информационно и музикално радиопредаване. Техен специален гост беше г-жа Таня Балканска, която поздрави учители и ученици със свое авторско стихотворение. Седмокласниците са участници в клуб „Училищни медии“ с ръководител г-жа Генка Дребчева.