В ПГ и 1 клас

ПРИЕМ В ПЪРВИ КЛАС 2018/2019 ГОДИНА

ЗАПОВЕД №РД 485/28.03.2018Г.  НА КМЕТА НА ОБЩИНА СЪЕДИНЕНИЕ ЗА ГРАФИК НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПРИЕМ В ПЪРВИ КЛАС ЗА УЧЕБНАТА 2018/2019 ГОДИНА


Прием в Подготвителна Група

В СУ ”Христо Ботев” е изградена една подготвителна група за 5-6 –годишни деца.

PG

Учениците от ПГ до IV клас се обучават при отлични условия в сградата на Начален етап

01.06.2017-ЗАВЪРШВАНЕ НА ПГ

Децата от Подготвителна група в СУ „Христо Ботев“-град Съединение с класен ръководител г-жа Таня Лулкина отпразнуваха завършването на учебната година. На празника си те показаха какво са научили през цялата година-казваха стихчета, пяха песнички, разказваха за град Съединение и местните традиционни обичаи, за Васил Левски и Христо Ботев-патрон на нашето училище. Г-жа Кичукова- Директор на училището, поздрави малчуганите с пожелание за много усмивки, игри през ваканцията и да събират сили за есента, когато ще бъдат вече пораснали и първокласници.  Браво, деца! Весела ваканция!

07.04.2017-“ЛАЗАРОВДЕН В ПОДГОТВИТЕЛНА ГРУПА“    

Два дни преди местния обичай „Кумата“ в гр. Съединение децата от Подготвителна група към СУ „Христо Ботев“ направиха пролетна изненада на учениците от начален етап.

Облечени в народни носии, като лазарки, с венци от върбови клонки, децата пяха автентични лазарски песни от голямоконарско: „Кума, кума кумице“, „Брала Кумата ягоди“, „Аго льо бигольо“.

Учителят на групата г-жа Таня Лулкина беше облечена в автентична голямоконарска носия, което допълнително мотивира децата да пеят местните народни песни, да съхраняват носиите на бабите, да тачат и пазят народните обичаи и традиции.

Патриотичното възпитание при най-малките 6-7 годишни силно присъства в ежедневната работа и се предава с любов и възхищение.

Честит празник!

17.05.2016г.- „Ваканция, здравей! “ в ПИГ – първи клас

Последният ден в ПИГ – първи клас на учениците от СОУ „Христо  Ботев“ с възпитател г-жа Галина Дингилева беше малък празник, изпълнен с много емоционални моменти! Децата, в трепетно очакване на летните дни, бяха развълнувани от предстоящите им любими занимания – игри с приятели, каране на колело и други. Наред с тях, те обещаха, че няма да забравят четенето и задачите!

До нови срещи във втори клас!

11 май 2016г. – „ПАРАД НА ХВЪРЧИЛАТА“ В ПГ

На 11 май 2016г. в СОУ „Христо Ботев“-гр.Съединение се проведе „ПАРАД на ХВЪРЧИЛАТА“ с ПГа и ПГб. Парадът започна с вдигане на знамето и химна на Република България. Децата Петя Стойчева и Камелия Трахнова рецитираха стихотворението „Аз съм българче“ от Иван Вазов. Под строй децата от двете подготвителни групи бяха изтеглени на физкултурната площадка и тичайки вдигнаха хвърчилата, направени от тях. За по-интересното провеждане бяха включени въртележки и балони. Родител беше изработил голямо червено хвърчило с дълга опашка. Няколко пъти децата преминаха физкултурната площадка под радостните погледи на гостите-родители, учители, директора и помощник-директора на училището. Децата от двете групи направиха голям кръг заедно с класните си ръководители- г-жа Стойна Симеонова и г-жа Таня Лулкина и изиграха българско хоро.

Празникът завърши с игри с хвърчилата. На парада присъстваха 30 деца от подготвителни групи и 13 чевека възрастни-родители на децата. Участвали общо 43.


28.04.2016г. -ПРОЛЕТ В ПГ Б

Децата от Подготвителна група Б на СОУ „Христо Ботев“-гр.Съединение с класен ръководител г-жа Стойна Симеонова посрещнаха идването на пролетния сезон с изработването на пъстроцветни корони от хартия. За най-светлия празник-Великден, те боядисаха яйца, за които подготвиха подходящи макети на зайчета. А хрупкавите моркови, с които закусват учениците по схемата „Училищен плод“ още повече допълниха свежестта на настъпващата пролет.

Пъстър, шарен Великден в ПИГ – I, II клас

През тази седмица, наречена Страстна и посветена на най-пъстрия пролетен празник, в следобедните занимания по интереси учениците от ПИГ- първи клас с възпитател г-жа Галина Дингилева и в ПИГ- втори клас с възпитател г-жа Милена Семерджиева изработиха декорация на Великденско дърво, с което украсиха класната си стая, пиленца от пластмасови лъжички, а на Велики четвъртък боядисваха яйца. Освен с традиционните техники, децата се запознаха и с техниките декупаж и печати от текстил.

Поздравления и пъстър на емоции Великден!

„ДНИ НА КНИГАТА В ПЪРВИ КЛАС“

По повод 23-ти април – Световен ден на книгата, учениците от първи клас на СОУ „Христо Ботев“  с възпитател г-жа Галина Дингилева организираха три различни инициативи по време на следобедните занимания.

Първата инициатива нарекоха „Прочети ми приказка“. В нея се включи майката на Аделина, която зарадва децата с прочит на приказки от Андерсен. Благодарим искрено на майката на Ади, която прие радушно и отговорно поканата и беше наш специален гост! Ние от СОУ „Христо Ботев“-гр.Съединение изключително много държим на сътрудничеството с родителите – те са наши приятели и верни съюзници по пътя към възпитаването на отговорни и достойни личности!

Втората инициатива нарекохме „Как се правят книгите?“. Учениците от класа се запознаха с пътя на книгата от идеята на автора до книжарниците и изготвиха информационно табло.

Третата инициатива нарекохме „Да си направим книжка!“ Всички деца оцветиха илюстрации от любими приказки, които бяха събрани в обща книга, която нарекохме „Любими илюстрации от приказки“. Децата се запознаха с понятия като автор, художник, издателство и други, но преди всичко много, много се забавляваха!


19.04.2016г. – „МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО“

През месец Април проведохме „Маратон на четенето“ с учениците от начален етап на СОУ „Христо Ботев“-гр.Съединение. Създадохме читалня на открито, където децата в приятна атмосфера преоткриха удоволствието от четенето.

Инициативата е заложена в Училищния и Националния план за действие в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността. СОУ „Христо Ботев”-гр.Съединение осъществява дейности по тази стратегия, които имат за цел насърчаване на четенето и повишаване на интереса към книгата и четенето.

ИЗ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА ОТ ПГ Б

„И учим, и пеем, и заедно лудеем, но от всичко най-много да се забавляваме умеем“

 

АПЛИКАЦИИ ПО ПРИКАЗКА

Децата от Подготвителна група Б с класен ръководител г-жа Стойна Симеонова много обичат приказките. Интересни апликации направиха те за приказката „Косе Босе“.

ПРОЛЕТ В ПОДГОТВИТЕЛНИ ГРУПИ 2016

С настъпването на пролетта, децата от ПГ Б с класен ръководител г-жа Стойна Симеонова изработиха красиви пролетни картички.

„ЗЕЛЕНЧУЦИ, КОЙТО НЕ ЯДЕ-ТОЙ ГОЛЯМ НЕ ЩЕ ДА ПОРАСТЕ“-

ПЛОД И ЗЕЛЕНЧУК ПО СХЕМАТА „УЧИЛИЩЕН ПЛОД“ ЗА ДЕЦАТА ОТ ПОДГОТВИТЕЛНИ ГРУПИ 2015/2016

23.12.2015Г. КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО В ПГ Б

Здравни беседи в ПГ

Творчество на децата от ПГ

Открит урок на ПГ в църквата   „Денят на християнското семейство“

Открит урок в ПГ по Религия „Великден е!“

Тържества за завършавне на ПГ

Прием в I клас

v   В СОУ ”Христо Ботев” могат да подават документи за І клас родителите на деца, подлежащи на задължително обучение през съответната учебна година.

v   Учениците от ПГ – 4 клас се обучават при отлични условия. За всички е осигурена безплатна закуска.

v   Провеждат се екскурзии, зелено училище и много извънкласни мероприятия по отбелязване на тържества.

v   В начален етап се работи  по проекти:

Ø  „Знаещите и можещите успяват”,

Ø  „Подобряване качеството на образование чрез въвеждане на целодневно обучение”.

Осигурена целодневна занималня. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Безплатна закуска и топъл обяд за учениците на целодневно обучение.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Отдих и игри навън

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Безплатен транспорт за пътуващите ученици.